شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ – ۰۳:۰۱ وظیفه مهم بر دوش اسلام شناسانی به دور از التقاط و تحجر
انتظار می رود شورای مدیریت حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی این بخش بسیار مهم از فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی را با جدیت دنبال کنند.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس- یادداشت مهمان، مهدی فضائلی: این اتفاق زیاد تکرار شده است که رهبر حکیم انقلاب اسلامی مطالب بسیار مهم و عمیق فکری و نظری را که مباحثی راهبردی و زیربنایی هستند مطرح کرده اند اما آن مفهوم عمیق بواسطه کشش و جذابیت خبری بخش دیگر سخنان ایشان که مرتبط باحوادث و رویدادهای روز است مورد غفلت قرار گرفته.
این غفلت بخصوص در رسانه ها که غالبا" گرفتار روزمرگی هستند نمایان تر است.
یکی از نمونههای اخیر این غفلت در بیانات معظم له در دیدار با خبرگان رهبری اتفاق افتاد.
رهبر انقلاب متناسب با حاضران در این دیدار و مباحث روز،بیاناتشان را به دو بخش تقسیم کردند؛نخست،یک نیاز فکری و دوم،یک مسأله مهم روز بین المللی.
مسأله مهم بین المللی روز،بحث هستهای،موضع جمهوری اسلامی ایران و مسائلی بود که در خصوص قانون اخیر مجلس بین مجلس و دولت پیش آمده بود.
بیاناتی که حقیقتا" بسیار ضروری بود و یکبار دیگر نقش رهبری را در ایجاد آرامش در کشور و هدایت کلان امور حساس آشکار نمود.
خوب،بطور طبیعی بخش اخیر بیانات ایشان مورد توجه همه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت اما بخش اول بیانات رهبر فرزانه انقلاب باز هم مورد غفلت واقع شد؛این بخش چه بود؟
ایشان در ابتدای این قسمت از سخنان خود، که مخاطبش متفکرین و فضلای حوزه و دانشگاه بود به ضرورت اجرایی و عملیاتی شدن مفاهیم و ارزشهای اسلامی اشاره و فرمودند:《یکی از نیازهایی که مورد ابتلاء همهی جوامع اسلامی و همهی کشورهای اسلامی است و به آن نیاز دارند و بخصوص کشور عزیز ما که بحمدالله با نظام اسلامی اداره میشود به آن نیاز دارد، عبارت است از اینکه ما مفاهیم اسلامی را به مرحلهی عمل و به عرصهی عمل بکشانیم.》
توجه به این نکته مهم هم لازمه مرحله تحقق "دولت اسلامی" است و هم "جامعه اسلامی".
رهبر انقلاب در ادامه به بعد نرمافزاری نظام اسلامی اشاره کردند که به نوعی به حوزه "تمدن سازی" مربوط می شود.
ایشان در این بخش ابتدا فرمودند:《حکومت اسلامی را به عنوان سختافزار در نظر بگیرید، اگر نرمافزار مناسب خودش را نداشته باشد، به هیچ کار نمیخورد. نرمافزارش همین است که راههای رسیدن به آن آرمانها مشخّص بشود و حرکت در این جهت ادامه پیدا کند.》
ایشان سپس در تبیین اهمیت این بعد نرمافزاری افزودند:
《نظام اسلامی به یک چنین نرمافزاری بنابراین احتیاج دارد. هر چه نظام اسلامی گسترش پیدا میکند و دامنهی فعّالیّت نظام اسلامی گستردهتر میشود و افزایش پیدا میکند و میدانهای تازهای در مقابل جمهوری اسلامی باز میشود و با چالشهای جدیدی مواجه میشود -چالشهایی که قبلاً وجود نداشته؛ چون هر چه میگذرد، چالشهای جدید، میدانهای جدید، کارهای جدید مطرح میشود برای نظام اسلامی- به همین تناسب احتیاج دارد که آن نرمافزار را، آن مجموعهی معنوی را نوبهنو تجدید حیات کند و بهروز کند.》
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان این بخش از بیاناتشان،این مهم را بر عهده فضلا و متفکرانی از حوزه و دانشگاه دانستند که اولا" با مبانی اسلامی کاملا" آشنا باشند و ثانیا" از دو آفت مهم "التقاط " و "تحجر" بدور باشند.
《البتّه این کار -پیدا کردن مفاهیم جدید و بحث کردن دربارهی اینها- کار همه کس نیست؛ فضلا و متفکّرینی بایستی دنبال این کار بروند که با مبانی اسلامی کاملاً آشنا باشند، قرآن را با دقّت مطالعه کرده باشند و تلاوت کرده باشند، تدبّر کرده باشند و از جمود و تحجّر فکری دور باشند؛ چون از این طرف یک خطر این است که یک آدم بیصلاحیّت و نیمهسواد و التقاطی وارد استنباطهای جدید از آیات الهی بشود، از آن طرف هم این خطر وجود دارد که یک آدم متحجّر که هنوز مسئلهی دخالت دین در زندگی اجتماعی و سیاست و حکومت برای او حل نشده بخواهد وارد بشود.》
اکنون انتظار می رود شورای مدیریت حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی این بخش بسیار مهم از فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی را با جدیت دنبال کنند.
بازار
Error loading HTML