اجتماعی

پرستاران: لطفا برای‌ ما سوت نزنید؛‌ مطالبات‌مان را بدهید!

جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۹ – ۱۳:۴۳ پرستاران: لطفا برای‌ ما سوت نزنید؛‌ مطالبات‌مان را بدهید!

پرستاران به عنوان نیروهای خط مقدم جنگ با کرونا، با ایثار و گذشت مثال زدنی، بی محابا به دل خطر رفته و جانانه مقابل این دشمن نامرئی قد علم کرده‌اند؛ اما خاطرشان از بدقولی‌های مسؤولان در پرداخت مطالبات و معوقات سخت آزرده شده است.

پرستاران: لطفا برای‌ ما سوت نزنید؛‌ مطالبات‌مان را بدهید!

گروه سلامت خبرگزاری فارس: عمر جدال و مبارزه با کرونا به یکساله شدن نزدیک شده و در این مدت، جدال نفسگیر کادر بهداشت و درمان با این موجود عجیب و غریب به اوج خود رسیده است.

در این میان، نیروهای فداکار پرستار به عنوان نیروهای خط مقدم جنگ با این دشمن مرموز و تهدید کننده سلامت بشر، فداکارانه و با ایثار و گذشت مثال زدنی، بی محابا به دل خطر رفته و جانانه و با تمام وجود مقابل این دشمن نامرئی قد علم کرده‌اند.

پرستاران عزیزی که ساعت‌های زیادی در طول شبانه روز جسم خود را در لباس زمخت و آزار دهنده ایزوله بخش کرونا، محبوس کرده و به ارائه خدمات به بیماران کرونایی همت می‌گمارند؛بسیاری از آنها روزها و هفته‌ها از خانواده خود دور بوده‌اند و آرزوی دیدن فرزند دلبندشان را روزها و شب‌های مدیدی به سختی تحمل کرده‌اند تا جان بیماری ملتهب نشود و سایه پدری از خانواده‌ای کوتا نشده و فرزندی داغ دار مادر بیمارش نشود.

در این گیرو دار شیوع کرونا در جهان و به ویژه کشورمان، این عزیزان با همه سختی‌ها و مرارت‌های طاقت فرسای خود، مورد بی توجهی برخی مسؤولان، به ویژه متولیان سلامت جامعه قرار گرفته‌اند و علی رغم تاکیدات همه مسئولان ارشد نظام مبنی بر حمایت همه جانبه مادی و معنوی از آنها، نسبت به عدم تامین خواسته‌های برحق خود گلایه مند و آزرده خاطر هستند.

اکنون در هفته پرستار (26 آذر تا 2 مهر) قرار داریم و وزارت بهداشت نیز برای تکریم این قشر زحمتکش برنامه ها و تمهیداتی در نظر گرفته اما مهمترین خواسته این قشر از جامعه سلامت و درمان کشور عمل به وعده های مسئولان به ویژه وزارت بهداشت در جهت اجرایی کردن و عملیاتی کردن وعده های مربوط به وضعیت حقوقی و پرداخت معوقات، کارانه و … است.

به گفته محمد میرزا بیگی،رئیس سازمان نظام پرستاری از حدود ۱۴۵ هزار پرستار مشغول بر بالین بیماران، حدودا ۶۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و حدود ۱۰۰ نفر نیز از گروه پرستاری جان باختند.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز 6 هزار نفر یا بستری یا در قرنطینه هستند و یا به شکل استعلاجی به مرخصی رفتند تا دوره بیماری را طی کنند. خوشبختانه از این 60 هزار نفر که به بیماری مبتلا شده اند حدود 52 هزار نفر بهبود پیدا کرده‌اند.

میرزابیگی افزود: از نظر ما شغل پرستاری باید شغلی حاکمیتی باشد، نباید در بخش دولتی با مقررات غیردولتی اقدام به جذب پرستار کنیم. در بسیاری از بیمارستان های دولتی شرکت‌های غیر دولتی برای جذب پرستار فعال هستند که این موضوع را مناسب نمی دانیم.

از حدود ۱۴۵ هزار پرستار مشغول بر بالین بیماران، حدودا ۶۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و حدود ۱۰۰ نفر نیز از گروه پرستاری جان باختند

میرزابیگی افزود: نباید میان آنها تفاوتی قائل شد و نباید بگوییم پرستار درجه یک یا درجه دو داریم و باید سعی کنیم با همه آنها به شکل یکسان رفتار کنیم.

وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از پنج هزار نفر پرستار بازنشسته می‌شوند، گفت: این رقم با توجه به توسعه تختها و عدم استخدام‌های منظم نیاز روز افزون به نیروی پرستاری را نشان می‌دهد. طی سال‌های اخیر حدودا ۳۰ هزار تخت بیمارستانی به ناوگان تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شده است؛ در حالی که برای این تعداد به فکر پرستار نبوده‌ایم.

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: آسیب کمبود نیرو علاوه بر افزایش فشار کاری برای پرستار، سبب مشکلات بسیاری برای بیماران نیز خواهد شد. پرستاران این یک سال از جان خودشان گذشتند با نبود دارو و… تنها با مراقبت از بیمار توانستند پیش بروند.

وی اضافه کرد: در شرایطی که همه پرستاران در شیفت‌های بسیار طولانی فعالیت می‌کنند و ساعات طولانی از خانواده های خود دور هستند.

میرزابیگی در خصوص اصلاح نظام پرداخت،بیان داشت: اصل نظام پرداخت که در آن عدالت نباشد صحیح نیست؛ در این خصوص با اشاره به تاکید وزیر بهداشت مبنی بر اصلاح نظام پرداخت، سال گذشته در جلسه‌ای که با حضور وی نزد رهبری معظم داشتیم، تاکید شد که نظام پرداخت قاصدک کارایی مناسبی ندارد و باید تغییر کند.

وی بیان داشت: لذا در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی این روند پرداخت اصلاح شد ولی برخی دانشگاه‌ها هم به صورت محدود اجرا می‌کنند و نیاز است این برنامه قاصدک در همه دانشگاه‌ها اعمال و نظام پرداخت اصلاح شودو به سمت عدالت در پرداخت‌ها برویم.

وی ادامه داد: طی یکسال گذشته با شیوع کرونا ناکارآمدی نظام پرداخت کاملا عیان شد. در شرایطی که پرکارترین، واگیردارترین و ناشناخته ترین بیماری قرن را شاهدیم می‌بینیم که درآمد بیمارستانها به شدت کاهش یافته است.

میرزابیگی گفت: در طول یکسال گذشته حتی کاهش درآمدها به یک پنجم نیز رسیده است. البته نمی‌توان از کمک‌هایی که دولت در این مورد داشته است غافل بود ولی اشکال در نظام پرداخت‌ها کاملا برای ما مشخص شد. زیرا نظام پرداخت بر اساس نظام «فی فور سرویس» است. این نظام پرداخت بر اساس عدالت نیست و دغدغه اصلی ما حاکم شدن عدالت میان پرستاران و کادر درمان است.

میرزابیگی با تاکید بر اینکه ساماندهی نظام پرداخت اصلی مهم است، گفت: در نظام سلامت باید به سمت عدالت در خدمت و باز توزیع درآمدها حرکت کنیم که این موضوع نیز تنها شامل حال پرستاران نیست و شامل حال تمام کادر درمان می شود. نظام پرداخت باید در ایجاد انگیزه برای پرستاران نقش موثر ایفا کند؛ در صورتی که این نظام پرداخت حذف شود سازمان نیز آماده ارائه نظرات و آیین نامه ها وپیشنهادات خود هستیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: فصل دهم قانون خدمات اجرایی برای تمام گروه‌های سلامت برقرار شد و از اول دی ماه فوق العاده ویژه پرستاران طبق گفته سازمان برنامه بودجه و وزارت بهداشت پرداخت می شود، تا امروز تمام شواهد نشان می دهد که این قول اجرایی خواهد شد.

میرزا بیگی خاطر نشان کرد: قانون مشاغل سخت و زیان آور پرستاری بر اساس قانون بهروری جزو مشاغل سخت است و سازمان نظام پرستاری پیگیر است که در این زمینه وحدت ایجاد شود.

وی ابراز داشت: سال گذشته خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان عنایت بسیاری به پرستاران داشتند،در شرایطی که سال قبل معوقات حتی به ۱۸ ماه هم می‌رسید توانستیم با رایزنی های صورت گرفته معوقات را به سه تا چهار ماه برسانیم. اگرچه میزان دریافتی‌ها کاهش یافته است اما معوقات به لحاظ تعداد ماه کم شده است.

در این میان، کیانوش چهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز درخواست کرده است تا در روز شنبه 29 آذرماه، به پاس خدمات و فداکاری‌های پرستاران در کارزار مبارزه با کرونا، سوت قطارها، کشتی‌ها، زنگ کارخانجات و صنایع به صدا در آمده و و شعار هفته پرستار با عنوان «نبض سلامت جامعه»، «ضربان قلب پرستار»بر برج آزادی و برج میلاد در پایتخت نقش بندد و در میادین شهرها از زحمات این عزیزان تجلی شود.

اگر چه این اقدامات فرهنگی به نوعی تکریم مقام قابل تقدیر این قشر زحمتکش در حوزه سلامت است، اما باید بدانیم مهمترین نیاز امروز جامعه پرستاری پرداخت مطالبات و معوقات آنهاست؛ همان مشکلاتی که حالا همچون بیماری مزمنی ماهاست تن و خاطر آنها را رنجورو آزرده ساخته است.

به طوری که پس از طرح این نوع تکریم از جامعه پرستاری از سوی کیانوش جهانپور، شاهد واکنش‌های منفی و گلایه آمیز بسیاری از پرستاران در فضای مجازی بوده‌ایم و آنها مصرانه خواستار پرداخت معوقات و مطالبات خود شده‌اند و از مسؤولان وزارت بهداشت خواسته‌اند به جای تکریم در قالب اقدامات نمادین، خواسته‌های برحق و پرداخت عاجل مطالبات آنها در دستور کار این وزارتخانه و دیگر مسؤولان مرتبط قرار گیرد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe هفت گردون زمزم فراگستر رسپینا لاستیک بارز سفر می ایران فان بیمه البرز هفت گردون زمزم فراگستر رسپینا لاستیک بارز سفر می ایران فان بیمه البرز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا