چهرهها: رون کریستنسن (Rune Christensen)
رون کریستنسن (Rune Christensen)
رون کریستنسن مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران میکردائو است. میکردائو به خاطر ایجاد دای، اولین استیبلکوین جهان بر بستر بلاکچین اتریوم شناخته میشود. دای با استفاده از قراردادهای هوشمندی که به تغییرات بازار واکنش نشان میدهند، نوسانات را از بین میبرد.
رون در دانمارک به دنیا آمد. او بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ در مدرسه عالی کسبوکار کپنهاگ، تجارت بینالملل را مطالعه کرد. همچنین در دانشگاه کپنهاگ بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ بیوشیمی خواند. او مدتی در چین زندگی کرد و شرکت Try China را تأسیس کرد که خدمات استخدام بینالمللی ارائه میدهد.
حرفه
قبل از ورود به صنعت ارزهای دیجیتال، رون کریستنسن کسبوکاری داشت که در آن معلمان زبان انگلیسی از کشورهای غربی را برای کار در چین جذب میکرد. او بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ این کار را انجام میداد. در سال ۲۰۱۱ با بیتکوین آشنا شد و تصمیم گرفت کسبوکار قبلی خود را بفروشد تا در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کند. اما پس از هک و فروپاشی Mt.Gox در سال ۲۰۱۴، به مفهموم استیبلکوینها علاقهمند شد.
میکردائو (MakerDAO)
در سال ۲۰۱۵، رون کریستنسن میکردائو را راهاندازی کرد تا سیستمی مالی بسازد که شفافیت و دسترسی بهتری برای افراد در سراسر جهان فراهم کند.
رون در مورد تجربیاتش میگوید: «من در جوانی چندین بار تلاش برای راهاندازی استارتاپ کردم و زمان زیادی را در آسیا گذراندم تا اینکه تکنولوژی بلاکچین را کشف کردم و اولین بار در سالهای ۲۰۱۱/۲۰۱۲ وارد بیتکوین شدم. اما بعد از مدتی از نوسانات بیتکوین ناامید شدم و متوجه شدم که برخلاف پیشبینیها، بیتکوین نتواستهاست پذیرش عمومی پیدا کند. فکر میکنم عمدتاً به خاطر نوسانات زیادش بود، چون بیشتر شبیه طلاست تا یک ارز عادی. به همین دلیل به استیبلکوینها علاقهمند شدم و BitShares را کشف کردم که اولین پروژه استیبلکوین غیرمتمرکز بود.»
با اینکه رون عضو فعال جامعه BitShares بود، در توسعه این پروژه مشارکت مستقیم نداشت. حضور فعال او در این جامعه، به جمعآوری ایدههای مهمی کمک کرد که مبنای توسعه میکردائو را تشکیل داد.
رون کریستنسن درباره نقش خود در میکردائو میگوید: «من عضو بسیار فعال جامعه بودم و بسیاری از ایدههای بنیادی در مورد میکردائو مستقیماً از ایدههای BitShares آمده است. بهویژه اینکه اعضای عادی جامعه، علیرغم اینکه توسعهدهنده رسمی پروژه نبودند، در قلب حاکمیت پروژه نقش بسیار مهمی داشتند. این دقیقاً چیزی است که قدرت بلاکچین و نهادها را نشان میدهد.»
در سال ۲۰۱۹، میکردائو برنامههایی برای گسترش به بازار آسیایی اعلام کرد و تمرکز آن بر ایجاد حضور قوی از طریق همکاری با شرکای آگاه و ارتباطدار بود. کریستنسن این را گام مهمی برای پروژه میکر میدانست، زیرا چین یکی از بازیگران کلیدی در صنعت بلاکچین است.
او میگوید: «چین در واقع تنها کشوری است که پس از ایالات متحده، کل فضای ارزهای دیجیتال را از نظر حجم معاملات و پذیرش فناوریهای جدید بلاکچین در زندگی واقعی مدیریت میکند. این حتی در روزهای اولیه بیتکوین نیز شناخته شده بود، یعنی زمانی که بیتکوین تنها زمانی رشد واقعی پیدا کرد که در چین جلب توجه کرد. در واقع یک جهش ناگهانی و عظیم رخ داد. فناوری در آسیا به این شکل پذیرفته میشود، برخلاف رشد ارگانیکتر و تدریجی که معمولاً در غرب رخ میدهد.»
در سال ۲۰۲۲، رون کریستنسن تلاش کرد تا میکردائو را به سمت تمرکززدایی پیش ببرد و از نقش خود کنارهگیری کرد. با این حال، این حرکت باعث ایجاد خلا قدرت و منجر به تقسیمات در جامعه شد. سپس کریستنسن با یک برنامه به نام «اندگیم (Endgame)» دوباره وارد عمل شد که هدف آن هدایت میکردائو به سمت تمرکززدایی واقعی بود. این برنامه شامل بازسازی دپارتمانهای موجود و معرفی خرده-دائوها در درون میکردائو بود. هدف از این تغییرات، سادهسازی فرایندهای بوروکراتیک و ایجاد رشد پایدار در بلندمدت بود.
پیشنهاد فورک سولانا
در تاریخ ۱ سپتامبر ۲۰۲۳، رون کریستنسن پیشنهاد کرد که از کدبیس سولانا برای فاز نهایی استراتژی «اندگیم» میکر استفاده شود. این فاز، که به نام نیوچین (NewChain) شناخته میشود، هدفش بازسازی کامل پروتکل میکر بر روی یک بلاکچین مستقل است.
در یک توییت و پست وبلاگ همراه آن، کریستنسن بیان کرد که کدبیس سولانا باید به عنوان مبنای نیوچین در نظر گرفته شود.
او گفت: «آخرین فاز اندگیم راهاندازی یک بلاکچین بومی برای میکر با نام نیوچین است. این کار اکوسیستم را امنتر و کارآمدتر میکند. بعد از تحقیقاتی که انجام دادم، به این نتیجه رسیدم که کدبیس سولانا باید به عنوان مبنای نیوچین در نظر گرفته شود.»
او سه دلیل اصلی برای این انتخاب مطرح کرد: کیفیت فنی، تابآوری و فورکهای موفق.