اجتماعی

پاداش سوت زنان چقدر است؟/ طرح گزارشگران فساد به کجا رسید

چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ – ۱۳:۳۴ پاداش سوت زنان چقدر است؟/ طرح گزارشگران فساد به کجا رسید

طرح گزارشگران فساددر شهرداری در کمیسیون های شورا نهایی شده و قرار است در صحن علنی بررسی شود اما هنوز زمان دقیق بررسی مشخص نیست.

پاداش سوت زنان چقدر است؟/  طرح گزارشگران فساد به کجا رسید

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، یک فوریت طرح الزام شهرداری به اصلاح و بهبود فرایند، دریافت و رسیدگی به گزارشات شهروندان درباره فساد و یا همان سوت‌زنی به تصویب اعضای شورا رسید تا شهروندانی که فساد و رشوه را گزارش دهند تشویق شوند.
طرح سوت زنی هنوز مدیریت شهری اجرایی نشده است

مدیریت فعلی شهری مدام اعلام می‌کند که برای مبارزه با فساد برنامه دارد، اما هنوز طرح سوت‌زنی در شهرداری اجرایی نشده است. قرار بود که در این طرح کسانی که تخلفات را گزارش می‌دهند، تشویق شوند، حتی مسئولین اعلام کردند که این طرح قطعاً از خرداد امسال اجرایی می‌شود، ولی تاکنون این امر رخ نداده است.

طرح الزام شهرداری تهران به حمایت از گزارشگران فساد، مدت زیادی است به شورای اسلامی شهر تهران ارسال شد و یک‌فوریت آن تصویب شد و شهرداری هم آئین‌نامه اجرایی حمایت و صیانت از گزارشگران را بر اجرای تکالیف مقرر در برنامه پنج‌ساله سوم توسعه شهر در سال گذشته به شورا ارائه کرد.

دو طرحی که در هم ادغام شد

به دلیل شباهت‌های ساختاری و عملکردی، طرح شورا و لایحه شهرداری در هم ادغام شدو آئین‌نامه جامع حمایت و صیانت از گزارشگران فساد در شهرداری در 14 ماده تهیه شد.

اقای رئیس : تخلفات را به دو عضو شورا ارجاع می دهم

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: زمانی که گزارشات مردمی در مورد تخلفات باشد، آنها به دست بنده می‌رسد، بنده هم موضوعات را به دو عضو شورا بهاره آروین و مجید فراهانی که مسئول ویژه رسیدگی است ارسال می‌کنم.

سوت زن به چه کسی می گویند؟

بر اساس این‌گزارش، سوت‌زن به کسی می‌گویند که در یک سازمان یا شرکت مشغول به کار است و یا در خارج آن سازمان فعالیت می‌‌کند ولی اطلاعات دقیق و مدارک کافی از وجود فساد در آن سازمان و شرکت را دارد.

واژه سوت‌زن از رفتار مأموران پلیس اقتباس شده و مأموران با استفاده از سوت خود، خبر از اتفاق افتادن حادثه غیرقانونی و یا تذکر درباره حادثه‌ای را می‌دهند و انجام این کار باعث آگاه‌سازی دیگران از یک حادثه می‌شود.

سوت‌زنان به چند دسته تقسیم می‌شوند/حمایت قانونی از سوت زنان

سوت‌زنان به چند دسته تقسیم می‌شوند و آنها گزارشات فساد را اعلام می‌کنند. البته رئیس قوه قضائیه هم در حمایت از گزارش‌های مردمی در فساد اعلام کرد و خبر از پیگیری قانونمند حمایت از سوت‌زنان و به وجود آمدن سازوکار تشویق مالی را داده است.

طرح سوت‌زن هنوز در بلدیه تهران به طور کامل اجرا نشده است. مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران و یکی از مسئولین پیگیری تخلفات، به خبرنگار فارس می‌گوید: طرح الزام شهرداری به حمایت از گزارشگران فساد در سال 97 یک فوریت آن به تصویب شورای شهر رسید و بعد شهردار تهران با یک آئین‌نامه حمایت از گزارشگران فساد در اجرای تکلیف ماده 7 قانون برنامه پنجساله سوم شهر تهران که سال 98 شورا تصویب کرد، ارائه کرد.

دلایل ادغام ۲ طرح/ تشکیل کمیته مشترک کمیسیون حقوقی و برنامه بودجه

این عضو شورای اسلامی افزود:در فرایند بررسی لایحه شهرداری و طرحی که قبلا شورا داد، شباهت‌های زیادی وجود داشت که درنهایت این طرح درهم ادغام شد و آئین‌نامه گزارشگران تصویب شد و البته کمیته مشترکی با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی نظارت شورا تشکیل شد.

الزام شهرداری به اجرای طرح بعد تصویب

وی ادامه داد:بعد از تصویب طرح در صحن شورا وطی مراحل قانونی شهرداری ملزم به راه‌اندازی سامانه‌ای می‌شود.

صیانت از سوت زنان با تشکیل کمیسیون ویژه/شهرداری ملزم به حمایت حقوقی می‌شود

عضو شورای شهر تهران گفت: به منظور صیانت از گزارشگران فساد، یک کمیسیون ویژه از شهرداری و شورا و یک گزارشگر فساد در داخل شهرداری تشکیل می‌شود و جهت صیانت حقوقی و قضایی گزارشگران فساد، شهرداری ملزم به حمایت حقوقی می‌شود.

چقدر پاداش به گزارشگران فساد داده می شود؟

فراهانی اضافه کرد: چند مبحث وجود دارد یک، مبحث تقدیر و تشکر و تشویق گزارشگران فساد و اگر گزارشگران فساد گزارشی را ارائه کنند تا ۶ برابر معاملات خرد که هیأت وزیران که آن را انتخاب می‌کنند (و نیاز به مناقصه در معاملات خُرد نیست، ) که الان فکر می‌‌کنم تقریبا 6 برابر حدود 45 میلیون تومان می‌شود، به گزارشگران فساد پاداش داده می‌شود.

ردیف بودجه برای تشویق و حمایت از گزارشگران فساد

به گفته عضو شورای شهر تهران؛ البته ما پیشنهاد دادیم در کمیته بودجه 98 و 99 یک ردیف بودجه برای تشویق و حمایت از گزارشگران فساد آورده شود که این موضوع تصویب شد.

بررسی گزارش های فساد/یک کارشناس رسمی دادگستری هم موضوع را ارزیابی کند

فراهانی خاطرنشان‌ کرد:وقتی که گزارشگران فسادی را اعلام می‌کنند، در شهرداری باید موضوع بررسی شود و یک کارشناس رسمی دادگستری هم موضوع را ارزیابی کند و نظر رسمی دهد و تمام این موضوعات در ردیف‌های بودجه دیده شده است.

وی گفت: نتیجه ارزیابی شاخص‌های ادراک فساد به تفکیک واحدهای مناطق، سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات مختلف اندازه‌گیری و اعلام می‌شود و شاخص‌هایی در این زمینه به اسم شاخص ادراک فساد وجود دارد.

طرح سوت زنان در انتظار بررسی در صحن علنی/ کارها تمام شده است

عضو شورای شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت بررسی طرح سوت‌زنان گفت: کارها انجام شده و به زودی در صحن شورا تصویب می‌شود و بعد به فرمانداری رفته و در صورت تأئید، لازم الاجرا می‌شود.

افزایش سوت‌زن‌ها در ادارات و سازمان‌ها موجب شفافیت بیشتر می‌شود

براساس این گزارش، افزایش سوت‌زن‌ها در ادارات و سازمان‌ها موجب شفافیت بیشتر می‌شود و در نتیجه میزان فساد پائین می آید. هنوز این طرح در مدیریت فعلی شهری تصویب نشده است، ولی مدیران اعلام کردند در بخش تقدیر و تشویق گزارشگران فساد، در صورتی که گزارشگر فساد از شهروندان باشد، پاداش مالی تا شش برابر حدنصاب معاملات خود براساس حدنصاب مصوب هیأت وزیران پیش‌بینی شده است و اگر گزارشگر از داخل شهرداری باشد، پرداخت پاداش تا معادل 6 ماه حقوق پیش‌بینی شده است. امید است به زودی این طرح در صحن شورا بررسی و سریعا اجرایی شود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

بیمه معلم

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز رسپینا هتل تارا م

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 19 =

دکمه بازگشت به بالا