وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای تعیین سیاستهای صنعتی/ ورود نهادهای غیرتخصصی موجب آسیب به روند توسعه صنعتی کشور میشود
شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 08:38 منتشر شده در مورخ: 1401/09/22 شناسه خبر: 1917146 ارکانی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛ وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای تعیین سیاستهای صنعتی/ ورود نهادهای غیرتخصصی موجب آسیب به روند توسعه صنعتی کشور میشود عضو کمیسیون ویژه تولید با اشاره به اهمیت زنجیرههای ارزش در هر حوزهای گفت: باتوجهبه لزوم ایجاد سیاستهای توسعهای برای هر صنعت وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای تعیین سیاست توسعه صنعتیاند اما ورود نهادهای غیرتخصصی میتواند موجب آسیب به روند توسعه صنعتی شود.
احسانی ارکانی عضو کمیسیون ویژه تولید در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ بر لزوم سپردن زنجیره ارزش هر صنعت به وزارتخانه تخصصی جهت پاسخگویی و نظارت تأکید و اظهار کرد: برای اینکه متولی تخصصی در کشور پیدا کنیم باید ضمن دادن اختیارات بیشتر، پاسخگویی را از او درخواست کنیم؛ لذا برای تکمیل زنجیره ارزش موضوعات، نیازمند مشخصکردن متولی هستیم.
وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای تعیین سیاستهای صنعتی
ارکانی ادامه داد: برای اینکه متولی پاسخگویی در کشور پیدا کنیم باید هم اختیارات بیشتری به او بدهیم و هم پاسخگویی را از او درخواست کنیم؛ لذا برای تکمیل زنجیره ارزش موضوعات، نیازمند مشخصکردن متولی متخصص جهت سیاستگذاری صحیح در درون دولت هستیم. بهعنوانمثال در صدور مجوزهای کسبوکار در حوزه تولید دستگاههای مختلفی تا الان دخیل بودند.
بیشتر بخوانید:
وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای تعیین سیاستهای توسعه صنعتی/ لزوم نظارت بر عدم ورود رانت به شرکتهای خصولتی
وی افزود: اگر فردی میخواست واحد صنعتی راهاندازی کند باید از وزارت صمت و مجموعهاش مجوز بگیرد. یا اگر گلخانهای میخواست بزند از وزارت جهاد کشاورزی و یا اگر اعزام دانشجو به خارج از کشور مطرح بود باید از وزارت علوم مجوز بگیرد، طبیعتاً هرکدام از این مجوزها در حوزهای تعریف شده است.
این نماینده مجلس توضیح داد: در قانون بهبود فضای کسبوکار که در مجلس تصویب کردیم، یکی از مشکلات پایینبودن جایگاه ایران در فضای کسبوکار جهانی؛ یعنی همین پراکنده بودن و تعریفنشدن مجموعه واحد بهعنوان متولی اصلی این زنجیره کسبوکارها و مجوزها بود نهایتاً بعد از اینکه کل مجوزها بهصورت الکترونیک تأیید و تصویب شد، در یک درگاه ملی یعنی مجموعه وزارت اقتصاد و امور دارایی بهعنوان متولی اصلی این درگاه ملی مجوزها مورد تعریف قرار گرفت.
وی تصریح کرد: درباره این موضوع، اختیارات کامل و جامع برای این وزارتخانه در این حوزه تعریف شد و هم اینکه این وزارتخانه پاسخگوی نواقص و فرار از تکلیف سایر دستگاههای برای صدور مجوزها قرار گرفت.
ارکانی ادامه داد: در حوزههای مختلف نیز باید متولی نهایی برای تکمیل زنجیرههای ارزش در هر حوزهای تعریف شود تا در برخی موضوعات با این مشکل مواجه نشویم که مجموعهای که ما تصور میکنیم باید پاسخگوی مشکل پیشآمده باشد، از پاسخگویی فرار کند و یا به مجموعه دیگری پاس میدهد.
وی ورود نهادهای غیرتخصصی را موجب آسیب روند توسعهای کشور قلمداد کرد و گفت: باتوجهبه لزوم ایجاد سیاستهای توسعهای برای هر صنعت وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای تعیین سیاست توسعه صنعتیاند اما ورود نهادهای غیرتخصصی میتواند موجب آسیب به روند توسعه صنعتی شود.
این عضو کمیسیون ویژه تولید در پاسخ به این سؤال که آیا با روند خصولتی کردن شرکتهای زیر نظر وزارتخانههای تخصصی مخالف هستید گفت: خصوصیسازی موضوعات متفاوت دارد. اصل قانون خصوصیسازی و سیاستهای اصل ۴۴ یک اصل کامل، منطقی و پذیرفته شده است. دلیلش هم این است که در هیچ جای دنیا دولتها بنگاهداران خوبی نیستند.
وی در ادامه افزود: در هر حوزه اقتصادی اگر قیمت تمام شده هر خدمتی را بین بخش دولتی و خصوصی مقایسه کنیم میبینیم که در بخش دولتی هزینه تمام شده بیشتر است ضمن اینکه کیفیت کار هم کمتر است در بنگاههای اقتصادی دولتی نیز همینگونه است؛ لذا اصل ۴۴ بخش خصوصیسازی منطقی است؛ اما اشکالی که در یک دهه اخیر به وجود آمده اجرای نادرست این سیاست است.
وی در توضیح تأکید کرد: ما یک سیاست درست و دقیق داریم؛ اما روش اجرای آن کاملاً نادرست است نتیجه این شده که در بحث واگذاریها بعضاً یک مجموعه دولتی سهامش به مجموعه شبهدولتی غیرتخصصی واگذار شده و مشکلاتی ایجاد کرده است. یا در حوزهای، سهام مجموعه دولتی به یک مجموعه کاملاً خصوصی واگذار شد؛ اما مجموعهای که اصلاً اهلیت واگذار نداشته است.
ورود نهادهای غیرتخصصی موجب آسیب به روند توسعه صنعتی کشور میشود
وی بهعنوان مثل گفت: مجموعهای که به نیشکر هفتتپه واگذار شد خصوصی بود؛ اما اصلاً اهلیت همچنین مجموعه تخصصی را نداشت. نتیجه این شد کارگران زیادی بیکار شدند و توقف تولید ایجاد شد و نهایتاً هم هیئت واگذاری آن مجموعه را به دولت برگرداند تا بهصورت ثانویه واگذار شود یا بعضاً افرادی متوسل به مجموعه دولتی و مستقر در بخش خصوصی با استفاده از رانت اطلاعاتی شرکتهای دولتی واگذار شده با قیمت پایین دریافت کردند درحالیکه قیمت فروش خود زمین آن کارخانه یا مجموعه بیش از قیمت واگذار شده بود. اینها مشکلاتی است که باعث نارضایتی عموم و مسئولین ذیربط در بخش خصوصیسازی شد.
ارکانی بر لزوم ورود دولت و وزارتخانهها برای واگذاری شرکتهای مربوطه تأکید کرد و گفت: اولین کسی باید نسبت به این موضوع، موضع بگیرد خود وزیر نفت و وزارت نفت است؛ چون بحث خصوصیسازی موضوع درونی خود دولت است؛ یعنی سازمان خصوصی و وزیر اقتصاد که دنبال واگذاری شرکتهای مختلف وابسته به وزارتخانههای دیگر دولت از طریق سازمان خصوصیسازی هستند در خود دولت باید بنشینند و این مباحث را مطرح کنند.
وی توضیح داد: این یعنی اگر واقعاً وزارت نفت به واگذاری برخی از شرکتهایش معترض است نباید این موضوع به فضای رسانه کشیده شود خود وزیر نفت باید محکم بایستد و بگوید اجازه واگذاری مجموعه سوددهی دولتی را در شرایط فعلی نمیدهد. در خصوص واگذاری شرکتهای مطرح شاهد هیچ نظری از صاحب متولیاش یعنی وزارت نفت تا کنون نبودیم. اولازهمه خود وزارت نفت باید موضع تخصصی خودش را اعلام کند تا بر اساس آن به بررسی و ارزیابی واگذاری برسیم.
https://dana.ir/news/1917146.html/share '); d.write(' اخبار مرتبط آخرین اخبار
-
پونزیها با جاذبههای ارزهای دیجیتال در کمین قربانیان
-
همکاری گسترده با آژانس در دستورکار است
-
دی ماهافزایش مصرف گاز خانگی ۶۵۰ میلیون مترمکعبی پیش بینی میشود
-
ضوابط تملک سهام واحدهای سرمایهگذاری نهادهای مالی توسط شبکه بانکی
-
فعالیت ۹۸ درصدی بخش خصوصی در صنعت غذایی کشور
-
حذف واسطهها اولویت جهاد کشاورزی
-
بازطراحی هواپیمای آموزشی فوق سبک فجر ۲۰ با پیشرانش الکتریکی
-
ابوظبی ادعای آلودهبودن محصولات کشاورزی ایرانی موجود در بازارهای امارات را رد کرد
-
افزایش بهره وری تولید با اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز
-
جاماندگان سود سهام عدالت، اطلاعات بانکی خود را اصلاح کنند
-
بی اطلاع وزیر ارتباطات از پذیرش شروط ایران توسط اینستاگرام
-
معاون ارزی بانک مرکزی برکنار شد/ محمد آرام معاون ارزی جدید منصوب شد
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۲۳ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
امسال زمستان بدون چالش در بخش خانگی داریم/ گاز تمامی خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد رایگان است
-
قیمت طلا امروز ۲۳ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
اجتناب از تصمیمات خلقالساعه؛ بزرگترین کمک دولت به بورس
-
واریز اولین مرحله سود سهام عدالت تا آخر آذر امسال
-
تکمیل کریدورهای اصل جادهای در دستور کار است/ بهسازی راههای روستایی از اولویتهای وزارت راه است
-
ویژگیهای ایرانچک های ۱۰۰ هزار تومانی جدید اعلام شد
-
جزییات افزایش ۲۰ درصدی حقوق سال ۱۴۰۲
-
توسعه نسلهای جدید تلفن همراه نیازمند تامین شبکه فیبر نوری است
-
کاهش ۱.۶ میلیارد دلاری صادرات گاز طبیعی به عراق
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۲۲ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت طلا امروز ۲۲ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
یلدا در حصار گرانی های افسار گسیخته/ غرق شدن سنتی دیرینه در سایه بیتوجهی مسئولان
-
نهایی شدن ۱۶ نقطه تفاهم برای پیاده سازی تفاهم ۲۵ ساله ایران و چین
-
افزایش شیب تولید خودرو/ هفته آینده اولین خودروهای وارداتی وارد گمرک میشود
-
وزارتخانههای تخصصی بهترین متولی برای سیاستهای صنعتی
-
هشدار آژانس بینالمللی انرژی به کمبود گاز اروپا در 2023
-
درهای سازمان اقتصادی کوثر به روی دانشجویان نخبه و خلاق، باز است/ دانشجو به دنبال دردسر میگردد
-
مشکلی در تأمین ارز وجود ندارد
-
آمادگی کامل سازمان راهداری برای خدمات رسانی به مردم در فصل سرما
-
مشترکان کم مصرف گاز پاداش صرفه جویی میگیرند
-
مصرف آب شرب در تهران ۴۰ هزار لیتر بر ثانیه است/ ۳۰ درصد آب بدون درآمد داریم
-
قیمت خودرو در بازار ۲۱ آذر ۱۴۰۱ اعلام شد
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۲۱ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت طلا امروز ۲۱ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
تور مشهد دانلود سریال پوست شیر بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);