Categories: فرهنگ و هنر

همدان با شعار «تئاتر و گفتگوی بدون مرز» میزبان نمایش‌های کودک و نوجوان خواهد شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، نشست خبری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان صبح روز یکشنبه ۶ آبان ماه در تالار هنر با حضور حمید نیلی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره، سید مسعود حسینی شهردار استان همدان ، مسعود ویژه مدیرکل اداره ارشاد استان همدان برگزار شد.

در ابتدای نشست مجری برنامه ضمن خوش آمدگویی شهادت ۴ تن از اعضای ارتش را تسلیت گفته و تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران را محکوم کرد.

سپس حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی در این برنامه گفت: لازم می‌دانم یاد و خاطره شهدای مقاوت را زنده نگاه داشته و برای شادی روحشان صلوات بفرستیم. جشنواره بیست و‌نهم به ایستگاه نهایی نزدیک می‌شود ، حضور این جشنواره در شهر همدان تلاشی است از همه دوستانی که کمک کردند و این اتفاق در شهر جذاب و زیبای همدان در مرحله پایانی است، جا دارد از دکتر صوفی و‌ دکتر حاجی بابایی که شاید این جشنواره پا نمی‌گرفت، تلاش فراوانی کردند، تشکر ویژه داشته باشم.

او‌ ادامه‌ داد: حوزه تئاتر در حوزه کودک ابزاری برای آموزش و پرورش بوده و‌ در بطن آن نهادینه می‌شود، در ابتدای حضورم در عرصه نمایش جشنواره‌های این حوزه در شرف وقوع بود و بسیار خرسندم که کل هنرهای نمایشی با وجود اتفاق ناگوار (شهادت رییس جمهور و هیات همراهشان) توقف در کار جشنواره‌ها ایجاد نکردیم.

وی افزود: توجه به حوزه آموزش یکی از نکاتی است که در این جشنواره قابل ارائه است، کودک و‌نوجوان جزو مخاطبان در حوزه امید‌ محسوب می‌شود و با توجه به اینکه نگاه رهبر انقلاب نیز به امید افرینی است این جشنواره می‌تواند این نگاه را به ثمر برساند.

نیلی همچنین گفت: به نظر من حضور نهاد شهرداری برای جذابیت بیشتر جشنواره‌هاست ، ما در جشنواره‌های مختلف که در حوزه نمایشی داریم یکی از دغدغه ها که داشتیم این بود که باید در این زمینه به یک ساماندهی درست برسیم و یکی از نهادهایی که می‌‌تواند کمک شایانی کند شهرداری است. مجددا از کمک های شهردار که به تسریع بیشتر کارها کمک زیادی کردند تشکر می‌کنم، همچنین حضور اصحاب رسانه نیز به دیده شدن بیشتر جشنواره کمک شایانی خواهد کرد.

پس از سخنان مدیر کل هنرهای نمایشی،«سید مسعود حسینی» شهردار استان همدان به عنوان دومین سخنران گفت: در ابتدا عرض ادبی می‌کنیم از خطه‌ای که قرار است در آن بیست و نهمین دوره در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برگزار شود
و بیست و دومین دوره‌ای که در میزبان این بزرگواران در این استان هستیم.

او‌ ادامه داد: ما همدان را به نمادهایش می‌شناسیم و نمادهای علمی چون بوعلی سینا و یا فرهنگی چون میرزاده عشقی و… ما در شهری تاریخی میزبان هنرمندان هستیم که پویایی لازم را داراست ، شهری که با قدمتی ثابت شده که این قدمت به ۳۰۰۰ سال می‌رسد،پایه تاریخ و تمدن همدان است،همدان مرکز علم،دین،جهاد،هنر و مرکز همه‌ی ارزش‌های جهان است. در برگزاری این جشنواره با اجرای برنامه‌هایی برای کودکان و نوجوانان این فرهنگ از پایه‌ در کودکان و نوجوانان ما نمود می‌یابد، ما تلاش کردیم در عرصه‌ هنرهای نمایشی که جایگاه و ارزش ویژه‌ی خود را داراست هرآنچه از ما ساخته است را تقدیم کنیم.

وی افزود: مدیرکل ارشاد استان تلاش و‌ زحمات زیادی را متحمل شده تا دستگاه‌ها در خدمت جشنواره باشند، همچنین دبیرخانه دائمی جشنواره که در مجموعه‌ فرهنگی عین‌القضات واقع شده است ، امیدوارم جشنواره به بهترین شکل ممکن پیش برود و برگزار شود.

«مسعود ویژه» سومین سخنران برنامه و مدیر اداره کل ارشاد استان همدان نیز در این نشست گفت: سخنان مهم را دوستان بیان کردند،من به چند نکته‌ی کوتاه بسنده می‌کنم. وقتی که ما به یکی از متمدن‌ترین استان‌های ایران یعنی همدان می رسیم با مستنداتی روبه‌رو می‌شویم که حاکی از وجود آیین‌های نمایشی در چند صدسال پیش وجود داشته و این جزوه میراث کشور عزیزمان ایران محسوب می‌شود.

او‌ ادامه داد: به نظر این حقیر شاید اهمیت این فستیوال را بتوان در چند نکته خلاصه کرد، یکی از تمایزهای چشمگیر میزان درگیری افراد در جشنواره‌های دیگری هست که در مقایسه با دیگر برنامه‌ها می‌توان گفت به اندازه‌ جشنواره‌ تئاتر کودک و نوجوان نبوده و با توجه به آمار ارائه شده در سال قبل حاکی نشان از درگیری بیش از ۱۰۰ هزارنفر در جریان جشنواره است، تمامی امکانات در نظر گرفته شده در جشنواره سبب شده است تا خیل بیشتری از افراد درگیر این جشنواره باشند.

امیر مشهدی عباس دبیر جشنواره هم طی سخنانی کوتاه گفت: برگزاری جشنواره کار بسیار سختی است علی الخصوص در راستای بحث هماهنگی و جذب بودجه از نهادها و ارگان‌های مختلف برای مدیران جشنواره، امیدواریم که پس از جشنواره با انرژی خوبی که از کودکان و نوجوانان ایجاد می‌شود خستگی حاصل از جشنواره رفع شود.

او ادامه داد: با توجه به شعار جشنواره «تئاتر و گفتگوی بدون مرز» ، ما تلاش کردیم تا در راستای این شعار پیش برود.

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar

Recent Posts

تاریخ تسخیر لانه جاسوسی، منطقه محروم تاریخ‌نگاری است

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت گفت‌وگویی تفصیلی…

58 دقیقه ago

جدول کامل برنامه های جشنواره بیست و نهم در همدان منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، چراغ بیست و نهمین جشنواره بین المللی…

58 دقیقه ago

ارسال ۴هزار و ۴۵۱ اثر به سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، علیرضا تابش در نشست خبری با اصحاب…

1 ساعت ago