کاهش 24 هزار و 808 واحدی شاخص بورس تهران/ ارزش معاملات بورس و فرابورس 14.8 هزار میلیارد تومان
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ – ۱۳:۵۶ کاهش 24 هزار و 808 واحدی شاخص بورس تهران/ ارزش معاملات بورس و فرابورس 14.8 هزار میلیارد تومان
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش 24 هزار و 808 واحد روبهرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها تحت تأثیر دستور وزیر صنعت مبنی بر قیمتگذاری محصولات فولاد در بورس کالا به شدت دچار آشفتگی شده و سهام شرکتهای فولادی تحت تأثیر این تصمیم به شدت افت کرده است، با وجود اینکه اکثر کارشناسان با این تصمیم وزیر صنعت مخالفت کردهاند و حتی بورس کالا در مقابله با آن اطلاعیه رسمی صادر کرد که فقط تابع مصوبات شورای عالی بورس و سازمان بورس است و نه تابع جای دیگر اما باز هم روند ریزش شاخص بورس ادامه دارد، به گونهای که امروز در پایان معاملات شاخص کل با ریزش 24 هزار و 806 واحدی به رقم یک میلیون و 285 هزار و 950 واحد رسید.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن امروز با کاهش 765 واحد به رقم 459 هزار و 805 واحد رسید.
ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 5 میلیون و 99 هزار میلیارد تومان رسید.
نقشه معاملات امروز بورس تهران
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از 11 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 1.4 میلیون معامله و به ارزش 10هزار و 652 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از 4 هزار و 185 میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم معاملهگران امروز در بورس و فرابورس بیش از 14 هزار و 839 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس کاهشی بوده، به گونهای که شاخص کل با معیار وزنی ـ ارزشی و نیز شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی هر کدام 1.8 درصد کاهش یافتهاند، شاخص کل با معیار هموزن و شاخص قیمت در معیار هموزن 0.17 درصد کاهش یافتهاند.
شاخص آزاد شناور بورس 1.4 درصد افت کرد شاخص بازار دوم بورس 2.3 درصد بازار دوم بورس 1.3 درصد افت کرد.
روند یکساله شاخص بورس تهران
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، ملیمس، فولاد مبارکه، شستا، گلگهر، چادرملو و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر کاهش در شاخص بورس را داشتهاند.
امروز نمادهای پرتراکنش در بورس شامل شستا، ایران خودرو، سایپا، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، بانک تجارت و توسعه و عمران امید بودهاند.
امروز در فرابورس ایران هم شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 228 واحد به رقم 18 هزار و 847 واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 286 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از 2.2 میلیارد حق تقدم و اوراق مالی در قالب 558 هزار معامله و به ارزش 4 هزار و 185 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نماد صنعتی مینو بیشترین اثر مثبت در شاخص فرابورس را داشته و نمادهای سنگآهن گهرزمین، بیمه پاسارگاد، هلدینگ معدنی خاورمیانه، ذوبآهن، فولاد هرمزگان و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر کاهش در شاخص فرابورس را داشتند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل سرمایهگذاری سپهر صادرات، توسعه مسیر برق گیلان، لاستیک یزد، پتروشیمی تندگویان، چوب خزر کاسپین، رایان همافزا، دامپروری ملاردشیر بودهاند.
به گزارش فارس، با وجود اینکه بازار بورس یک بازار رقابتی و دستور ناپذیر است، اما با توجه به اینکه اقتصاد کشور ما ترکیبی از اقتصاد دولتی، یارانهای و همچنین بازار آزاد است، رزم حسینی وزیر صنعت به عنوان نماینده سهامدار عمده در شرکتهای فولادی در دستوری غیر از مصوبه هیأت دولت اعلام کرده است، قیمت محصولات فولادی عرضه شده در بورس کالا با معیار 70 درصد قیمت فولاد در کشورهای آسیای میانه باشد.
با وجود اینکه اکثر کارشناسان به این دستور اعتراض کردهاند، اما از یک طرف این نکته را هم باید در نظر گرفت که فرآیند تولید فولاد در کشور ما که یک محصول به شدت انرژیبر است با دریافت گاز و برق یارانهدار و یا دولتی است و نمیتوان ادعا کرد محصول رقابتی تولید میکند، گرچه قبول داریم محصولاتی که در بورس اوراق و یا بورس کالا ارائه میشود باید بر اثر تلاقی عرضه و تقاضا به دست آید، اما واقعاً اقتصاد ما ملغمه پیچیدهای از یارانههای پنهان، دستورالعملهای دولتی و قوانین متعدد و متضاد تشکیل شده که مدیریت کردن آن واقعاً کار مشکلی است، اما در عین حال این مسأله را هم باید در نظر گرفت که عمده سهام فولادیها از جمله فولاد مبارکه و شرکت ملیمس در اختیار حدود 49 میلیون سهامدار عدالت است و نباید دستوری صادر شود که به نفع تعداد اندکی از معاملهگران فولاد یعنی شرکتهای نورد باشد، در حالی که منافع تعداد زیادی از مردم یعنی حدود 49 میلیون سهامدار عدالت نادیده گرفته شود.
به هر حال هر چه قیمت محصولات ارائه شده در بورس آزادتر و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود بیشتر به نفع عموم مردم است تا اینکه بگوییم قیمتها به خاطر یارانه پنهان به صورت دستوری تعیین شود.
از طرفی دولت باید حضور 50 میلیون ایرانی در بازار سرمایه را قدر بداند که این باعث میشود هم پولهای سرگردان مردم به شرکتهای بورسی تزریق شود و هم اینکه شرکتهای حاضر در بورس با شفافیت خود پرداختکننده مالیات واقعی به دولت خواهند شد.
انتهای پیام/ب
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار