شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ – ۰۹:۰۵ ورود آقایان ممنوع!
حضور مردان به گفته مسافران مترو در واگن زنان بیشتر شده است. بسیاری از زنان گلایه مندا هستند مدیران شهری میگویند؛ 295 هزار سکو توقف داریم و رفع این مشکل فقط با فرهنگ سازی و ارائه ایده از سوی شهروندان امکان پذیر است.
خبرگزاری فارس، گروه شهری:«only women فقط خانم ها»؛ این پیام مسوولان مترو به مسافران شهر زیرزمینی به ویژه مردان است. سال هاست که بخش های ابتدایی و انتهایی مترو تهران برای زنان اختصاص یافته ولی هنوز مردانی بی توجه به این پیام و هشدار ماموران سکوها در مترو وارد واگن های ویژه زنان می شوند.
بسیاری از کاربران فضای مجازی که از مسافران مترو و شهر زیرزمینی پایتخت هستند اخیرا با ایجاد و حمایت از کمپینی در« فارس من» با عنوان کمپین ممانعت از حضور آقایان در واگن متروی بانوان خواستار رسیدگی به این موضوع شده اند. به سراغ برخی از مسافران و کاربران حامی این کمپین رفتیم تا نظراتشان را جویا شویم و صدایشان را به مسوولان مربوطه برسانیم.
حضور مردان در واگن زنان در شرایط کرونا بیشتر شد
مریم دختری 30 ساله از مسافران همیشگی مترو است. وی درباره این موضوع گفت: من روزانه برای رسیدن به محل کار از مترو استفاده می کنم و بارها شاهد حضوری سهوی یا عمدی مردان در واگن زنان بوده ام. شرایط کرونا هم که قوز بالا قوز شده و متاسفانه به دلیل اینکه گاهی واگن زنان خلوت تر است مردان از واگن ویژه زنان استفاده می کنند.
دستفروشان مرد در واگن زنان به دنبال مشتری
وی افزود: گاهی هم دستفروشان مرد در واگن زنان برای فروش اجناسشان می آیند و از اتفاق محصولات زنانه هم می فروشند البته این افراد توسط ماموران سکو هشدار داده می شوند و از واگن ها خراج می شوند. به دلیل اجناس و محصولات مختلف بیشتر از سایر مردان در واگن ها شناسایی می شوند و مجبور به خروج از واگن ها خواهند بود.
واگن اختصاصی برای آرامش بیشتر است
نگار از دیگران مسافران مترو است، وی درباره این موضوع گفت: خانم ها برای امنیت بیشتر سوار واگن ابتدایی و انتهایی مترو می شوند تا با توسل به واژه «فقط برای خانمها» بتوانند راحت تر و دور از نگاه نامحرمان رفت و آمدکنند ولی به ناگاه با مردانی روبرو می شوند که بدون کمترین توجه به حریم خانم ها به این واگن ها پا میگذارند و از همه تاسف بارتر اینکه مامورین مترو هم کمترین توجه ای به رفتار نابهنجار و تعدی گرایانه ندارد و با بی توجهی از کنار چنین صحنه های تاسف باری، می گذرند!
ماموران سکوها کجایند؟
زهرا از دیگر مسافران مترو نیزگفت: مسوولان و ماموران مترو باید در برابر این رفتار نامناسب واکنش نشان دهند و از ورود مردان به واگن های مختص خانم های ممانعت به عمل بیاورند تا آسایش و آرامش نوامیس مردم در واگن های مخصوص زنانه مترو هم با وجود مردان نامحرم سلب نشود.چرا در مملکت اسلامی حریم خانم ها در واگن های مترو رعایت نمی شود؟
مسوولان مترو لطفا بی تفاوت نباشند
وی بیان داشت: این میان اما آنچه گاه شاید بیش از تعدی مردان به واگن های زنانه آزار دهنده به نظر می رسد، بی تفاوت بودن ماموران و مسئولان ایستگاه های مترو در برابر چنین رفتارهایی است.
حضور مردان در واگن زنانه هیچ توجیه شرعی و انسانی ندارد
محبوبه هم درباره این موضوع گفت: هیچ توجیه شرعی، قانونی، انسانی و اخلاقی و.. در خصوص ورود آقایان به هرشکل در واگن های مربوط به بانوان وجودندارد و برای هیچ شخص باشرف، با غیرت، مسلمان و آزاده ای پذیرفتنی نیست.حضور اقایون در واگن های اختصاصی بانوان آرامش خانم ها رو بهم میزند به خصوص در زمان های شلوغی مترو واقعا زنان معذب هستند.
خواهشا حرمت قائل باشید
نسترن هم درباره این موضوع گفت: جالب اینجاست یکبار عجله داشتم اتوبوس بیآرتی همه آقا بودند، حواسم نبود سوار شدم صدای همه مردان در آمد. مترو جلوی آقایون لباس و لوازم آرایش رو با صدای بلند می فروشند. خواهشا حرمت قائل باشید.
زهره از دیگر مسافران مترو گفت: ساعت 6:30 ایستگاه چهارراه ولیعصر سکوی قائم واگنی که نصف آقایان هستند، نصف بانوان ولی همه جا را آقایان گرفته اند. یک واگن هم که برای خانمها است یک در میان آقایان جا گرفته اند. از نگاه هایشان که اصلا نمیشود گذشت، حرفی هم که بزنیم. انگار نه انگار. مأمور سکویی هم وجود ندارد. حتی پلیس مترو. چند بار هم گفتیم. میگویند ما تذکر دادیم. چه کسی واقعا باید رسیدگی کند؟
حقوق بانوان را رعایت کنید
کاربر دیگری معتقد است؛ امنیت بانوان باارزش ترین گزینه برای بانوی مسلمان ایرانی هست.حقوق بانوان حفظ امنیت اجتماعی آنهاست و باید به طور قانونی مانع ورود آقایان به واگن بانوان شوند.
295 هزار سکو توقف داریم/ کار چندانی از دستمان بر نمی آید
اما مسوولان مترو می گویند کار چندانی از دستشان بر نمی آید.فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران درباره این موضوع به خبرنگار فارس، گفت: از شهروندان درخواست داریم هرچه بیشتر در جهت رعایت حقوق شهروندی در مترو اقدامات لازم را انجام دهند و مردان از حضور در واگن های بانوان بپرهیزند.
وی بیان داشت: اینکه ماموران سکوها بخواهند به صورت کامل از این موضوع جلوگیری کنند امکان پذیر نیست چرا که روزانه بیش از 140 قطار در خطوط مختلف در حال تردد است و اگر برای هر ایستگاه هم دو سو در نظر گیریم 268 سکو باید رصد شود و از طرفی 2200 اعزام قطار در طول روز داریم و به عبارتی 295 هزار سکو توقف خواهیم داشت بنابراین کنترل این موضوع توسط افرد بسیار مشکل است و شهروندان خودشان باید به حقوق یکدیگر احترام بگذارند.
شهروندان خودشان به حقوق یکدیگر احترام بگذارند
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران خاطرنشان کرد: زنان زیادی درباره این موضوع گلایه مند بوده و با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان از مردان درخواست داریم بیشتر از گذشته به این مسأله توجه داشته باشند و به حقوق مسافران احترام گذارند.
زهرا نژادبهرام، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران درباره این موضوع به خبرنگار فارس گفت: به نظر من راهکار اساسی جهت مقابله با این معضل فرهنگسازی و آموزش شهروندی است که رسانهها نقش پررنگی در این زمینه میتوانند ایفا کنند.
وی گفت: زنان و مردان هر یک باید از واگنهای جداگانه استفاده کنند و به نظرم هر اقدام تنبیهی و قانونی بستر اجرا داشته باشد و برای این معضل باید نظارتها افزایش یابد و در کنارش آموزش شهروندی ارتقاء پیدا کند.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران تأکید کرد: از شهروندان درخواست داریم که اگر راهکاری جهت مقابله با این معضل پیشنهاد دارند از طریق رسانهها به ما اطلاع دهند تا بتوانیم آن را بررسی و اگر قابلیت اجرا داشته باشد آن را لحاظ کنیم.
نژادبهرام گفت: وارد نشدن مردان به واگن زنان، رعایت حقوق شهروندی زنان است و باید هر چه بیشتر این مسأله مورد توجه مردان قرار گیرد و همه در راستای قانون عمل کنیم.
پاسخگویی به مطالبات شهروندان واگذار می شود؟
فقط چند ماه به پایان فعالیت شورای پنجم و بسیاری از مدیران شهری کنونی باقی مانده است. شهروندان مطالبات زیادی در حوزه شهری به ویژه توسعه حمل و نقل عمومی دارند که شرایط کرونایی این مطالبات را جهت امکان رعایت فاصله اجتماعی مضاعف کرده است. به بسیاری از این موضوعات پرداخته و همچنان هم پیگیر هستیم یکی از این مطالبات دیگر هم جلوگیری از ورود مردان در واگن زنان است که به نظر می رسد رسیدگی به این موضوع نه بودجه خاصی می خواهد و زمان طولانی، فقط یک ایده و یک راهکار، حالا باید ببینیم آیا مدیران شهری در این فرصت باقی مانده به پایان فعالیت خود، اقدامی جهت پاسخگویی به این مطالبه انجام می دهند یا این موضوع را به مدیران بعدی در شهرداری واگذار خواهند کرد.
انتهای پیام/
بازار
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی «هنر و…
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مصطفی زمانی، بازیگر نقش یوسف نبی (ع)، در نشست…
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، طی احکامی از سوی رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی،…