Categories: فرهنگ و هنر

۲میلیون دانلود غیرمجاز یک کتاب!

حسینی‌نیک‌ درباره افزایش تکثیر غیر قانونی کتاب گفت: گاهی دانلود غیر قانونی فایل یک کتاب به بالای ۲ میلیون می‌رسد، اما صورت نمی‌گیرد، زیرا برداشت از قانون در این حوزه دقیق نیست.

به گزارش مشرق، سیدعباس حسینی نیک، مدیر انتشارات مجد و مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در برنامه گفت‌وگوی فرهنگی رادیو گفت‌وگو درباره قاچاق کتاب، وضعیت موجود حوزه نشر و حقوق ناشران و پدیدآورندگان را برآمده از چند عامل دانست و تصریح کرد: وضعیت قانون‌گذاری مطابق کنوانسیون برن است و حقوق مالکیت ادبی و هنری ما از سال ۱۳۴۸ در این قانون نوشته شده که البته نواقصی دارد که به خصوص در ضمانت اجرا باید به آن توجه کرد و اصلاحاتی داشته باشد.

وی ادامه داد: بخش‌هایی از قانون مشکلاتی دارد که نهاد قضایی را محدود کرده، البته خوشبختانه دادسرای فرهنگ و رسانه چند شعبه را به این حوزه تخصیص داده که با مشورت‌ها و جلساتی که وجود دارد وضعیت رو به بهبود است. هرچند این حوزه نیازمند تقویت است. از سویی نا آگاهی فعالان حوزه نشر (از نویسنده و پدیدآورنده و مترجم تا ناشران) از قوانین باعث شده آنها منتظر اقدام و پی‌گیری دولت باشند درحالی که جرایم این بخش نیاز به شاکی خصوصی دارد و تشکل‌های نشر و وزارت ارشاد و اتحادیه‌ها نمی‌توانند به نمایندگی از ناشران شکایت کنند.

مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی حجم تخلف در این حوزه را بیشتر از آن چیزی که در سطح پیاده‌روهای دانشگاه اتفاق می‌افتد دانست و گفت: جرایم تکثیر غیرقانونی کتاب در فضای مجازی و واقعی در حوزه دانشگاهی ذیل واحد سایت و تکثیر است که در انجمن ناشران دانشگاهی تلاش شد تا با مکاتبه دانشگاه‌ها این وضعیت ساماندهی شود.

حسینی نیک با اشاره به حجم تخلفات در فضای مجازی و نشر غیرقانونی کتاب‌ها گفت: در برخی موارد گاهی دانلود غیر قانونی فایل کتاب به بالای دومیلیون می‌رسد و تقریباً از نظر قانونی کاری صورت نمی‌گیرد. برداشت از قانون در این حوزه دقیق نیست تا در دادسرای فرهنگ و رسانه بررسی و پیگیری شود. این‌گونه نمی‌توان بر اساس قوانین با فضای مجازی که به شدت آلوده شده و به شکل نابسامانی در تکثیر غیرقانونی کتاب به اسم گسترش علم و فرهنگ فعال است مقابله کرد.

وی بیان کرد: تکثیر غیرقانونی کتاب سرمایه‌های علمی، فرهنگی جامعه یعنی مؤلف و پدیدآورنده را دلسرد کرده و چندی نمی‌گذرد که دیگر تولید محتوایی صورت نمی‌گیرد. پس باید همه مسئولان امر در رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز ملی فضای مجازی به این مسأله توجه کنند.

مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی با تصریح بر اینکه در برخورد با قاچاق کتاب به اصل موضوع و علت آن توجهی نمی‌شود، افزود: متأسفانه ما فقط شاهد برخورد با دستفروشان این حوزه هستیم در حالی که برخی پشت پرده این دستفروشان فعالیت می‌کنند و ناپیدا هستند.

منبع: فارس

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar

Recent Posts

دنیامالی: تلاش می کنیم ورزش عاری از حاشیه داشته باشیم

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، وزیر ورزش و جوانان در جمع ملی‌پوشان کاراته پیش…

56 دقیقه ago

تیم ملی فوتبال ایران برای برای بازی با قرقیزستان وارد بیشکک‌ شد

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، تیم ملی فوتبال کشورمان سه‌شنبه (۲۹ آبان) در چارچوب…

56 دقیقه ago

پیروزی پرگل‌ آلمان در شب صعود هلند

به گزارش گروه ورزشی ‌خبرگزاری دانشجو، رقابت‌های هفته پنجم لیگ ملت‌های اروپا شنبه‌شب با برگزاری…

56 دقیقه ago