اجتماعی

کاربرد تکنولوژی تراریخته در تولید واکسن کرونا

دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۰۹:۵۵ کاربرد تکنولوژی تراریخته در تولید واکسن کرونا

استاد تمام گروه زیست فناوری انستیتو پاستور گفت: یکی از تکنولوژی هایی که محصولات تراریخته را درست می کند هم اکنون در واکسن کووید 19 نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

کاربرد تکنولوژی تراریخته در تولید واکسن کرونا

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، اسکندر امیدی نیا استاد تمام گروه زیست فناوری انستیتو پاستور ایران درمورد مدیریت مخاطرات محصولات تراریخته در ایران گفت: در حال حاضر بخشی از محصولات تراریخته، مربوط به حوزه کشاورزی و بخشی هم مربوط به حوزه دارویی است و از نظر علمی یک سابقه حدوداً پنجاه ساله و از نظر بازار هم سابقه سی ساله دارد.

وی با بیان اینکه ارزیابی های سلامت این محصولات در حد یک دارو انجام می شود افزود: محصولاتی که هم اکنون در بازارها هستند و مجوز گرفته اند بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی تاکنون هیچ عوارضی از آن ها گزارش نشده و بلکه به مراتب سالم تر از محصولاتی اند که با سموم مختلف و بدون مجوز در بازار توزیع می شوند.

استاد تمام گروه زیست فناوری انستیتو پاستور ایران اظهارکرد: یکی از تکنولوژی هایی که این محصولات را درست می کند هم اکنون در واکسن کووید نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

امیدی نیا با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه دانش بنیان کم کاری نکرده گفت: خوشبختانه دانشگاه ها، آموزشگاه ها و پژوهشگاه ها در حوزه ژنتیک خیلی خوب عمل کردند اما نکته بسیار مهم، بهره برداری از این دانش فنی است که باید به حوزه تولید منتقل شود.

وی با اظهار اینکه علم مهندسی ژنتیک و تولید محصولات تراریخته از لحاظ حاذقه دانشگاهی و آکادمیک عبور کرده گفت: هنر بهره برداری از این تکنیک یک هنر مدیریتی است اما متاسفانه گروهی به تأمین کننده مواد غذایی تراریخته کشور تبدیل شدند و حجم درآمدشان هم به قدری زیاد است که مانع هماهنگی بحث تولید ملی می شود.

استاد تمام گروه زیست فناوری انستیتو پاستور ایران در رادیو گفت‌وگو وجود یک مدیریت انقلابی و پیشرفته برای پشتیبانی از تولید ملی در این حوزه را ضروری دانست و افزود: اعضای نخبگانی تخصصی این حوزه کاملاً مسلط و متحد هستند اما عده ای با انتقادات غلط، کار را مشکل می کنند.

وی بر این باور است که وزارت جهاد کشاورزی که مسئول تأمین مواد غذایی کشور است باید به مسئول تولید مواد غذایی تبدیل شود و این رویکرد که غذا در هر جا ارزانتر است تأمین شود نیز باید تغییر کند.

امیدی نیا به نقش موثر این تکنولوژی در رفع فقر و بیکاری اشاره و بیان کرد: یک پنبه تراریخته در زاهدان می تواند فقر و بیکاری را حل کند کمااینکه پاکستان هم همین کار را انجام داده است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون بیمه رازی زمزم بیمه رازی زمزم

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 14 =

دکمه بازگشت به بالا