Categories: اقتصادی

وزارت نیرو پاسخ داد/ارتقاء توان عملی نیروگاه‌ها با اتکاء به ظرفیت داخلی

سه‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۹:۴۳ وزارت نیرو پاسخ داد/ارتقاء توان عملی نیروگاه‌ها با اتکاء به ظرفیت داخلی

روابط عمومی وزارت نیرو در واکنش به گزارش خبرگزاری فارس با عنوان «افزایش 34 برابری تولید برق در چهل سال گذشته/ عملکرد ضعیف دولت روحانی در زمینه ساخت نیروگاه» توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روابط عمومی وزارت نیرو در واکنش به گزارش خبرگزاری فارس با عنوان « افزایش ۳۴ برابری تولید برق در چهل سال گذشته/ عملکرد ضعیف دولت روحانی در زمینه ساخت نیروگاه» توضیحاتی را ارائه کرد.

متن این جوابیه به شرح ذیل است:

«افزایش کل ظرفیت نیروگاهی کشور از زمان انقلاب تاکنون با به مدار آمدن واحد دوم گازی نیروگاه دالاهو (کلاس F) واقع در اسلام‌آباد غرب در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۹۹، ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور به ۸۴۰۰۰ مگاوات رسید که با احتساب سایر طرح‌های نیروگاهی در حال اجراء، ظرفیت منصوبه نیروگاههای کشور تا پایان دولت دوازدهم به ۸۷۰۰۰ مگاوات خواهد رسید که نسبت به زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به میزان ۸۰۰۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

یعنی به طور میانگین سالیانه ۱۸۶۰ مگاوات طی ۴۳ سال به ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور اضافه شده است. (در سال ۱۳۵۷ ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور ۷۰۲۴ مگاوات و راندمان نیروگاههای حرارتی نیز ۲۶.۵% بوده است.) این میانگین تا شروع دولت یازدهم به میزان ۱۷۴۰ مگاوات در سال رسیده بود.

علیرغم محدودیت‌های مالی و همچنین کاهش شدید درآمدهای ارزی طی چند سال گذشته، با توجه به توان ساخت داخل نیروگاه در کشور، متوسط ظرفیت احداث سالانه نیروگاه در دولت یازدهم و دوازدهم به ۲۲۵۰ مگاوات رسید در حالیکه با اتکاء به ظرفیت‌های دانش فنی داخلی و ارتقاء طراحی و تکنولوژی توربین‌های ساخت داخل در قالب مدل‌های بومی‌سازی شده، اقدامات لازم جهت افزایش ظرفیت واحدهای سیکل‌ترکیبی و گازی موجود نیز به عمل آمد، به طوری که به موازات احداث ظرفیت‌های جدید، ارتقاء توان عملی نیروگاه‌های موجود (ارتقاء مدلهای قدیمی به مدلهای بومی جدید) نیز در چند سال گذشته انجام شد و این امر موجب گردید که میانگین افزایش ظرفیت عملی تولید برق در دولت یازدهم و دوازدهم به ۲۵۰۰ مگاوات در سال برسد.

همچنین با اقدامات بعمل آمده در احداث بخش بخار واحدهای سیکل‌ترکیبی و بهره‌برداری بهینه از مجموعه نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی طی چند سال گذشته رشد محسوسی را در راندمان نیروگاههای حرارتی شاهد بودیم به طوریکه این راندمان در پایان سال ۹۸ به میزان ۳۸.۵۶% رسید و پیش‌بینی می‌گردد که با اقدامات بعمل آمده، راندمان نیروگاههای حرارتی تا پایان دولت دوازدهم به میزان ۳۹.۵% خواهد رسید.»

انتهای پیام/ب

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار

اخبار کسب و کار

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar