نقض قوانین اقتصادی در بازار میوه/ قیمت و عرضه هر دو بالا است
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ – ۱۳:۳۲ نقض قوانین اقتصادی در بازار میوه/ قیمت و عرضه هر دو بالا است
با وجود عرضه فراوان میوه های فصلی مانند انار و مرکبات اما قیمت ها هم روز به روز بالاتر می رود و این نقض قوانین اقتصادی است که سالها اقتصاد دانان تحت عنوان قانون عرضه و تقاضا درباره آن بحث میکنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، قیمت میوه در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران و نیز مغازه های سطح شهر همچنان رشد صعودی خود را ادامه می دهد رکورد دار قیمت ها میوه وارداتی موز با کیلویی 35 هزار تومان است اما زمانی که پای این میوه ها به مغازه های سطح شهر می رسد از کیلویی 40 هزار تومان فراتر می رود.
در چند هفته گذشته ثبت سفارش واردات موز متوقف شده و به این دلیل قیمت این میوه بالا رفته است.
نکته دوم بالا بودن قیمت میوه های فصلی مانند پرتقال و انار و نارنگی و سیب و خرمالو است. با اینکه فصل عرضه این محصولات است اما قیمتهای آن بسیار عجیب افزایش یافته است. قانون عرضه و تقاضا می گوید که در فصل عرضه باید قیمت ها کاهش یابداما در عمل چنین نیست.
تنها بازار میوه نیست که تمام قوانین اقتصادی را زیر پا می گذارد بلکه در دیگر بازارها از جمله محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ و تخم مرغ هم وضع به همین منول است و با وجود عرضه فراوان قیمت ها هم بالاتر می رود.
هر کیلو انار در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران از کیلویی 8 هزار ت مان تا 21 هزار تومان عرضه می شود. البته این قیمت برای عمده فروشان است و این میوها زمانی که به سطح شهر می ایند قیمت های بیش از 25 هزار تومان به فروش می روند.
خرمالو در میدان مرکزی میوه تا 20 هزارتومان و پرتقال تا 19 هزار تومان به فروش می رود.
بررسی های خبرنگار فارس حاکی است که هزینه میوه برای 5 مهمان 100 هزار تومان تمام می شود. قیمت میوه به شدت بالا رفته است و هزینه آن را در سبد خانوار بسیار سنگین تر از گذشته کرده است. این در حالی است که وضعیت تولید میوه در ایران با تولید سالانه بیش از 18 میلیون تن میوه بسیار خوب است و جایگاه بسیار خوبی را در تولید دنیا داریم.
جدیدترین قیمت انواع میوه در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران که محل عرضه عمده فروشی است و از آنجا به تمام مغازه های سطح تهران و حتی سایر شهرها سرازیر می شود به این شرح است:
این قیمت ها تنها نرخ عمده فروشی است و مغازه های سطح شهر مجازند صرفا 35 درصد به این نرخ ها اضافه کنند اما در عمل برخی موقع افزایش های تا 100 درصدی را نیز شاهد هستیم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار