فرهنگ و هنر

نقش امام سجاد(ع) در به نتیجه رساندن قیام عاشورا

نقش امام سجاد (ع) در به نتیجه رساندن قیام عاشورا

آیت الله فقیهی با اشاره به نقش امام سجاد(ع) در به نتیجه رسیدن قیام عاشورا، گفت: حضرت با خطبه‌های تحلیلی دربارع واقعه کربلا توطئه‌های دشمنان را خنثی و بصیرت و آگاهی را به جامعه منتقل کردند.

به گزارش مشرق، آیت الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت سید الساجدین حضرت زین العابدین (ع) ابراز کرد: شخصیت امام سجاد (ع) ابعاد عظیم و گسترده‌ای دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی به نقش امام سجاد (ع) در به نتیجه رساندن قیام عاشورا اشاره کرد و ادامه داد: امام سجاد (ع) ابتدا با عمل به تکلیف، اباعبدالله الحسین (ع) را یاری کردند. سپس با اقداماتی که حضرت پس از واقعه کربلا انجام دادند نهضت حسینی را به نتیجه رساندند.

آیت الله فقیهی با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) به ظاهر در روز عاشورا مغلوب و شکست خورد، عنوان کرد: امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) با ایراد خطبه‌های آتشین در کوفه و شام توانستند با بصیرت افزایی و روشنگری چهره و شخصیت حقیقی و پلید یزید را رسوا کنند؛ نجات اسلام در قیام امام حسین (ع) بود از این رو اباعبدالله الحسین (ع) پیروز میدان بودند.

وی با اشاره به اینکه زمین هیچ گاه خالی از حجت الهی نمی‌شود، اظهار کرد: راز بیماری و زنده ماندن امام سجاد (ع) این بود که زمین خالی از حجت الهی نماند؛ عمل به تکلیف در نهضت عاشورا یکی از آموزه‌های مهم قیام امام حسین (ع) است که در سیره عملی امام سجاد (ع) نیز مشاهده می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عمل به تکلیف را مهم‌ترین راز ماندگاری واقعه عاشورا دانست و ابراز کرد: واقعه عاشورا اتفاقی یک روزه با ماندگاری به بلندای تاریخ بود که نشان داد انسان در هر شرایطی باید به تکلیف عمل کند هر چند نتیجه آن در لحظه مشخص نشود؛ امام خمینی (ره) رشد یافته مکتب حسینی بودند برای همین فرمودند: ما مأمور به تکلیف هستیم نه نتیجه.

وی با بیان اینکه امام سجاد (ع) و حضرت زینب کبری (س) دو رکن اصلی قیام نهضت عاشورا محسوب می‌شوند، گفت: ایشان با سخنرانی‌های تحلیلی در زمینه واقعه کربلا توطئه‌های دشمنان را خنثی و بصیرت و آگاهی خود را به جامعه منتقل کردند؛ بالاترین هدف عاشورا مبارزه با جهالت و بصیرت افزایی بود.

آیت الله فقیهی زیر بار ذلت نرفتن را مهمترین پیام عاشورا بیان و عنوان کرد: عزت در سیره قولی و عملی اباعبدالله الحسین (ع) باید برای همگان الگو باشد، حتی اسرای کربلا با اینکه اسیر بودند لحظه‌ای در مقابل یزید سر خم نکردند بلکه شخصیت و نقشه‌های شوم یزید را رسوا و آشکار ساختند؛ عاشورا گواه مظلومیت و ظلم ستیزی خاندان عصمت و طهارت است.

وی درباره اقدامات فرهنگی امام سجاد (ع) گفت: حضرت به واسطه دعا و مناجات و نوشتن کتاب صحیفه سجادیه و رساله حقوق یک حرکت فرهنگی در جامعه به راه انداختند تا پایه‌های ایمان در جامعه اسلامی تقویت و حقایق آشکار شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رسیدگی به محرومان را سیره عملی امام سجاد (ع) بیان و ابراز کرد: امام سجاد (ع) شبانه به صورت پنهانی و در اوج اخلاص به فقرا و نیازمندان کمک می‌کردند بدون اینکه کسی ایشان را بشناسد و زمانی که حضرت به شهادت رسیدند تازه نیازمندان مدینه متوجه شدند کسی که شب‌ها برای ایشان طعام می‌آورد حضرت امام سجاد (ع) است.

منبع: مهر

  • شهر خبر

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

دکمه بازگشت به بالا