واکسیناسیون در کشور بدون تبعیض انجام خواهد شد/ عملکرد ایران در پروتکل الحاقی باعث تعظیم دنیا شد
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ – ۲۲:۱۲ واکسیناسیون در کشور بدون تبعیض انجام خواهد شد/ عملکرد ایران در پروتکل الحاقی باعث تعظیم دنیا شد
معاون اول رییس جمهور گفت: دولت ایران ضمن آنکه مصوبه مجلس شورای اسلامی درمورد خروج از پروتمل الحاقی را عیناً اجرا کرد، اما این کار را به نحوی انجام داد که همه در مقابل ملت ایران سر تعظیم فرود آوردند.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گلستان عصر امروز(شنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به شرایط امروز کشور اظهار داشت: امروز از یک سو با تحریم های ظالمانه آمریکا روبرو هستیم و این تحریم ها بر مهمترین منبع درآمدی کشور یعنی فروش نفت متمرکز شده است و نظام بانکی، کشتیرانی و سیستم حمل و نقل هوایی و زمینی را نیز تحت تأثیر قرار داده اند به گونه ای که به تعبیر خود آمریکایی ها تحریم هایی هوشمند هستند تا اقتصاد ایران را به زانو درآورند.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: به فضل الهی ملت ایران با تأسی از راهبرد مقاومت که مقام معظم رهبری در مقابل فشار حداکثری آمریکا ترسیم کردند، شرایطی در کشور حاکم شده که مردم ایران با وجود فشارها همچنان سربلند هستند و ترامپ و تیم او به تاریخ سپرده شده اند.
جهانگیری با بیان اینکه البته تحریم ها بر زندگی مردم و نیز برتوسعه و پیشرفت کشور اثر گذاشته است، گفت: هنوز توسعه و برنامه های عمرانی کشور در دست دولت است و بخش خصوصی به معنای واقعی میدان دار اقتصاد کشور نیست. وقتی فشار بر منابع دولت وارد می شود به طور طبیعی روند توسعه کشور نیز کُند خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: گاهی که شرایط کشور را با نقطه مطلوب مقایسه می کنیم به طور طبیعی فاصله زیاد است اما وقتی شرایط کشور را با اتفاقاتی که ممکن بود رخ بدهد مقایسه کنیم، می بینیم که در هر زمینه پیشرفت صورت گرفته است.
جهانگیری با تأکید بر اینکه صاحب نظران و دلسوزان کشور باید با مردم صادق باشند، خاطرنشان کرد: آمریکایی ها ملت ایران را تحریم کردند و هدفشان فروپاشی اقتصاد کشور و نظام بود. وقتی این موضوع را در نظر می گیریم می گوییم مردم ایران سربلند هستند و توانسنتند با افتخار از زیر بار فشارها عبور کنند اما وقتی این سخن را مطرح می کنیم عده ای می گویند انگار خبر ندارید که وضعیت مردم چگونه است و چه فشارهایی را تحمل می کنند.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که آمریکایی ها می خواستند 22 بهمن سال 97 در تهران باشند و ملت ما نتواند جشن پیروزی انقلاب اسلامی را برگزار کند. در مقایسه با این اتفاق که ممکن بود رخ دهد باید بگوییم که مردم سربلند هستند و اقتصاد کشور سرپا است.
جهانگیری خاطر نشان کرد اما اگر بخواهیم شرایط مردم را که ناشی از فشارهای سال های اخیر بوده در نظر بگیریم هیچ کس نمی تواند منکر این موضوع شود که مردم در سختی قرار دارند و در این سال ها با بزرگواری، فشارها را تحمل کردند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه تلاش جدی دولت این است که تحریم ها را به تعبیر مقام معظم رهبری حتی اگر شده یک روز هم زودتر از میان برداریم، اظهار داشت: ما باید به دنبال راهکارها و تدابیری باشیم تا فشار جدیدی بر مردم وارد نشود. ما مسئولیت یافته ایم تا در برابر مشکلات تدابیر لازم را اتخاذ کنیم. کسی که مسئولیت پذیرفته نباید تسلیم شود و باید با اقدامات مدبرانه به دنبال حل مشکلات و رفع موانع باشد.
جهانگیری گفت: خیلی ها در دنیا تصور می کردند که ایران در جریان پروتکل الحاقی به گونه ای عمل می کند که دشمنان ایران خوشحال می شوند و می گویند که دیدید ایران به دنبال بمب هسته ای است و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را اخراج کرد، پس لازم است با این کشور برخورد شود.
معاون اول رییس جمهور افزود: دولت ایران ضمن آنکه مصوبه مجلس شورای اسلامی را عیناً اجرا کرد اما این کار را به نحوی انجام داد که همه در مقابل ملت ایران سر تعظیم فرود آوردند و احساس کردند که این ملت و مسئولان کشور می توانند به گونه ای با تدبیر عمل کنند که کمترین انحراف و حرکت به سمت سلاح هسته ای وجود نداشته باشد و ضمن اجرای دقیق قانون مصوب مجلس از بازرسی و نظارت نیز واهمه ای نداشته باشند و با صدای واحد از عزت کشور حراست و حفاظت کنند.
جهانگیری اضافه کرد: ما همان مدیرانی هستیم که توانستیم در مقطعی تحریم ها را کم اثر و در برخی موارد بی اثر کنیم و این سیاست همچنان از سوی دولت دنبال خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در سال های پیش از این دولت گاهی درآمدهای نفتی کشور به سالی 119 میلیارد دلار هم رسیده بود، گفت: ما در شرایطی کشور را اداره کردیم که درآمد سالانه نفت یک رقمی بود و با این حال کشور به گونه ای اداره شد که مواد اولیه کارخانه ها و کالاهای اساسی تأمین شد.
جهانگیری افزود: البته این به آن معنا نیست که مشکل و موانع وجود نداشته اما با وجود همه سختی ها داروها و تجهیزات مورد نیاز مردم فراهم بود و با وجود محدودیت منابع، طرح های مهم و کلیدی کشور به اجرا رسید.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه به نظر می رسد روزهای خوبی پیش روی کشور قرار دارد، گفت: یکی از مسایل دیگر که طی یک سال اخیر با آن روبرو بوده ایم، بیماری کرونا است و کادر پزشکی در این مدت زحمات فراوانی را متحمل شده است.
جهانگیری با یادآوری اینکه سال گذشته در همین ایام سخت ترین روزهای کشور را سپری می کردیم، افزود: متأسفانه برای پزشکان و کادر درمانی لوازم حفاظت شخصی به میزان کافی وجود نداشت و حتی زمانی که از اروپا ماسک خریداری کردیم در فرودگاه مانع از ارسال به ایران شدند.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه با همت جوانان خلاق و شرکت های دانش بنیان توانستیم به سرعت در تأمین تجهیزات و لوازم پزشکی خودکفا شویم، اظهار داشت: با وجود همه موانع ظرف یکی دو ماه از آغاز کرونا، تجهیزات مرتبط با کرونا به گونه ای در کشور تأمین شد که توانستیم در این اقلام حتی صادرکننده باشیم.
جهانگیری با قدردانی از همراهی مردم در مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: در زمینه واکسن کرونا نیز هم تلاش کرده ایم که در داخل واکسن ساخته شود که امیدوارم به زودی واکسن های داخلی به تولید برسد و هم تلاش کرده ایم از واکسن های مورد اطمینان و معتبر دنیا تهیه و تامین کنیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اعلام وزارت بهداشت مبنی بر آغاز وکسیناسیون سالمندان در کشور گفت: واکسیناسیون سالمندان با روش و مدلی انجام خواهد شد که هیچ تبعیضی در آن وجود نخواهد داشت و مسئولین کشور نیز مانند مردم عادی واکسن دریافت خواهند کرد.
جهانگیری گفت: در این هفته و هفته های آینده واکسن های خریداری شده وارد کشور می شود و کار واکسیناسیون بدون تبعیض مطابق برنامه ریزی و به سرعت انجام خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور تأکید کرد: جز با همدلی، وحدت، انسجام و یکصدایی راه دیگری برای مقابله با مشکلات بزرگی نظیر کرونا و تحریم وجود ندارد.
جهانگیری با اشاره به مطالب عنوان شده درباره درآمد سرانه مردم استان گلستان و پایین بودن آن نسبت به میانگین کشوری، جدید بودن استان و افزایش شتاب توسعه در آن را خاطرنشان ساخت و گفت: اگر امروز درآمد سرانه مردم را نسبت به دورانی که تازه استان گلستان ایجاد شد را بررسی کنید حتماً به این نتیجه خواهید رسید که درآمد سرانه مردم با شتاب خوبی در حال افزایش است.
جهانگیری از مسئولان و مدیران استان گلستان خواست برای استفاده از ظرفیت های بالقوه استان گلستان برنامه ریزی کنند، گفت: مهم ترین رسالت مسئولین استان این است که الزامات توسعه ای را افزایش دهند و فکر نکنند که عده ای در مرکز در حال طراحی هستند که کدام استان توسعه پیدا کند و یا کدام استان توسعه پیدا نکند.
معاون اول رییس جمهور با ذکر خاطره ای از دوران مسئولیت خود در وزارت صنایع و معدن در دولت اصلاحات گفت: یکی از استان های شمالی کشور پیش از انقلاب جزو چهار یا پنجمین استان صنعتی کشور بود و در دوره مسئولیت من در آن مقطع به استان پانزدهم و یا شانزدهم تنزل پیدا کرده بود، وقتی با مسئولین و نخبگان ماجرا را بررسی کردم به این نتیجه رسیدیم که چپ روی علیه بخش خصوصی در آن استان با شدت انجام شده است، به طوری که صاحب سردخانه ای که اموالش مصادره شده بود پس از گذشت بیش از ٢٠ سال درخواست داشته که آن را در اختیار بگیرد اما هنوز موفق نشده بود. این در حالی بود که در مرکز کشور پس از انقلاب تصمیم گرفته شد که به مسئولین استانی این اجازه را می داد که مدیری را تعیین کنند تا کارخانه هایی که مالکان آنها از ترس فرار کرده بودند به هنگام برگشت صاحبان کارخانه، مسئولیت را به آنها واگذار کنند.
جهانگیری گفت: دو دیدگاه درباره فعالیت بخش خصوصی وجود دارد، یک نظر به دنبال از بین بردن موانع فعالیت و سرمایه گذاری بخش خصوصی است تا فعالیت توسعه ای در کشور رخ دهد و یک دیدگاه بخش خصوصی را مخل اقتصاد توصیف می کند. نظر اول در دراز مدت منجر به توسعه می شود و دیدگاه دوم برای کشور عقب ماندگی به دنبال دارد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه مردم استان گلستان با وجود تنوع اقوام و مذاهب زندگی مسالمت آمیزی با یکدیگر دارند که با هیچ کجای دیگر قابل مقایسه نیست از صفا و صمیمیت آنها ستایش کرد و گفت: وجود بزرگانی نظیر آیت الله نورمفیدی سرمایه بزرگی برای استان و کشور است که باید قدر آنها را بدانیم، کسانی که توانسته اند انسجام خوبی در استان ایجاد کنند و حتی کسانی که اختلاف نظر دارند می توانند با یکدیگر کار کنند.
جهانگیری با اشاره به موضوع راه آهن اینچه برون گفت: این راه آهن که سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران را به یکدیگر متصل کرد یکی از محوری ترین و مهم ترین خطوط ریلی دنیا است و این کار تاریخی بزرگ می توانست فرصت بی نظیری برای استان گلستان ایجاد کند. زمانی که این افتتاح انجام شد دولت خواست تا این منطقه به منطقه آزاد و به قطب صنعتی در منطقه تبدیل شود تا سرمایه گذاران با توجه به بازار هشتاد میلیونی اطراف آن بتوانند فعالیت کنند این اقدام می توانست تحولی جدی در منطقه ایجاد نماید.
جهانگیری با ابراز تأسف از معطل ماندن تصویب منطقه آزاد اینچه برون گفت: آقایانی که دولت را متهم به تعلل و عدم تصمیم گیری می کنند یک موضوع ساده را ماه هاست که معطل کرده اند و مردم و دولت چشم انتظار تصمیم آنها نشسته اند که آیا اجازه می دهند منطقه آزاد ایجاد شود یا خیر؟ این خواست فقط متعلق به مردم گلستان نیست در کردستان، ایلام، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز مردم چشم انتظار هستند.
معاون اول رییس جمهور گفت: ما خواستیم تا با این تصمیم تحرکی جدی در زندگی مردم مرزها و تسریع در توسعه این مناطق انجام شود که امیدواریم همه همت کنند تا تصمیمات لازم به سرعت اتخاذ شود. متأسفانه هیچ کس درباره ای تعلل پاسخگو نیست فقط اگر دولت قصور داشته باشد مورد انتقاد قرار می گیرد. آنها پاسخ مردم را نمی دهند و دولت باید پاسخگو باشد حتماً در این نوع نظام تصمیم گیری باید تغییراتی به وجود آید.
جهانگیری با اشاره به موضوع اکتشاف نفت در استان گلستان گفت: مقدمات کار اکتشاف نفت و گاز آغاز شده و باید این طرح انجام شود. با توجه به کشف منابع نفت و گاز در کشورهای حاشیه خزر این امکان در استان گلستان نیز وجود دارد و امیدواریم با کشف منابع نفت بتوانیم از منابع آن برای توسعه استان بهره مند شویم.
جهانگیری سپس به موضوع تالاب های میانکاله و خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: باید برنامه هفت ساله صیانت از این تالاب ها با دقت اجرایی شود چرا که در این برنامه به طور مشخص وظیفه همه دستگاه ها و زمان بندی اجرا مشخص شده است. تالاب میانکاله و خلیج گرگان جزو مهمترین تالاب هایی هستند که حیات ایران به آنها بستگی دارد و همانطور که برای نجات دریاچه ارومیه و تالاب انزلی حساسیت داریم باید نسبت به سرنوشت این دو تالاب نیز حساس باشیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به برنامه ریزی ها برای اجرای کامل طرح 280 هزار هکتاری زهکشی اراضی کشاورزی استان گلستان گفت: 50 هزار هکتار جدید شروع شده و به نظرم هر دولتی با هر جهت گیری بر سر کار بیاید این کار را از تصمیم گیری خارج نخواهد کرد.
جهانگیری به موضوع بندر چوب و واردات از کشورهای دیگر به ویژه فعالیت مردم روستاهایی نظیر عطاآباد برای ساخت صنایع چوبی اشاره کرد و گفت: باید دست مردم این روستاها را که با همت و فعالیت خود بدون کمک دولت اشتغال ایجاد کرده اند که حتی یک نفر بیکار ندارند را بوسید. ده ها رشته صنعتی دیگر نیز نیازمند چوب است. از وزیر راه و شهرسازی می خواهم تا موضوع ایجاد بندر چوب را با پیشنهادات استاندار و رفع دغدغه های وزارت جهاد کشاورزی با جدیت دنبال کند.
معاون اول رییس جمهور از ایجاد نیروگاه های سیکل ترکیبی به عنوان اولویت دولت حمایت کرد و گفت: تبدیل نیروگاه علی آباد به نیروگاه سیکل ترکیبی مورد حمایت دولت است و در نقاط دیگر کشور نیز چنین تحولاتی رخ داده و از محل بهینه سازی انرژی بازپرداخت هزینه ها انجام شده است. در این خصوص کمک خواهیم کرد تا مشکل بانکی آن برای سرمایه گذاری مرتفع شود.
جهانگیری درباره جزیره آشوراده نیز تصریح کرد: این جزیره یکی از استثنایی ترین نقاط زیست محیطی ایران و کشور است که ضمن استفاده از ظرفیت های این جزیره برای توسعه استان، باید از این جزیره بعنوان یک سرمایه زیست محیطی حفاظت کنیم و در این زمینه هر اقدام لازم برای صیانت از آن را انجام خواهیم داد.
جهانگیری در پایان از سازمان برنامه و بودجه کشور خواست تا در خصوص ایجاد کمربندی گرگان و تأمین آب شرب این شهر مساعی لازم را انجام داده تا دغدغه مردم در این خصوص هر چه سریعتر مرتفع شود.
آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان نیز بر لزوم تکیه بر توان داخلی تاکید و گفت: در عین حال باید برای جهش تولید در کنار تکیه بر ظرفیتهای داخلی، نگاه به حل مسائل بین المللی هم داشته باشیم زیرا بدون حل این مشکلات جهش تولید شکل نمی گیرد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت تسهیل فضای کسب و کار، افزود: مبارزه با فساد یک اصل انسانی، اسلامی و الهی و یک وظیفه ملی است اما نباید به بهانه مبارزه با فساد مانع از تولید و فعالیت فعالان اقتصادی شویم.
وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه گزارشی از برنامه های در دست اقدام این وزارتخانه برای استان گلستان ارائه کرد و به تشریح برنامه های آتی استان در حوزه راه و شهرسازی پرداخت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این نشست اشتغالزایی را نیازمند سرمایه گذاری دانست و بر لزوم اقدامات مداخله جویانه دولت برای برداشتن قدم های بلند در جهت رفع بیکاری تاکید کرد.
استاندار گلستان نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت استان در زمینه های مختلف ارائه کرد و به تشریح میزان پیشرفت طرحهای اقتصاد مقاومتی استان پرداخت.
در این جلسه همچنین با دستور معاون اول رییس جمهور از طریق ویدئوکنفرانس طرحهای زهکشی اراضی کشاورزی، آبیاری تحت فشار و کشت گلخانه ای در استان افتتاح و عملیات اجرایی زهکشی ۵۰ هزار هکتار از اراضی آغاز شد.
همچنین با حضور معاون اول رییس جمهور تفاهمنامه طرح تولید میگو توسط ۲۵۰ تعاونی به امضا رسید که اشتغالزایی خوبی برای استان به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام /
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار