شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 10:48 منتشر شده در مورخ: 1401/10/25 شناسه خبر: 1922629 نقد علی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛ واقعی شدن هزینه گاز مشترکان پرمصرف موجب بهینهسازی در بخش خانگی میشود
محمدتقی نقد علی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره مدیریت انرژی در کشور و واقعی شدن قیمت حاملهای سوخت بهویژه گاز، اظهار کرد: در مدیریت یک نظام پیشبینیهای مناسب و تدابیر لازم در همهٔ عرصهها مسئلهٔ مهمی است که باید به آن توجه ویژهای داشت.
وی ادامه داد: متأسفانه ما در عرصهٔ آب پیشبینیهای لازم را نداشتیم و برنامهریزیهای بسیار ضعیفی داشتیم که این موجب شد حوضهٔ آبریز زاینده مورد هجمهٔ بارگذاریهای بیش از حد قرار گیرد و آسیب جدی به آن وارد شود.
وی افزود: در عرصهٔ انرژی نیز همین این موضوع کاملاً آشکار است. اگر دیر اقدام کنیم و صرفهجوییهای لازم را نداشته باشیم و در کنار بارگذاریهای بیش از اندازه، مصرف را گسترش دهیم، قطعاً همانند مسئلهٔ زایندهرود خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
جبران ناترازی زمستانی، با سوآپ و فروش گاز مازاد روسیه/ تبدیلشدن به هاب انرژی، دری به منافع پایدار اقتصادی
این نماینده مجلس افزود: اکنون منابع انرژی کشور با مشکل کمتری مواجه هستند و مشکلات خیلی نمود پیدا نکرده است؛ اما اگر در اندک زمانی این بارگذاریها را معقول نکنیم و مصارف را به حد معمولی نرسانیم، در عرصه گاز، بنزین و مشتقات دیگر نفت با مشکل جدی روبهرو خواهیم شد.
دبیر کمیسیون قضایی و حقوقی در ادامه به گزارش اخیر کمیسیون انرژی مجلس اشاره نموده و عنوان کرد: گزارش اخیر کمیسیون انرژی مجلس که پیرامون مصرف و ناترازی گاز در کشور بود، گزارش خوبی بود و انشاءالله بتواند پایهٔ تصمیمات جدی باشد و آینده را جوری رقم زند که کوتاهی در این حوزه رخ ندهد و پشیمانی به دنبال نداشته باشد.
وب با تأکید بر مخاطرات ناشی از ناترازی گاز در کشور، یادآور شد: قطعاً اگر منابع گازی در کشور کم شود و ناترازی ادامه یابد اولین حوزهای که ضربه میخورد، حوزه صادرات است. به دنبال آن ارزآوری و بودجه سالیانه عمرانی و جاری کشور تنزل پیدا میکند و قدرت اقتصادی را کاهش میدهد. همچنین این ناترازی میتواند صنایع را تعطیل و مردم را دچار مشکل کند.
وی افزود: ۱۱ درصد مشترکان ما پرمصرف هستند که ۵۰ درصد مصرف خانگی را به خود اختصاص دادهاند. قطعاً این مشترکان باید هزینهٔ واقعی انرژی را پرداخت کنند. مشترکان پرمصرف در واقع باید هزینهای را که در مقام صادرات میتواند ثروت و نقدینگی برای کشور تولید کند را پرداخت کنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: قاعدتاً برای این ۱۱ درصد مشترکان، سیاستگذاریها باید بر اساس هزینههای واقعی باشد. در حقیقت تدابیر در حوزه انرژی باید بهگونهای باشد که افراد به سمت صرفهجویی و مصرف بهینه گام بردارند. این افراد نباید حس کنند که انرژی گاز به یک منبع بیانتها وصل است و انتها ندارد.
وی بهترین راه برای توجیه مشترکان پرمصرف و همچنین سوقدادن آنان به سمت مصرف بهینه را اجرای طرح تعرفهگذاری پلکانی دانست و تأکید کرد: طرح تعرفهگذاری پلکانی در زمستان سال گذشته هم اجرا شد و طرح بسیار خوبی است.
وی افزود: بدیهی است که وقتی تعرفه مصرف بالا رود، مصرفکنندگان به دلیل ارزانی، دیگر بدون محدودیت گاز استفاده نمیکنند و صرفهجویی خواهند کرد. همچنین اجرای این طرح میتواند به برقراری عدالت میان مردم در مصرف انرژی کمک کند.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای این طرح قطعاً برای مشترکان پرمصرف است چرا که اکثر مردم الگوی مصرف را رعایت میکنند. باتوجهبه تورم و فشار اقتصادی که بر طبقه ضعیف وارد شده است، گرانی انرژی بر سایر مردم جایز نیست.
نقد علی در پایان به حفظ انرژی و جلوگیری از هدررفت آن اشاره و خاطره نشان کرد: متأسفانه ما در برخی از کارهایمان دچار هدررفت انرژی میشویم. بهعنوانمثال در ساختمانسازیها عموماً دچار پرت انرژی هستیم و در نصب پنجره و حفاظهایی که میتواند انرژی را حفظ کند و هدررفت انرژی را کمتر کند، ضعف داریم.
وی گفت: در بعضی از کشورهای پیشرفته، سیستم گرمایشی متمرکز وجود که در فصول سرد حاکمیت آن را کنترل میکند؛ یعنی این حاکمیت است که تصمیم میگیرد چه زمانی شوفاژها باز شود و گرمایش در منزل رخ بدهد؛ ولی متأسفانه ما در کشور به این سیستمهای متمرکز مجهز نیستیم. شاید تبدیلشدن تکنولوژی کشور به سیستم متمرکز زمانبر و هزینهبر باشد؛ ولی در حال حاضر میتوانیم مردم را با مقدمهٔ آن که شناخت الگوی مصرف است، آشنا کنیم.
تور مشهد بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد خبری سیودومین دوره هفته کتاب…