اجتماعی

«نه» گفتن را چگونه به کودکان بیاموزیم؟

سه‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ – ۰۴:۱۵ «نه» گفتن را چگونه به کودکان بیاموزیم؟

یک روانشناس کودک و نوجوان با اشاره به لزوم یادگیری مهارت «نه» گفتن در کودکان و نوجوانان گفت: داشتن علم و آگاهی در مورد خود مراقبتی باعث افزایش اعتماد به نفس آنها در جوانی و مصون ماندن آنها در مقابل آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

«نه» گفتن را چگونه به کودکان بیاموزیم؟

نسیم دیناری روانشناس کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره مهارت «نه» گفتن در کودکان و نوجوانان اظهار است: خود مراقبتی می‌تواند موجب افزایش کارایی و مهارت‌های فردی و اجتماعی افراد ‌شود و یکی از مهارت‌های مهم زندگی است که به کودکان و نوجوانان کمک می‌کند تا مسیر زندگی را راحت‌تر و با خطرات و آسیب‌های اجتماعی کمتری سپری کنند.

وی ادامه داد: افرادی که آموزش‌های خودمراقبتی را فرا گرفته‌اند می‌توانند نسبت درصد موفقیت خویش را در زندگی بالاتر ببرند، بنا بر همین دلایل، روانشناسان و رواندرمانگران توصیه می‌کنند تا والدین نسبت به آموزش‌های خودمراقبتی در فرزندانشان حساس باشند و برای بالابردن آگاهی فرزندانشان در این مسیر الاش کنند.

دیناری در مورد روش‌های آموزش خودمراقبتی به کودکان و نوجوانان گفت: والدین باید به فرزندان خود آموزش لازم را در مورد حدود و حد و مرزهایی که باید وجود داشته باشد، بدهند.

این روانشناس کودک و نوجوان تصریح کرد: کودکان باید توانایی مهارت «نه» گفتن را بیاموزند تا در صورت ورود افراد غریبه به حباب یا حریم شخصی‌شان بتوانند از خود دفاع کنند. کودکان باید یاد بگیرند تا در برابر نزدیکی بیش از حد دیگران و درخواست‌های نامتعارف از مهارت نه گفتن استفاده کنند.

دیناری اضافه کرد: در این میان بزرگسالان هم باید به حد و مرزها، آرزوها و خواسته‌های کودکان احترام بگذارند و آن حد و مرزها را رعایت کنند.

وی افزود: این‌که کودکان یاد بگیرند برای انجام بعضی کارها از بزرگترها اجازه بگیرند، مسئله مهمی است و اگر این چنین رفتار کنند، این نوع رفتار به دوران نوجوانی و جوانی و بزرگسالی نیز سرایت کرده و باعث می‌شود همیشه برای انجام کارها از والدین اجازه بگیرند و برای آن‌ها احترام قائل شوند. با این طرز رفتار، کسانی که اطراف کودک هستند وقتی می‌بینند این کودک در مقابل بعضی مسائل به ویژه در رابطه با بدنش از مهارت «نه» گفتن استفاده می‌کند و در مورد همه چیز از خانواده اجازه می‌گیرد، ناگزیر هستند به او احترام گذاشته و او را باور داشته باشند.

این روانشناس کودک و نوجوان اظهار کرد: کودکان باید بیاموزند که اگر در شرایطی قرار گرفتند که یکی از نشانه های خطر در آن وجود داشت، در این رابطه به والدین یا فرد مورد اطمینان خود اطلاع دهد. والدین باید طوری با کودک خود رفتار کنند تا به آنها اعتماد داشته باشند و بتوانند در مورد هر مسئله‌ای با والدین خود مشورت کنند.

دیناری گفت: داشتن علم و آگاهی در مورد خود مراقبتی باعث قدرتمند یا مقتدر جلوه دادن کودک می‌شود. این روش خوبی برای حفظ آنها در مقابل سوء استفاده است و همچنین باعث می شود به جوانانی تبدیل شوند که از اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی برخوردار باشند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون هتل پرشین بیمه رازی زمزم هتل پرشین بیمه رازی زمزم

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 16 =

دکمه بازگشت به بالا