Categories: سیاسی

چرا وزارت نیرو در قبال حقابه رودخانه کرج سکوت کرده است؟

پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ – ۱۸:۳۳ چرا وزارت نیرو در قبال حقابه رودخانه کرج سکوت کرده است؟

نماینده مردم کرج در مجلس گفت: چرا وزارت نیرو در قبال طرح مطالعاتی مبنی بر حقابه رودخانه کرج سکوت کرده است؟

علیرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به موضوع انتقال آب رودخانه کرج به تهران، اظهار داشت: در سال ۹۲ اولین کارگروه بررسی انتقال آب با حضور معاون رئیس جمهور و ریاست وقت سازمان حفاظت محیط زیست (خانم ابتکار) و استاندار البرز (آقای طاهری) در استان تشکیل و یکی از مصوبات مهم جلسه تشکیل کارگروه ‌تخصصی ویژه برای تعیین و مطالعه حقابه زیست محیطی قبل از بهره‌برداری تونل بود.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به مفاد مصوبه هیئت وزیران میزان حقابه برای رودخانه کرج ۶۳/۲ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است، افزود: بنا به نظر کارشناسان و متخصصان و همچنین طبق طرح مطالعاتی پژوهشگران دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران باید ۱۸۱/۴ میلیون متر مکعب به عنوان حقابه زیست محیطی رودخانه کرج در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: مطالعات ارزیابی زیست محیطی این پروژه انجام نشده است و حتی در کارگروه سازگاری با کم‌آبی میزان حقابه تالاب و رودخانه کرج بررسی نشد. اکنون این سوال پیش می‌آید، چرا وزارت نیرو در قبال طرح مطالعاتی مبنی بر حقابه رودخانه کرج سکوت کرده است؟

عباسی با اشاره به اینکه اگر شورای امنیت ملی، وزارت نیرو را مکلف کرده که آب با کیفیت به تهران برساند از آن طرف وزارتخانه را مکلف می‌کند که روستاهای در حاشیه رودخانه را به شبکه تصفیه‌خانه وصل کند، ادامه داد: در حالی که پایین دست سد کرج در ملاحظات به حساب نیامده است و نگاهشان معطوف به تهران بوده است.

وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس علاوه بر افزایش حق آبه شرب مردم استان، نگران از بین رفتن حیات زیست‌محیطی رودخانه کرج هستند.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انتقال آب با میزان ۲/۵ متر مکعب در ثانیه شروع شده است، خاطر نشان کرد: از سوی دیگر قابلیت انتقال ۱۳ متر مکعب در ثانیه آب از رودخانه کرج و باید از این میزان ۷ متر مکعب در ثانیه از این حق آبه به استان تخصیص داده شود.

عباسی با بیان اینکه اگر این میزان حق آبه به البرز تخصیص داده نشود فاجعه زیست‌محیطی رخ می‌دهد، یادآور شد: در نهایت می‌توان گفت، پروژه مذکور باعث افت کیفیت آب کرج، کاهش سفره‌های زیر زمینی، به مخاطره افتادن حیات محیط زیست رودخانه و… می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار

اخبار کسب و کار

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar