شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 14:48 منتشر شده در مورخ: 1401/06/13 شناسه خبر: 1894902 بهروز محبی نجم آبادی در گفتوگو با دانا مطرح کرد؛ واردات بی رویه، عامل خروج ارز و نابودی فرصت های شغلی
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ بر اساس بند (غ) ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی، ماشینآلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی در واردات از پرداخت حقوق ورودی معاف هستند.
این در حالی است که در بودجهبندی سال جاری این معافیت ورودی در گمرکات لغو شد و در بند (ص) تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱، وزارت اقتصاد موظف شد حقوق ورودی کلیه ماشینآلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی را در مبادی ورودی به کشور وصول کند.
بهروز محبی نجمآبادی عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با راه دانا؛ درباره دلایل حذف این نوع معافیتها گمرکی اظهار کرد: درگذشته حقوق گمرکی ۴ درصدی بر اساس دلار ۴۲۰۰ تومانی از این نوع واردات دریافت میشد؛ اما امروز که دیگر دلار ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد و دلار تکنرخی شده است، لازم است که حقوق گمرکی نیز در این زمینه تغییر کند.
وی ادامه داد: باتوجه به نحوه بودجه بندی در سال ۱۴۰۱، دولت در تلاش است که حقوق گمرکی برای مواد اولیه و آن دسته از قطعاتی که منشأ تولید دستگاهها و تجهیزات در کشور هستند را به یک درصد برساند تا تولیدکنندگان بتوانند با حداقلی ترین قیمت، تولیدات خود را انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
مصوبه کمیسیون برنامه مجلس برای کاهش نرخ حقوق گمرکی مواد اولیه
این نماینده مجلس توضیح داد: مبنای حقوق ورودی برای واردات ماشینآلات کشاورزی تا پیش از این ارز ۴۲۰۰ تومانی بود؛ اما اکنون که قانون دستور میدهد حقوق گمرکی این نوع کالاها با ارز مصوب نیمایی محاسبه شود که البته این موضوع موجب تورم در کالاهای داخلی خواهد شد. به این واسطه است که دولت و مجلس در تلاش هستند که این حقوق گمرکی را در زمینه تولید هزینه کنند تا قیمت تمام شده تولیدات داخلی را کاهش دهند.
وی در رابطه با واردات ماشین آلات و تجهیزات صنعت کشاورزی گفت: متأسفانه واردات بی حساب و کتاب در ماشین آلات و تجهیزات صنعتی با اعطای معافیت به واردات، باعث خروج ارز از کشور شد و تأثیرات منفی در تولیدات داخل و همچنین مشاغل جوانان ایجاد کرد. در صورتی که در قانون هم آماده است که کالایی که در داخل مشابه آن تولید میشود، واردکننده حق واردات آن کالا را ندارد، حتی اگر هزینههای تمام شده کالای داخلی گرانتر از مدل خارجی همان کالا باشد.
نجمآبادی اظهار داشت: خوشبختانه این توانمندی در میان جوانان ما در شرکتهای دانشبنیان وجود دارد که با سایر کشورها در تولیدات رقابت کنند؛ اما به این نکته باید توجه داشت که کشور صادرکننده، قدرت رقابتپذیری را در میدان عرضه بالا برده است؛ بنابراین نیروی دانشبنیان باید تحولات جدی در تولیدات داخل ایجاد کند تا بتواند با این محصولات خارجی رقابت نماید.
وی ادامه داد: در حقیقت تولیدکنندگان داخلی باید تولیدات خود را باکیفیت ویژهای عرضه کنند و خدمات پس از فروش برای تولیدات خود در نظر بگیرند و هزینهٔ تمام شده را پایین آورند تا بتوانند با سایر کشورها رقابت کنند و به آن هدفشان برسند.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس تأکید کرد: تمامی این نکات مستلزم این است که در حوزه قوانین و اجرای قوانین هر سه قوه؛ قوه مقننه، مجریه و قضائیه حامیان اساسی تولیدکنندگان باشند و آنها را در توسعهٔ تولیداتشان یاری کنند، در واقع باید به تولیدکنندگان و تولیدات داخلی اهمیت ویژهای دهیم تا از واردات بی رویه جلوگیری شود.
محبی نجمآبادی مسیر توسعه صنعتی کشور را از محل خودکفایی در تولیدات داخلی دانست و گفت: قطعاً تولید داخلی ماشینآلات کشاورزی و صنعتی به کشور در جهت توسعه صنایع کمک میکند.
وی در پایان گفت: به هر حال مبنای صنعت در دنیای امروز بر اساس تولید و صادرات است و فناوریهای نوین و شرکتهای دانشبنیان میتوانند این امر را محقق کنند، بنابراین در همه جای دنیا افرادی میتوانند در تولیدات داخلی و پاسخ به نیازها چه داخلی و چه خارجی پاسخ دهند که بتوانند کیفیت، کمیت و هزینه تمام شده را ارتقا دهند که حذف معافیت حقوق ورودی گمرکی این کالاها نیز در همین راستا اجرایی شده است.
دانلود سریال پوست شیر آفر تور کیش بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، تمرینات تیم فوتبال استقلال برای دیدار هفته پانزدهم لیگ…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سرخپوشان پایتخت تمرین امروز را در حضور میهمان ویژه…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، دیدار تیمهای فوتبال منچسترسیتی و لسترسیتی در چارچوب هفته…