اجتماعی

زیست‌بوم مساعد ورود دانش‌آموز مستعد به عرصه دانش‌بنیان در حال ریل‌گذاری است

يکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۹ – ۱۷:۱۴ زیست‌بوم مساعد ورود دانش‌آموز مستعد به عرصه دانش‌بنیان در حال ریل‌گذاری است

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از هدایت و راهبری نیروی انسانی مستعد به سوی بروز نوآوری‌ها و تحقق توسعه پایدار علمی و فناورانه خبر داد و گفت: زیست‌بوم مساعد ورود دانش‌آموز مستعد به عرصه دانش‌بنیان در حال ریل‌گذاری است.

زیست‌بوم مساعد ورود دانش‌آموز مستعد به عرصه دانش‌بنیان در حال ریل‌گذاری است

به گزارش گروه آموزش ‌و پرورش خبرگزاری فارس، سورنا ستاری در نشست برخط گفت‌وگوی هفته وزارت آموزش و پرورش بر بستر نرم‌افزار شاد که با حضور محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مدیران آموزش و پرورش برگزار شد، با اشاره به این‌که زیست‌بوم مساعد ورود دانش‌آموز مستعد به عرصه دانش‌بنیان در حال ریل‌گذاری است، اظهارکرد: آماده هستیم بر بستر تعاملی اثربخش با وزارت آموزش و پرورش مسیر هدایت و پرورش استعداد‌ها و ورود به مسیر خلق ارزش افزوده و کارآفرینی فناورانه را هموار کنیم.

وی، به حمایت معاونت علمی و فناوری از ورود تجهیزات ایران‌ساخت به آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: طبق تفاهم‌نامه انجام شده در سال گذشته خرید تمامی محصولات و تجهیزات از نمایشگاه ایران‌ساخت توسط واحدهای تابعه وزارت آموزش و پرورش با حمایت 50 درصدی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهور همراه است؛ تلاش می‌کنیم بر بستر مدارس، پژوهش‌سراها و هنرستان‌ها، ضمن هدایت استعدادهای دانش‌آموزان در مسیر نوآوری، این مجموعه‌ها را با محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت تجهیز کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در تأمین تجهیزات آزمایشگاهی کشور گفت: این شرکت‌ها اکنون به سطحی از توانمندی رسیده‌اند که بیش از 70درصد تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز کشور را با کیفیتی هم‌پای نمونه‌های خارجی تولید و ضمن جلوگیری از خروج ارز، نیاز پژوهش و فناوری کشور را تامین می‌کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به حمایت از استعدادهای برتر در قالب طرح مدارس سمپاد به عنوان یک ضرورت اشاره کرد و افزود: طرح سمپاد می‌تواند در پرورش نخبگانی که در تاریخ ماندگار شوند همچون گذشته مفید باشد و راه را برای ورود استعدادهای برتر به عرصه نوآوری و خلق دانش فراهم کند. در بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راهکارهای لازم را برای شناسایی و شکوفایی استعدادهای علمی و فناورانه به کار می‌بندیم.

ستاری با بیان این‌که آمادگی داریم تا در تعامل با ساختار آموزشی کشور، راه را برای ورود استعدادها به مسیر خلق ارزش افزوده و توسعه علمی کشور هموار کنیم، ادامه داد: پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی، زمینه را برای آشناسازی جامعه دانش‌آموزان با عرصه فناوری و نوآوری و ورودشان به مسیر دانش‌بنیان فراهم می‌کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تأکید براین‌که باید رویکرد جامعه به مفهوم توسعه از محور قرار دادن زیرساخت‌ها به محور قرار دادن نیروی انسانی و نهایتاً فرهنگ تحول یابد، افزود: تا سال‌های اخیر، کارخانه‌ها، زیرساخت‌های عظیم و منابع زیرزمینی سرشارر به مثابه توسعه تلقی می‌شد. اما دریافتیم توسعه به مثابه یک مفهوم نرم افزاری با راهکارهای فکری و نوآورانه محقق می‌شود. امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که موضوع توسعه، فرهنگی است و برای تحقق آن همه جامعه می‌بایست با یک رویکرد باز و روشن، به توسعه برسند.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان با بیان این‌که باید در رویکرد و اهداف آموزش و پرورش کشور، تحولی جدی به سوی هدایت استعدادها به مسیر خلق فناوری صورت بگیرد، ادامه داد: کشور در آموزش و پرورش‌ هزینه‌های زیادی صرف می‌کند و این حوزه یکی از پایه‌های بودجه کشور است، اما راه زیادی تا تحول آفرینی و خلق افرادی ماندگار در حوزه های علم، فناوری و سوق دادن کشور به توسعه در پیش داریم. همراهی نوجوان و جوان در مسیر تجربه‌های نوآورانه و حمایت از آنان حتی در صورت شکست، ضرورتی است که سالیان سال در فرهنگ ما وجود داشته و اکنون باید در شکل تازه و همگام با زنجیره نوآوری محقق شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این‌که خوشبختانه تحول در دانشگاه‌های کشورمان محقق شده است، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیانی که از دل دانشگاه‌ها برآمده است به جامعه نشان داده که منشأ و عامل اصلی تحول، نیروی انسانی است. از فرهنگ تکیه به منابع زیرزمینی و جامعه خوگرفته به خام فروشی توسعه حاصل نمی‌شود. فرهنگی که مشکل آموزش، اشتغال و توسعه را پول می‌داند، عمدتاً خام‌فروش و نفتی بوده و خطای آشکار در نگرش به توسعه است.

ستاری با تأکید براین‌که ایران با هزاران سال پیشینه علم، فناوری، کارآفرینی و فرهنگ ریشه‌دار شتابدهی و استارت‌آپی باید به ارزش‌های خود برگردد و توانمندی خود را در خلق ارزش افزوده، توسعه و نوآوری و پیشرفت به اثبات برساند، گفت: پژوهشگاه‌هایی داریم که به لحاظ زیرساخت و امکانات در دنیا بی نظیرند اما آن‌چه که باعث می‌شود از کارآمدی و اثربخشی لازم برخوردار نباشند را می‌بایست در فرهنگ توسعه و اهمیت بخشیدن به نیروی انسانی جست و جو کرد.

معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور از شکوفایی نوآوری‌ها بر بستر یک زیست‌بوم مساعد شکل‌گرفته بر مبنای یک خواست و فرهنگ عمومی سخن گفت و بیان کرد: این شرایط جوان را در مسیر راه اندازی استارت‌آپ موفق و خلق ارزش افزوده راهنمایی می‌کند. اعتماد به نفس و ذهن بی پروای یک جوان است که زمینه‌ساز نوآوری می‌شود و باید زمینه و زیرساخت لازم را برای بروز این نوآوری‌ها و تحقق ایده‌های بلندپروازانه فراهم کنیم.

انتهای پیام/

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − ده =

دکمه بازگشت به بالا