اقتصادی

کارگروه اختصاصی صادرات و واردات در سازمان تعاون روستایی تشکیل می‌شود

دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۴:۵۵ کارگروه اختصاصی صادرات و واردات در سازمان تعاون روستایی تشکیل می‌شود

مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی گفت: کارگروه اختصاصی صادرات و واردات در سازمان تعاون روستایی به منظور تسهیل امور صادرات تشکیل می‌شود.

کارگروه اختصاصی صادرات و واردات در سازمان تعاون روستایی تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز محمدرضا رزاقی مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران در نشست خبری اعلام کرد: در مدیریت جدید سازمان تعاون روستایی قرار شده کارگروه اختصاصی صادرات و واردات تشکیل شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که کار این کارگروه چیست و آیا موازی‌کاری با دیگر بخش‌ها نخواهد بود؟گفت:‌این کارگروه متشکل از نیروهای متخصص صادراتی است و به جهت دانش و اطلاعات و تخصص‌هایی که در این زمینه دارند از ظرفیت آنها برای تسهیل امور صادرات استفاده می‌شود. در حقیقت این کارگروه به عنوان کاتالیزور در بخش صادرات خواهد بود.

به گزارش فارس، شرکت‌های تعاونی که قدمت آن 50 سال در کشور است که فلسفه تشکیل آن حمایت از بخش کشاورزی است.

به گفته این مسؤول، در حال حاضر 1500 شرکت تعاونی تولیدی در کشور وجود دارد و 1300 شرکت هم قرار است به آن اضافه شود در این شرکت‌ها 10 هزار نفر شاغل هستند و حقوق و مزایای خود را از فعالیت شرکت‌ها تأمین می‌کنند و حقوقی از سوی دولت به آنها پرداخت نمی‌شود.

رزاقی در پاسخ به اینکه با توجه به افزایش قیمت کود و سم نقش تعاونی‌ها در حمایت از کشاورزان چیست،‌گفت:‌به دنبال مدیریت تغذیه گیاهی هستیم تا مصرف کود و سم به حداقل برسد و کشاورزان کمتر متضرر بشوند. در این زمینه جلسات هم با سازمان حفظ نباتات داشته‌ایم و به آنها تأکید کرده‌ایم تا تکنیکال بخش سموم را وارد کنند که هزینه آنها کمتر خواهد شد. در کنار این مسائل آموزش کشاورزان را دنبال می‌کنیم و با کمک شرکت پایش و بازرسی که راه‌اندازی کرده‌ایم تلاش می‌کنیم تا کشاورزان سم و کود کمتری را مصرف کنند و مبارزه با بیماری‌ها را به سمت کنترل بیولوژیک می‌بریم.

*برای اجرای طرح الگوی کشت زیرساخت لازم است

مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی در پاسخ به اینکه طبق وعده وزیر جهاد کشاورزی از مهر امسال یعنی چند روز دیگر باید طرح الگوی کشت اجرایی شود آیا زیرساخت‌های لازم را دارد؟ گفت: برای اجرای این طرح باید از ظرفیت‌های تعاونی‌ها استفاده شود و اگر چنین کاری را نکنند اجرای آن بسیار سخت خواهد شد. در کنار آن تصمیم‌گیران نرخ تضمینی هم باید برای محصولات اساسی نرخ مناسبی را تعیین کنند در غیر اینصورت کشاورزان دنبال منافع خود خواهند بود و مسیر الگوی کشت عوض خواهد شد.

وی افزود:وزارت جهاد کشاورزی طرح هوشمندسازی بخش کشاورزی را دنبال می‌کند که اجرای آن به طرح الگوی کشت کمک خواهد کرد.

رزاقی در پاسخ به این سؤال که افزایش قیمت نهاده‌ها چه تأثیری در نرخ تضمینی گندم می‌تواند داشته باشد،‌گفت:‌دولت باید افزایش قیمت کود را در نرخی که برای گندم تعیین می‌کند دخالت دهد. وزارت جهاد نرخ خرید گندم را 5500تومان پیشنهاد کرده اما دولت کیلویی 3200 تومان مدنظر دارد البته روز گذشته با دخالت مجلس و اجرای طرح دو فوریتی قیمت 4500 تومان مطرح شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که چه میزان کشت فراسرزمینی و در چه کشورهایی انجام شده است گفت: آمار دقیقی ندارم اما می‌دانم یکی از کشورها اوکراین بود.

این مسؤول در پاسخ به سوال دیگر فارس که یکی از وظایف تعاونی‌های روستایی یکپارچه‌سازی و جلوگیری از خرد شدن اراضی بود که در سال 75 به تصویب رسیده است، چرا اجرایی نشد؟‌گفت: برای اجرای این قانون باید هم به دنبال خرد شدن اراضی و هم مدیریت یکپارچه اراضی باشیم که بخشی از تعاونی‌ها آن را اجرایی می‌کنند.

به گزارش فارس،‌این قانون سال 75 تصویب شده و از آن زمان تا کنون 24 سال می‌گذرد اما همچنان خرد بودن اراضی کشور مهمترین معضل در بخش کشاورزی است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که شرکت‌های تعاونی در بحث خریدهای تضمینی و رضایت کشاورزان را تأمین نکرده‌اند به طوری که طبق قانون سودی که از خرید تضمینی زعفران به دست می‌آورند باید بین کشاورزان توزیع شود اما چنین نمی‌شود، گفت: تشکل‌های تعاونی روستایی باید در این زمینه پاسخ دهند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + هفت =

دکمه بازگشت به بالا