پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ – ۰۷:۵۲ 3 اقدام برای جلوگیری از ابتلای انسانی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور کاملاً تحت کنترل است، گفت: با این حال برای جلوگیری از هرگونه انتقال از حیوان به انسان 3 اقدام اجرایی میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز سازمان بهداشت جهانی تأئید کرد که در روسیه 7 کارگر مرغداری به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مبتلا شدهاند به این معنی که برای اولینبار این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده است.
از آنجایی که این بیماری در 63 نقطه از کشور ما نیز شیوع داشته این نگرانی وجود دارد که آیا امکان ابتلای انسانی در کشور ما نیز می تواند باشد؟
با رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این باره گفتوگو کردیم.
علی صفر ماکنعلی در پاسخ به اینکه با توجه به گزارش امروز سازمان بهداشت جهانی چه اقداماتی برای جلوگیری از انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از حیوان به انسان دارید، گفت: برنامه جامع راهبردی پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور اجرایی میشود که وزارت بهداشت هم از ارکان این برنامه است، بنابراین وزارت بهداشت هم در این باره برای جلوگیری از انتقال این بیماری فعالیت میکند.
وی افزود: در سازمان دامپزشکی کشور هم سه اقدام مهم انجام میگیرد، نخست اینکه همه افرادی که در ارتباط با تولید، پرورش، نظارت و جلوگیری از شیوع بیماری فعالیت میکنند، وسایل محافظت شخصی دارند. دوم، داروهای ضدویروسی با تأئید وزارت بهداشت به همه اینها داده میشود. سوم، این افراد واکسن آنفلوانزای عمومی تزریق میکنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان ابتلای انسانی بیماری فوق حاد پرندگان در ایران هم وجود دارد؟ گفت: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در 63 نقطه کشور وجود داشت که همگی شناسایی، مهار و مختومه شدهاند و این بیماری امسال در کشور ما جدی نیست. اما آنچه در روسیه و اتحادیه اروپا اتفاق افتاده حاکی از گسترش شدید این بیماری است که چند کارگر را هم درگیر کرده است. مثلا تعداد کانونهای درگیر در اتحادیه اروپا از 1028 کانون گذشته و در فرانسه به 400 کانون رسیده است، اما در ایران کلا به 63 کانون بود که همه آنها هم مهار شدهاند.
وی همچنین تأکید کرد: 19 مرکز تشخیص مولکولی در کشور وجود دارد که در تشخیص و مهار بیماری به ما کمک میکند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد که در حال حاضر برای جلوگیری از بیماری چهار محور گزارش، تأئید، مهار و مختومه اجرایی میشود و این بیماری کاملا تحت کنترل است.
وی در پایان تاکید کرد همچنانکه در گزارش سازمان بهداشت جهانی هم تاکید شده انتقال این بیماری از انسان به انسان وجود ندارد یعنی اگر به هر دلیلی فردی این بیماری را از پرندگان هم گرفته باشد به افراد دیگر سرایت نمی کند.
انتهای پیام/
بازار
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، دو تیم فوتبال اتلتیک بیلبائو و بارسلونا باز هم…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، شورای عالی ورزش اسپانیا مجوز بازی دنی اولمو و…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، وقتی آرسنال دیشب در بازی رفت نیمهنهایی جام اتحادیه…
Error loading HTML