يکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ – ۱۵:۲۶ 10 چالش بایدن برای اصلاح اقتصاد ایالاتمتحده
کرونا به اقتصاد آمریکا آسیب رسانده و معیشت میلیونها نفر را مختل کرده است. اینها برخی از زمینههایی است که توجه جو بایدن را میطلبد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه نیویورکتایمز در مطلبی مرکب از اظهارنظر کارشناسان و خبرنگاران کهنهکار چالشهای اصلی جو بایدن برای اصلاح مشکلات اقتصادی ایالات متحده آمریکا پرداخته است.
همه روسای جمهور در آغاز ورودشان متعهد میشوند یک دستورالعمل بلند پروازانه مؤثر را بهسرعت عملیاتی کنند؛ اما ازنظر جوزف آر. بایدن جونیور، همهگیری گسترده ویروس کرونا و درد اقتصادی ناشی از آن به این معنی است بهسرعت کارهای زیادی باید انجام داد تا بتوان اقتصاد را به حرکت درآورد. بایدن دریکی از سخنرانیهای اخیر خود بارها پیشنهاد هزینه 1.9 تریلیون دلاری خود را بهعنوان یک ضرورت برای یک اقدام "فوری" تکرار کرد.
اما همراه کردن اکثریت اعضای کنگره زمانبر خواهد بود، وی برای پیش بردن قانون و کسب آرای لازم نیازمند مصالحه و دادن امتیاز است.
انتظار میرود رئیسجمهور جدید بسیاری از سیاستهای دونالد ترامپ را لغو کند و به سیاستهای دولت اوباما که در آن بایدن معاون رئیسجمهور بود، بازگرداند؛ اما در برخی از موارد مهم تجاری، مانند روابط تجاری با چین و اتحادیه اروپا، احتمالاً بایدن به شرایط قبل از ترامپ باز نخواهد گشت. همچنین وی احتمالاً از تلاش دولت ترامپ برای مهار قدرت شرکتهای بزرگ فناوری عقبنشینی نخواهد کرد.
– پیتر اویس (گزارشگر کهنهکار نیویورکتایمز)
در ادامه به برخی از زمینههای سیاسی اشاره میشود که اگر موردتوجه بایدن قرار بگیرد موجب موفقیت وی خواهد شد.
اصلاح اقتصاد
دوازده سال پیش، رئیسجمهور باراک اوباما وارث اقتصادی بود که در حال سقوط آزاد بود. آقای بایدن از شانس بیشتری برخوردار است زیرا اقتصاد از بهار سال گذشته به میزان قابلتوجهی از خطر سقوط نجات یافت که دلیل آن عمدتاً کمک چندین تریلیون دلاری دولت فدرال بود. در ماههای اخیر روند این پیشرفت کند شد و در ماه دسامبر با حذف بسیاری از مشاغل توسط کارفرمایان برای مقابله با باز خیز بیماری همهگیر کرونا، معکوس شد.
اولین کاری که بایدن باید انجام دهد تعمیر کشتی کشور است، کاری که وی میخواهد با پیشنهاد برنامهای 1.9 تریلیون دلاری که اخیراً اعلام کرده است، انجام دهد. پس از عبور از این بحران فوری، بایدن با مجموعهای از چالشهای خیلی دشوارتر روبرو خواهد شد، ازجمله التیام زخمهایی که همهگیری بر خانواده ها و جوامع بر جای گذاشته است و پرداختن به موضوع دیرینه نابرابری ها که برای دهه ها وجود داشته است و این همهگیری پرده از روی آن برداشت.
– بن کسلمن (نویسنده ارشد و تحلیلگر اقتصادی نیویورکتایمز)
مقابله با شرکتهای فناوری بزرگ
تصمیمات اخیر شرکتهای فیسبوک، توییتر و دیگر شرکتهای فناوری برای قطع ارتباط رئیسجمهور ترامپ و گروههای راستگرا، بحث در مورد گفتارهای برخط و تأثیر دره سیلیکون (امکانات رایانه ای ارتباطاتی) را بهشدت بالا برد.
در حوزه بحث و مذاکره، قانونی وجود دارد به نام بند 230 که وبسایتهایی مسئولیت قانونی محتوای میزبانی خود را رعایت میکنند بریالذمه میداند. جمهوریخواهان و برخی از دموکراتها خواستار بازنگری یا لغو این قانون هستند درحالیکه احتمالاً شرکتهای قدرتمند فناوری در برابر تغییرات عمده مقاومت، خواهند کرد. دولت بایدن هم وارث دعاوی حقوقی ضد انحصاری دولت فدرال علیه گوگل و فیسبوک است، کنگره نیز همچنان در حال بررسی موشکافانه توانایی های این صنعت است.
– سسیلیا کانگ (خانم کانگ بعد از ده سال پوشش دادن به اخبار فنآوری و تجارت در روزنامه واشنگتنپست در سال 2015 به نیویورکتایمز پیوست)
بازنگری در مالیاتها
بایدن بارها اعلام کرده است که برنامه مالیات فدرال از شرکتهای بزرگ و ثروتمند حمایت میکند و اقدامات مختلفی را به برای دریافت پول بیشتر از آنها برای تأمین هزینه های مالی انرژی پاک، زیرساختها، آموزش و سایر بخشهای برنامه داخلی خود، پیشنهاد داده است. وی می خواهد برخی از مالیاتهایی که برای افراد با درآمد بیش از 400 هزار دلار در سال 2017 توسط ترامپ کاهش داده شد را بازگرداند و نرخ مالیات شرکتها، سرمایهگذاران با درآمد بالا و وارثان ثروتهای کلان را افزایش دهد.
بایدن لازم است بر مقاومت لابیگران تجاری کنگره غلبه کند و پیشنهادهای خود را با برنامه های رقابتی دموکرات های برجسته کنگره که آنها هم تمایل دارند مالیات شرکتها و ثروتمندان را افزایش دهند ولی با بایدن در مورد نحوه اجرای آن اختلافنظر دارند، یککاسه کند.
– جیم تانکرسلی (گزارشگر اقتصادی نیویورکتایمز)
مقابله با چین
چین بهعنوان یک رقیب اقتصادی قدرتمندتر از ایالاتمتحده، این بیماری همهگیر را باقدرت پشت سر گذاشت. صادرات آن به ایالاتمتحده باوجود تعرفههای ترامپ در حال افزایش است. پس از سالها سرمایهگذاری سنگین روی اتوماسیون و آموزش کارکنان، نشان داد بخش تولید چین بهشدت رقابتی است.
محدودیتهای صادراتی ترامپ و مشکلات مربوط به بوئینگ 737 مکس باعث ناراحتی چینیها از بابت واردات کالاهای تولیدشده ارزشمند، عمدتاً نیمههادیها و هواپیماها از ایالاتمتحده، شد. چینیها در حال افزایش سریع قدرت نظامی خود برای مقابله فوری با کشورهای مبتنی بر دموکراسی هستند که دولت بایدن را با انتخاب سختی روبرو خواهد کرد و در صورت صدور اجازه فروش فنآوری های بیشتر به چین، این کشور را حتی قویتر خواهد کرد.
– کیت برادشر (گزارشگر تجاری، اقتصادی و رئیس اداره شانگهای نیویورکتایمز است)
باز ارزیابی تجارت
دولت بایدن اهداف بلندپروازانهای را برای احیای دوباره صنعت آمریکا و همکاری با متحدانش برای مقابله با چین برنامهریزی کرده است. این دولت با چالشی فوری برای تصمیمگیری در مورد اقدامات تجاری ترامپ ازجمله تعرفه روی بیش از 360 میلیارد دلار محصولات چینی و معاملات تجاری حاصل از آن است که مانع خرید صدها میلیارد دلار محصولات آمریکایی توسط چین میشود. همچنین بایدن باید نحوه آرام کردن متحدانی مانند اروپا را که با رویکرد تهاجمی ترامپ دلگیر شدهاند، مورد مدّاقه قرار دهد.
– آنا سوانسون (خانم سوانسون در حال حاضر در حوزه تجارت و اقتصاد بین المللی برای نیویورکتایمز مینویسد. وی تا سال 2017 حوزه اقتصاد، تجارت و فدرال رزرو واشنگتنپست را پوشش میداد.)
نظارت بر امور مالی
بایدن قول داده است نظارت دقیقتری بر نظام مالی داشته باشد. ازجمله اولویتهای وی، لغو قوانین واگرای دولت ترامپ که توسط بانکها ریسکپذیر هستند و اقدامات مضر مانند وامهای روز پرداخت و مهار فعالیت شرکتهای فناوری مالی غیر بانکی، میباشد.
همچنین تیم بایدن باید با نظام خارج از کنترل "بانکداری در سایه" صندوقهای تأمینی، شرکتهای خصوصی و مدیران پولی که تریلیونها دلار را در اختیاردارند و توان ایجاد آشفتگیهای بزرگ در بازار رادارند، مقابله کند.
– امیلی فلیتر (این خانم موضوعات مربوط به بانکها و والاستریت را برای نیویورکتایمز قلم میزند. وی قبل از پیوستن به این روزنامه در سال 2017، به مدت هشت سال برای رویترز در حوزههای سیاسی، جرائم مالی و محیطزیست کار میکرد.)
کمک به شرکتهای تجاری کوچک
شرکتهای کوچک تقریباً نیمی از کارمندان غیردولتی آمریکا را به کار میگیرند که از زمان وقوع همه گیری کرونا حدود 400000 نفر از آنها شغل خود را به طور دائم ازدستدادهاند. بایدن درخواست 15 میلیارد دلاری برای اعطای کمک مالی مستقیم به حداقل یکمیلیون از مشاغل کوچک متضرر از کرونا داده است – حداکثر تا مبلغ 15000 دلار به هریک از این مشاغل خواهد رسید- و مبلغ 35 میلیارد دلار هم از سرمایهگذاری های فدرال برای برنامههای تأمین مالی ایالتی و محلی در نظر گرفتهشده است. وی همچنین به دنبال دادن 14 هفته مرخصی مراقبتی و استعلاجی به کارکنان در طول بحران ویروس کرونا است، دولت این لایحه را برای سازمان هایی که کمتر از 500 کارمند دارند در نظر گرفته است.
-استیسی کولی (وی یک گزارشگر مالی با تمرکز روی موضوعات مصرفکنندگان و اطلاعات امنیتی است که برای نیویورکتایمز کار میکند. مشارالیها قبلاً روی موضوعات مختلف تجاری از جمله فنآوری و اقتصاد برای سی ان ان پولی، فورچون اسمال بیزینس و دیگر مجلات و سایتها قلم میزد.)
ایجاد سهولت برای بدهی خانوارها
درمجموع بدهی خانوارها در طول همه گیری کاهش یافته است اما از دست دادن شغل میلیونها خانواده آنها را دچار فقر کرده است. بایدن علاوه بر چکهای 1400 دلاری به ازای هر نفر و افزایش مزایای بیکاری، به دنبال دریافت 30 میلیارد دلار برای کمک به استقامت خانوارهای درگیر که زمان پرداخت اجارهبها و قبوض آب و برق آنها عقب افتاده است، میباشد. وی همچنین حداقل دستمزد را ساعتی 15 دلار پیشنهاد کرده است.
بایدن در نظر دارد مهلت قانونی پرداخت وام دانشجویی فدرال را تمدید کند، البته هنوز مدت آن را اعلام نکرده است. بایدن از حذف 10،000 دلار از بدهی دانشجویی فدرال هر دانشجو حمایت میکند گرچه این مبلغ را در «طرح نجات آمریکایی» خود لحاظ نکرده است. ترقیخواهان کنگره ممکن است برای گنجاندن آن در هر بسته تشویقی پافشاری کنند.
-استیسی کولی
تصویرسازی مجدد از انرژی
هدف بایدن برای داشتن یک سامانه برق بدون کربن تا سال 2035، نیاز به یک بازبینی اساسی در صنعت انرژی دارد که مستلزم سرمایهگذاری صدها میلیارد دلار است، همچنین نیاز به سیاستهای جدیدی مانند تقویت شبکه در ایالاتی مانند کالیفرنیا دارد. برخی از منتقدان معتقدند که این هدف قابلدستیابی نیست.
تغییر شرایط استفاده از سوختهای فعلی به انرژیهای تجدید پذیر و بهرهبرداری از وسایل نقلیه الکتریکی، گرچه تقاضا برای نفت، گاز و زغالسنگ را کاهش میدهد ولی برخی از مشاغل را نیز تهدید میکند. این اقدام میتواند منجر به از دست دادن مشاغل زیادی شود زیرا افرادی که برای کار با سوختهای فسیلی آموزشدیدهاند ممکن است برای کار با مشاغلی با انرژیهای تجدید پذیر سروکار دارند مهارت لازم را نداشته باشند.
– کلیفورد کراس و ایوان پن (کراس خبرنگار حوزه تجارت انرژی ملی نیویورکتایمز در نمایندگی هیوستون است. او قبلاً رئیس دفتر نیویورکتایمز در بوئونس آیرس و تورنتو بوده و در سالهای اخیر مدتی گزارش های خود را از افریقای شمالی و خاورمیانه ارسال میکرده است. ایوان پن خبرنگار حوزه انرژی های جایگزین در دفتر لسآنجلس نیویورکتایمز میباشد.)
ترمیم سامانه حملونقل
بخش حملونقل میلیاردها دلار از کمکهای فدرال دریافت کرده است اما هنوز هم از آثار سوء بیماری همهگیر کرونا رها نشده است. دولت بایدن باید تصمیم بگیرد برای کمک به آن اقدامات بیشتری انجام دهد از جمله حمایت مالی بیشتر و ملزم کردن مسافران به استفاده از ماسک.
قول بایدن برای ترمیم و گسترش بزرگراهها، راهآهن، سامانه های حملونقل و سایر زیرساختهای کشور برای تجارت و کسبوکارها در اولویت است. بخش حملونقل یکی از عوامل اصلی تغییرات آبوهوایی است که بایدن متعهد شده است بهطورجدی به آن بپردازد. انجام این کار بدون از دست دادن تعداد بسیار زیادی از مشاغل، چالشی بزرگ خواهد بود.
– نیراج چوکشی (خبرنگار هندی الاصل که در رشته پویانمایی و جلوههای ویژه تحصیلکرده و در ادامه مدیریت تجاری خوانده است. هماکنون یکی از گزارشگران امور تجاری نیویورکتایمز است که درباره حملونقل و بهویژه خودروهای خودکار، خطوط هوایی و لجستیک گزارش تهیه میکند.)
انتهای پیام/
بازار
محمود محسنی، قهرمان دومیدانی آسیا به مناسبت هفته بسیج با خبرگزاری دانشجو به گفتگو پرداخت…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، محمد محبی در نشست خبری پیش از دیدار تیم…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به مناسبت هفته بسیج، مسابقات قهرمانی ورزش زورخانهای و…
Error loading HTML