فرهنگ و هنر

چرا نهج البلاغه را سخنان فراتر از بشر خوانده‌اند؟

به گزارش مشرق، علی دارابی، معاون امور استان‌های صداوسیما در صفحه اینستاگرام خود نوشت: ١٣ رجب میلاد باسعادت امام عادل و مظلوم حضرت علی (ع) مبارک باد.

بزرگداشت ایام و مناسبت ها یکی از کارکردهایش بازخوانی ریشه ها و پیدایش آن است تا از رهگذر آن بتوانیم مسوولیت های اجتماعی و فردی امروزین خودمان را بشناسیم و به آن عمل کنیم.

فضایل و سیره نخستین امام معصوم علی علیه السلام و حکمت ها و مواعظ ایشان که در کتاب گرانسنگ نهج البلاغه گردآوری شده است منبع و سند قطعی و معتبر برای شناخت بیشتر از "وصی رسول خدا" و "مولود کعبه" است.

نهج البلاغه را سخنان فراتر از بشر خوانده اند.

جرج جرداق مسیحی میگوید ٢٠٠ بار آن را خوانده است و کسی را در حد و اندازه علی (ع) نیافته است که در مقیاس او برایش بنویسد. براستی ما محبان و شیعیان امام(ع) چند بار تا کنون این کتاب را خوانده ایم و تلاش کرده ایم در متن زندگی خود قرار دهیم؟

اگر بدرستی به "عدل علی (ع)" می بالیم و افتخار می کنیم در زندگی فردی و مسئولیت های اجتماعی چه میزان وفادار و پای بند اجرای آن بوده ایم؟

چقدر من و شما و ما همه با این معارف همیشه جاویدان آشنا هستیم؛

تا راهی برای نیک انگاری سخن دیگران وجود دارد، به گفته آنان بدبین نباش(حکمت٣٦)

نه تنها آنچه را علم نداری بازگو مکن، بلکه هرچه میدانی هم گفتنی نیست(حکمت٣٨٢)

ابزار مدیریت سعه صدراست (حکمت١٧٦)

هرگاه عقل کامل شود سخن کم می شود (حکمت٧١)

ناتوان ترین مردم کسی است که نیروی به دست آوردن دوستان ندارد و ناتوان تر از او کسی بود که دوستی به دست آرد و او را ضایع گذارد (حکمت١٢)

از این دست سفارشات و درس های امروزین زمانه در سراسر نهج البلاغه فراوان است.

استاد برجسته حوزه و دانشگاه و فقیه فاضل دکتر محسن اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری و نویسنده و محقق نام آشنا که عمر با برکت خود را در محضر نورانی نهج البلاغه گذرانده است اهتمام شایسته و بایسته ای برای بیان ساده و قابل فهم برای عموم به خصوص جوانان عزیز کرده است.

ایشان نگاهی نو به نهج البلاغه را در ٢ جلد با عنوان "درسهای ماندگار" تدوین و انتشارات سروش آن را منتشرکرده است.

کتاب بسیار جذاب، مطالب کوتاه، خواندنی و با تمثیل و در مواردی با قصه ای کوتاه حکمت ها و بیانات مولای متقیان علی (ع) را بیان کرده است که مطالعه این کتاب را به همه توصیه می نمایم. من و همکارانم در صدا و سیمای استانها سال ۱۴۰۰ را سال انس و معرفی و زیست با نهج البلاغه قرار داده ایم.

امید که در هر دو سرا صاحب نهج البلاغه دستگیرمان شود.

چرا نهج البلاغه را سخنان فراتر از بشر خوانده‌اند؟

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + ده =

دکمه بازگشت به بالا