وقتی هزینه مراسم ازدواج سقف ایمن دانشآموزان میشود/ سبدی پر از لبخند در آغاز مسیر زندگی مشترک
سهشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ – ۱۲:۲۸ وقتی هزینه مراسم ازدواج سقف ایمن دانشآموزان میشود/ سبدی پر از لبخند در آغاز مسیر زندگی مشترک
روایت داستان ما هر چند عروسی و خبر خوش است و هر چند عروسی ساده است اما جنس آن متفاوت از عروسیهای دیگر است؛ روایت این عروسی، روایت یک سبد لبخند در مسیر آغاز زندگی مشترک است.
خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: یکی از جذابترین و دوستداشتنیترین خاطرات کودکیها، شرکت در مراسم ازدواج است؛ در آن دوران کودکی، نه اندازه سالن مهم است و نه مدل لباس مهمانان، حتی مدل سرو غذا و پذیرایی هم اهمیت چندانی ندارد بلکه این «شادی» آن روز که هیچگاه فراموش نمیشود؛ در آن روز، لباس سفید عروسی با هر مدل و هر نوع پارچهای، چشمنوازی میکند و عروس خانم و آقا داماد، جذابترین زوج مجلس محسوب میشوند.
شادی و شادمانی روز عروسی، آنقدر شیرین است که همه را به سمت خود میکشاند؛ اتفاق مبارکی که همه دوستش دارند و هر دختر و پسری، آرزو میکند که این روز را تجربه کند. اما حالا کرونا همه چیز را تحت تأثیر قرار داده است و به این روزهای خوش عروسی هم حسودی میکند.
از زمستان سال گذشته که پای کرونا به کشورمان باز شد، همه چیز را تحت تأثیر قرار داده است؛ دشمن کرونا، جمعیت است و هر جا جمعی دور هم جمع میشوند، چون مهمان ناخواندهای پا میگذارد و درد و بیماری را هدیه میدهد!
از قدیم خانوادههایی که قرار بود دختر و پسر جوانشان را به خانه بخت بفرستند، به سراغ تقویم میرفتند و نزدیکترین روز عید و ولادت را برای این اتفاق مبارک انتخاب میکردند.
نه از سالن و تالاری خبری بود و نه از دنگ و فنگ خاص؛ خانه میشد سالن عروسی و اگر کوچک بود، همسایهها هم به کمک میآمدند و با همراهی هم، جشنی به پا میشد و شیرینی و شربت و ناهار و شام. یک دنیا شادی.
خیلی از خانوادهها هم اواخر سال گذشته، برنامه عروسی فرزندانشان را چیده بودند؛ برخی سالن و تالار هماهنگ کرده بودند و برخی هم به دنبال تدارکات این مراسم بودند اما کرونا همه معادلات را بر هم زد و کار به جایی کشیده شد که مراسم لغو شد و تاریخهای دیگر اعلام شد.
این تاریخها هم حالا در آخرین روزهای مرداد رنگ باخته است و برخی خانوادهها بیخیال کرونا شدند که البته سلامتی افراد زیادی را به خطر انداختند و برخی هم تصمیم گرفتند که آغاز زندگی مشترک را با سادگی همراه کنند.
اما روایت داستان ما هر چند عروسی و خبر خوش است و هر چند عروسی ساده است اما جنس آن متفاوت از عروسیهای دیگر است؛ روایت این عروسی، روایت یک سبد لبخند در مسیر آغاز زندگی مشترک است.
روایت این عروسی گره خورده به جمع شدن «آجر به آجر» جهت احداث سرپناهی ایمن برای آیندهسازان کشور است. روایتی زیبا از یک ازدواج پر از مهربانی و دوست داشتن.
وقتی عروس خانم و آقا داماد در جمع خانواده تصمیمشان را بیان کردند، آنقدر با استقبال گرم مواجه شدند که بیش از پیش و با اطمینان گام برداشتند و پایه زندگیشان را بر ایثار بنا نهادند.
در خانواده آنها، انجام کار خیر، چیز غریبی نیست و بچهها حتی از پدربزرگ هم خاطره کارهای خیر را به یاد دارند؛ خاطره ایثار و از مال بخشیدن بدون چشمداشت و حالا خودشان سر سفرعقد نشستند و ترجیح دادند هزینه مراسم عروسیشان آجرهای عشق شده و سرپناه ایمن برای دانشآموزان شود.
نبیالله پیروی پدر آقا داماد در این خصوص میگوید: وقتی کرونا آمد، نگرانی از سلامتی خانواده و اطرافیان، ذهن همه را درگیر کرده بود. هر کس تلاش میکرد به نوعی کاری انجام دهد و همان زمان تصمیم گرفتیم که بنزین خودروهای بیمارستان علیاصغر (ع) شهر و چند پایگاه اورژانس که مرکز درمان بیماران کرونایی بود را تأمین کنیم.
وی ادامه داد: همان زمانها قرار ازدواج پسر دومم با دختر خواهرم گذاشته شد اما آنها خودشان خواستند که هزینه عروسیشان صرف ساخت مدرسه شود البته قبل از این جریان، تصمیم به ساخت یک مدرسه گرفته بودیم و با سازمان نوسازی مدارس هم تفاهمنامهها انجام شده بود تا مدرسه 6 کلاسهای ساخته شود.
آقای پیروی اضافه میکند: آموزش و پرورش طرحی به نام «آجر به آجر» دارد که هر کس با هر میزان که در توان دارد، میتواند در مدرسهسازی مشارکت کند و این شد که آنها هم هزینه مراسم ازدواجشان را به مدرسهسازی اختصاص دادند تا در این کار خیر سهیم شوند.
آری این شد که در راستای اجرای پویش ملی «آجر به آجر» عملیات اجرایی آموزشگاه ۶ کلاسه روستای زرگران با کمک این زوج جوان و خوشفکر در این روستا آغاز شد.
سرفراز موصلی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان فارس میگوید: طرح «آجر به آجر» فرصت خوبی برای مشارکت آحاد جامعه در امر مقدس مدرسه سازی است.
وی ادامه میدهد: «تا قبل از تصویب و شروع اجرای طرح آجر به آجر، مشارکت در امر مدرسه سازی به صورت کلان بوده و این مسأله فضا و بستر را برای حضور عموم افراد محدود کرده بود که خوشبختانه از سال جاری هر شخصی با هر سطح درآمد میتواند در امر خیر مدرسه سازی سهیم شود».
سامانه «مهر مدرسه» به آدرس اینترنتی khayerin.dres.ir با هدف جلب مشارکتهای مردمی برای انجام مدرسهسازی از اواخر اردیبهشت امسال فعالیت خود را آغاز کرده است؛ از طریق این سامانه، مردم میتوانند پروژههای مدرسهسازی که در آن مشارکت کردهاند و پیشرفت پروژهها را مشاهده کنند، به اهدای زمین اقدام کرده و یا با مشاهده پروژههای در حال کار مدرسهسازی در هر پروژهای که تمایل دارند، مشارکت کنند.
مهراله رخشانیمهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور میگوید: با توجه به اینکه فرهنگ کار خیر و مشارکت در کشورمان رونق دارد، امکانی فراهم شد تا تعداد بیشتری از مردم در موضوع مدرسهسازی مشارکت کنند بر همین اساس بسته تحولی آجر به آجر را اجرایی کردیم؛ بسته آجر به آجر امکان مشارکت هرچه بیشتر مردم را فراهم می کند و البته کد دستوری #۲۴* را برای کمک به مدرسهسازی فعال شده است.
به گزارش فارس، برخی مخاطبان این خبرگزاری در سامانه فارس من با ثبت سوژهای با عنوان «با پویش «آجر به آجر»، در ساخت مدارس ایمن سهیم شویم» خواستار معرفی آن شدند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار