اقتصادی

کالا باید حد اکثر 3 ماه پس از تامین ارز آن وارد کشور شود

دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹ – ۱۳:۲۵ کالا باید حد اکثر 3 ماه پس از تامین ارز آن وارد کشور شود

دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به مصوبه امروز ستاد تنظیم بازار گفت: کالا از زمان تامین ارز حداکثر ظرف 3 ماه باید به کشور وارد شود، در غیر این صورت از ابزارهای قانونی برای تبدیل ارز به کالا استفاده خواهیم کرد.

کالا باید حد اکثر 3 ماه پس از تامین ارز آن وارد کشور شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار امروز در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: از ابتدای امسال تاکنون به پنج قلم کالای اساسی شامل روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله جو و ذرت به میزان 3 میلیارد و 680 میلیون دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی تخصیص داده شده است و همچنین به میزان 3 میلیارد و 135 میلیون دلار نیز ارز مورد نیاز واردات این اقلام تأمین شده است.

دبیر ستاد تنظیم بازار افزود: تأمین ارز به معنای آن است که واردکننده ارز خود را دریافت و به ازای آن ریال پرداخت کرده است.

وی با اشاره به یکی از مصوبات مهم جلسه ستاد تنظیم بازار در مورد کاهش مهلت واردات کالا گفت: در این جلسه فرصت سه ماهه برای واردات کالا مصوب شد. بر این اساس که از زمان تأمین ارز واردکنندگان حداکثر ظرف سه ماه باید کالا را به کشور وارد و از گمرکات ترخیص کنند و این مصوبه مشمول ثبت سفارش‌هایی است که از امروز به بعد انجام می‌شود.

کلامی اظهار داشت: بنابراین واردکنندگان که از امروز ثبت سفارش واردات کالا را انجام می‌دهند، دیگر از فرصت 6 ماهه یا یک ساله برای واردات کالا برخوردار نیستند و حداکثر مهلت آنها از زمان تأمین ارز سه ماه است.

دبیر ستاد تنظیم بازار بیان داشت: در مورد ثبت سفارش‌هایی که در گذشته انجام شده و مهلت واردات آنها 6 ماه بوده است مقرر شد که اگر تأخیر زمانی بین تاریخ تأمین ارز و تاریخ ترخیص کالا ناشی از قصور واردکننده نباشد، واردکننده یا بازرگان این موضوع را باید به ما منعکس کند تا پیگیری‌ لازم در مورد آن انجام شود و مشکلات در فرایند انتقال و صدور سوئیفت بررسی شود.

وی افزود: اما اگر ارز تأمین و سوئیفت صادر شده باشد،‌ و واردکننده رفع تعهد ارزی انجام نداده باشد به این مفهوم است که ارز دریافتی در جای دیگر و صرف کار دیگر شده است، بنابراین از آنجا که باید منابع ارز کشور تبدیل به کالاهای موردنیاز مردم شود، امروز مصوب شد که بررسی را بانک مرکزی انجام و در صورتی که تاخیری در واردات کالا انجام شده باشد، فهرست را در اختیار وزارت جهاد یا وزارت بهداشت قرار دهد و لذا اگر تشخیص داده شود که قصور در واردات کالا از سوی واردکننده بوده است و ارز منتقل شده اما کالا وارد نشده، از ابزارهای در اختیار برای اعمال قانون و تبدیل ارز به کالا استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام/ب

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe رسپینا لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

دکمه بازگشت به بالا