گازرسانی به 20 هزار روستا و 193 شهر با هزینه 70 هزار میلیارد تومانی
يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ – ۰۱:۰۳ گازرسانی به 20 هزار روستا و 193 شهر با هزینه 70 هزار میلیارد تومانی
وزیر نفت در نامهای به رئیسجمهور درباره توسعه گازرسانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم و رسیدن پوشش گازرسانی کل کشور به ۹۵ درصد گزارشی ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از روابط عمومی وزاررت نفت بیژن زنگنه وزیر نفت در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهوری درباره توسعه گازرسانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم و رسیدن پوشش گازرسانی کل کشور به ۹۵ درصد گزارشی ارائه داد.
متن گزارش بیژن زنگنه که به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری، لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهوری و محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیسجمهوری هم ارسال شده، به شرح زیر است:
«در آستانه چهلوسومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با افتخار به استحضار میرساند که در اجرای بند سوم سیاستهای کلان کشور در بخش انرژی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش ظرفیت تولید گاز متناسب با حجم ذخایر کشور بهمنظور تأمین مصرف داخلی و حداکثر جایگزینی با فرآوردههای نفتی با اتکای به افزایش بیش از ۲.۵ برابری تولید گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی و نیز با مجموعه اقدامهای این وزارتخانه برای توسعه شبکه انتقال و توزیع گاز طبیعی از سال ۱۳۹۲ تاکنون میزان بهرهمندی خانوارهای روستایی کشور از نعمت گاز طبیعی با افزایش بیش از ٢ برابری به ۸۴ درصد و پوشش گازرسانی کل کشور به ۹۵ درصد رسیده، این در حالی است که در زمان پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بهرهمندی جمعیت کشور از نعمت گاز طبیعی ناچیز بوده است.
سند توسعه گازرسانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم که یک نسخه از آن به پیوست ایفاد میشود شامل شرح تفصیلی مبانی توسعه گازرسانی مجموعه اقدامها و دستاوردهای توسعه شبکههای توزیع و انتقال گاز است که اهم اقدامها در این زمینه را به ترتیب زیر به استحضار میرساند:
١. در سال ۱۳۹۲ بهمنظور انتخاب روش بهینه برای تأمین انرژی مورد نیاز شهرها و روستاهای محروم از نعمت گاز توسط یک مشاوره دانشگاهی گزینههای مختلفی همچون انرژیهای تجدیدپذیر، برق، گازرسانی با خطوط لوله، گاز مایع (الپیجی)، گاز طبیعی فشرده (سیانجی)، سوخت مایع نفت سفید یا نفتگاز، الانجی (گاز طبیعی مایع شده) ارزیابی شد و مطابق خروجی این مطالعه گازرسانی با خطوط لوله به شهرها و روستاها تا سقف مشخصشده برای هزینه برقراری هر انشعاب بهعنوان سناریوی بهینه در دستور کار قرار گرفت.
٢ . از سال ۱۳۹۲ تا بهمن ماه ۱۳۹۹ به بیش از ۲۰ هزار روستا با قریب به یک میلیون و ۷۶۰ هزار خانوار گازرسانی شده و تعداد روستاهای گازرسانی شده از حدود ۱۴ هزار روستا به بیش از ۳۴ هزار روستا افزایش یافته است. در این بازه قریب به ۱۹۳ شهر با بیش از ۶۴۱ هزار خانوار گازرسانی شده است و هم اکنون بیش از ۹۸.۴ درصد جمعیت شهری کشور و ۸۴ درصد جمعیت روستایی کشور و در مجموع ۹۵ درصد از کل جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار گرفتهاند. این در حالی است که پوشش شبکه گازرسانی در ابتدای سال ۱۳۹۲ در جمعیت شهری ۹۵ درصد و در جمعیت روستایی ۵۴ درصد بوده است.
٣. در کنار فعالیتهای گسترده صورت گرفته برای احداث شبکه توزیع گاز شهری و روستایی از سال ۱۳۹۲ تاکنون اقدامهای گستردهای برای جلوگیری از حبس گاز در منطقه پارس جنوبی صورت گرفته که از جمله این موارد میتوان به احداث ۳۱ ایستگاه تقویت فشار و بیش از ۵٠٠٠ کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز جدید اشاره کرد که به شبکه انتقال گاز کشور اضافه شده و هماکنون در مجموع ۲۲۰۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز در شرکتهای تابع شرکت ملی گاز ایران در حال ساخت است که ۱۰۴۲ کیلومتر آن لولهگذاری شده است.
۴. مجموعه این طرحها با ابتکار وزارت نفت و استفاده از ظرفیت بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ و نیز ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر بدون تحمیل هیچگونه بار مالی به دولت و تنها از محل ایجاد درآمد حاصل از جایگزینی سوختهای مایع با گاز طبیعی اجرا شده و به این منظور تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان برای مجموعه طرحهای یادشده هزینه شده است.
۵. با اجرای این طرحها از ابتدای سال ۱۳۹۳ تاکنون بیش از ۵۸ میلیارد لیتر فرآورده مایع به ارزش ۲۵ میلیارد دلار آزاد شده است که نهتنها به رشد ۴ برابری صادرات فرآوردههای نفتی کشور در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۲ کمک شایانی کرده، بلکه با کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاهها از ۴۳ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۸ سبب کاهش انتشار آلایندههای هوا در کشور شده است. افزون بر این، توسعه گازرسانی زمینهساز افزایش رفاه اجتماعی، حفاظت از محیط زیست به سبب جلوگیری از تعدی به مراتع و جنگلها، اشتغالزایی قابل توجه، افزایش تقاضا برای کالاهای ساخت داخل، ایجاد زیرساخت لازم برای توسعه صنایع مختلف و توسعه طرحهای عمرانی روستایی شده است.
۶. در ادامه این اقدامها، هماکنون گازرسانی به ۲۶۳۲ روستا با ۱۸۴ هزار خانوار با اعتبار ٣٠٠٠ هزار میلیارد تومان در حال اجراست که با تکمیل آنها جمعیت روستایی زیر پوشش شبکه گاز کشور از ۸۷ درصد فراتر میرود.
٧. بدون شک بهینهسازی مصرف گاز و نیز حفظ و افزایش ظرفیت تولید گاز از ملزومات استمرار آثار مثبت این اقدامها برای گازرسانی است که مجموعه اقدامهای انجام شده و برنامهریزیشده برای این دو مهم در سندهای «تراز تولید و مصرف گاز طبیعی در ایران تا افق ۱۴۰۴» و نیز «نحوه بهرهگیری حداکثری از ظرفیت پالایشگاههای گازی منطقه عمومی غرب خلیج فارس» به تفصیل آمده است».
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار