سیاسی

6 دوره سند ابتدای انقلاب و متعلق به کتابخانه مجلس را برخلاف قوانین به کتابخانه ملی دادند/ تا پایان سال دیجیتالی می‌شویم

دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۳:۵۳ 6 دوره سند ابتدای انقلاب و متعلق به کتابخانه مجلس را برخلاف قوانین به کتابخانه ملی دادند/ تا پایان سال دیجیتالی می‌شویم

رئیس کتابخانه، موزه و مراکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از سال 80 تاکنون در این کتابخانه رفع خوانی و انبارگردانی کتاب انجام نشده، از دیجیتالی و سه بعدی شدن این مرکز تا پایان سالجاری خبر داد.

6 دوره سند ابتدای انقلاب و متعلق به کتابخانه مجلس را برخلاف قوانین به کتابخانه ملی دادند/ تا پایان سال دیجیتالی می‌شویم

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان رئیس کتابخانه، موزه و مراکز اسناد مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه 24 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: کتابخانه مجلس اولین کتابخانه کشور و با سابقه 110 ساله است، لذا در ابتدای نشست خبری امروز از همه مسؤولان و مدیران سابق و به ویژه استاد عبدالحسین حائری که 20 سال مدیر این کتابخانه بودند تشکر می‌کنم.

** از سال 80 تاکنون در کتابخانه مجلس رفع خوانی و انبارگردانی کتاب انجام نشده است

وی درباره 2 سند اصلی در کتابخانه مجلس که باید در اقدامات مورد توجه قرار بگیرد اشاره کرد و افزود: یکی از این اسناد مربوط به اساسنامه این کتابخانه است و دیگری سند تحول که اخیراً محمدباقر قالیباف بر آن تأکید کرده است و به دلیل وابستگی این کتابخانه به مجلس باید این اسناد در تمامی اقدامات و عملکردها مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کتابخانه، موزه و مراکز اسناد مجلس تصریح کرد: قرار است در نشست‌های متعدد و مستمر وعده‌هایی که می‌دهم و اقداماتی که بناست عملیاتی کنیم را با اصحاب رسانه در میان بگذارم. بیش از 500 هزار کتب فارسی و عربی و حدود 25 هزار کتب سنگی و سربی و 28 هزار کتب خطی و حدود 84 هزار کتب لاتین در این کتابخانه وجود دارد که متأسفانه از سال 80 تاکنون رفع خوانی و انبارگردانی کتاب انجام نشده است، این در حالی است که بایستی هر ساله این کار انجام می‌شد، لذا بنا داریم این کار را برای سنجش داشته‌هایمان انجام دهیم.

** فقط 20 درصد نسخ خطی دیجیتال سازی شده

وی تصریح کرد: دیجیتال سازی وبارگزاری نسخ خطی و اسناد از اقداماتی است که تا پایان سال در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس انجام خواهد شد. این در حالی است که همه نسخ خطی در این کتابخانه دیجیتال سازی شده و فقط 20 درصد آن بارگذاری شده است، ضمن این که هیچ سندی هم دیجیتال سازی و بارگذاری نشده است.

رئیس کتابخانه، موزه و مراکز اسناد مجلس گفت: شعار پایان سال ما این است که درب مخازن را می‌بندیم و بنا داریم با دیجیتال سازی امکان استفاده از اسناد را برای همه پژوهش‌گران فراهم کنیم.

** تا پایان سال 99 مرکز اسناد و موزه مجلس دیجیتالی و سه بعدی می‌شود

قاسمیان خاطرنشان کرد: چون این کتابخانه در کنار مجلس است مردم خیلی از آن استفاده نمی‌کنند که عیب خیلی بزرگی است ولی تا پایان سال باید موزه به صورت دیجیتالی و سه بعدی درآید این درحالی است که 5 برابر اشیا موزه به صورت بسته بندی شده و کارتنی است که باید آن هم قابلیت قرار گیری در موزه داشته باشد.

وی اظهار داشت: بنا داریم که مردم و پژوهش‌گران وقتی وارد موزه مجلس می‌شوند روایتی از تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی را ببینند، لذا باید با شفاف سازی، کارآمدسازی موزه مجلس را بالا ببریم.

** تاکنون دستی به اسناد انقلاب اسلامی و سازمان ملل در کتابخانه مجلس زده نشده

رئیس کتابخانه، موزه و مراکز اسناد مجلس کفت: متأسفانه دستی به اسناد بعد از انقلاب اسلامی در موزه مجلس زده نشده است و کارتن اسناد متعددی در این کتابخانه وجود دارد که حتی برگ شمار هم نشده است؛ اسناد سازمان ملل هم در این کتابخانه وضعیتش چنین است ولی باید تا پایان سال دیجیتالی سازی این اسناد صورت گیرد.

وی با اشاره به عدم پذیرش مراجعه کننده به کتابخانه، موزه و مرکز اسناد به دلیل شیوع کرونا در چند ماه اخیر گفت: از این موضوع استفاده زیادی کردیم؛ چراکه توانستیم در رسیدگی‌های مختلف و ریخت و پاش‌های متعدد اسناد زیادی را به دست بیاوریم و عملا از وضعیت شیوع کرونا در کشور استفاده کرده و وضعیت کتابخانه و موزه مجلس را جمع و جور کردیم، این در حالی است که در همین ایام 600 کارتن اسناد مربوط به دوران مجلس سنا و ملی و انقلاب اسلامی را پیدا کردیم.

**6 دوره سند ابتدای انقلاب اسلامی را برخلاف قوانین به کتابخانه ملی دادند

وی گفت: هنوز وقت نکرده‌ایم به سراغ اسناد سازمان ملل که در این کتابخانه وجود دارد برویم. ولی اسناد انقلاب اسلامی را رفع خوانی و دیجیتال سازی کردیم.

رئیس کتابخانه، موزه و مراکز اسناد مجلس تصریح کرد: 6 دوره سند ابتدای انقلاب اسلامی که متعلق به موزه و کتابخانه و مرکز اسناد مجلس بوده است بدون رفع خوانی و دیجیتال سازی و برخلاف قوانین کتابخانه مجلس به کتابخانه ملی داده شده است، این در حالی است که خود کتابخانه مجلس هم چنین چیزی را در اختیار ندارد و قرار است زمینه و شرایط بازگشت این اسناد را به کتابخانه مجلس فراهم کنیم.

** چرا به تصحیح نسخ خطی روی آورده‌اند که ربطی به مجلس ندارد؟

حجت‌الاسلام قاسمیان افزود: کتابخانه مجلس در طول سال‌های اخیر به دنبال تصحیح نسخ خطی بوده است که البته هیچ ارتباطی با پارلمان ندارد ولی تلاش کردیم که این رویکرد تغییر پیدا کند و بر همین اساس فعالیت‌هایی را انجام داده و یا خواهیم داد.

وی گفت: باید کتابخانه مجلس را مثل همه کتابخانه‌های دنیا که محل آفرینش اندیشه‌ها هستند کنیم، زیرا باید بکوشیم به ازای هر نماینده چند کارشناس در کتابخانه داشته و آنها به نمایندگان مجلس مشاوره بدهند که متأسفانه این نقش در طول چند سال اخیر از کتابخانه گرفته شده است.

در ادامه این نشست خبری علیرضا معاف قائم مقام رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تلاش داریم تا محتوای این کتابخانه به خانه‌های مردم برود و به همین دلیل کارویژه‌های جدیدی برای کتابخانه در نظر گرفته‌ایم.

** به جای تمدن سازی عده‌ای تمدن سرایی کردند

وی افزود: کتابخانه مجلس در بازه زمانی یک ساله و بر اساس نظام دانشگاهی، نظام پژوهشگاهی، نظام اندیشگاهی و نظام نخبگانی متحول شده و خاصیت آن به اقدامات جبهه‌ای، تشکیلاتی و گفتمانی نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده که این موضوع را در کتابخانه مجلس طراحی خواهیم کرد.

معاف تصریح کرد: در کشور و نظام‌مان تمدن سرایی می‌شود در حالی که باید تمدن سازی کنیم و حتی حرف‌های غیر دقیق گفته می‌شود در حالی که کتابخانه مجلس می‌تواند تفکر، پژوهش و قلم زدن را در خدمت مسائل نظام، کشور و انقلاب گرفته و این موضوع را جدی‌تر دنبال کنیم؛ در دوره‌ای هم عده‌ای مشغول سیاسی بازی هستند، اما ما باید مشغول به سیاست‌گذاری برای حل مسائل نظام باشیم.

** نشست‌های مستمر با 60 اندیشکده و 200 پژوهشگاه خواهیم داشت

قائم مقام رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قرار است نشست‌های هم اندیشی با 60 اندیشکده و نشست‌های متعددی هم با 200 پژوهشگاه و پژوهشکده در کشور برگزار کنیم. همچنین نشست‌هایی هم در کتابخانه مجلس برای متن خوانی نسخ خطی برپا خواهد شد.

در ادامه این نشست شهریار زرشناس معاون پژوهشی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از زمانی که به این کتابخانه آمدم تماس‌های زیادی از سوی کارشناسان، اساتید دانشگاه و پژوهش گران مختلف با من گرفته شده و همگی آنها بر لزوم تغییر رویه کاری و عملکردی کتابخانه مجلس تأکید کردند.

** باید مثل کتابخانه کنگره آمریکا به نمایندگان مجلس و کمیسیون‌ها مشاوره بدهیم

وی گفت: جریان اندیشه ورز در کشورمان که معطوف به مسائل زمانه باشد پیش از این در کتابخانه مجلس نمی‌دیدیم که باید این موضوع را فعال کنیم، این در حالی است که هیچ متفکری نمی‌تواند به دور از موضوعات زمانه خود اندیشه کند.

معاون پژوهشی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعداد زیادی اندیشکده و پژوهشکده زیر مجموعه کتابخانه های مجالس مختلف دنیا نظیر کنگره آمریکا هستند که در امورات مهم راهبردی به نمایندگان و کمیسیون‌ها مشاوره می‌دهند. لذا ما باید بکوشیم از این اقدام آنان استفاده کرده و کتابخانه مجلس شورای اسلامی را به حوزه فعالیت‌های پژوهشی بازگردانیم، اما با این حال به هیچ وجه قرار نیست خود را درگیر مسائل سیاسی روز جامعه کنیم و به همین دلیل می‌کوشیم مسائل بنیادین انقلاب اسلامی و دغدغه‌های شهید آوینی را در کتابخانه مجلس دنبال کرده و پیگیری کنیم.

زرشناس در پایان گفت: تلاش می‌کنیم در دوره جدید کتابخانه مجلس تاریخ دوران قبل از نگاه انقلاب اسلامی و روایتی انقلابی از تاریخ آنان را تدوین کرده و ارائه کنیم.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

دکمه بازگشت به بالا