کاهش ۲ میلیارد دلاری درآمدهای صادراتی بخاطر توقف صادرات گاز به ترکیه
دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹ – ۱۲:۰۱ کاهش ۲ میلیارد دلاری درآمدهای صادراتی بخاطر توقف صادرات گاز به ترکیه
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به ظرفیت ۱۲۵ میلیارد دلاری صادرات به ۱۵ کشور همسایه گفت: این موضوع به این معنی است که ظرفیت و یا سابقه صادرات کالاهای مورد نیاز کشورهای همسایه را داشته ایم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از صدا و سیما حمید زادبوم با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی تجارت بین الملل گفت: به علت شرایط کرونا در جهان، کشورهایی که بیشتر درگیر کرونا شدند و مرزهای زمینی آنها بسته شد با کاهش صادرات بیشتری روبه رو شدند.
وی با بیان اینکه این پدیده مربوط به ایران نیز است تاکید کرد: در این مدت ۲۰ مرز مشترک ما با کشورهایی که پیش از این به آنها صادرات داشتیم بسته و ضربه بزرگی به اقتصاد ما وارد شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش صادرات به روسیه و قزاقستان در دوران کرونا بیان داشت: با بازگشایی مرزهای زمینی با کشورهای همسایه، کاهش صادرات از ۵۰ درصد در فروردین به ۳۴ درصد در پایان ۶ ماه اول امسال رسید.
وی سپس در تشریح دلایل اختلاف زیاد کاهش صادرات و واردات گفت: یکی از دلایل آن نبود صادرات گاز به کشور ترکیه است.
زادبوم افزود: در ۵ ماه اول امسال صادرات ما به ترکیه ۵۱۳ میلیون دلار بوده در حالی که در ۵ ماه اول سال گذشته صادرات ما به این کشور ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار بوده است و این اختلاف ۲ میلیارد دلاری به علت صادر نشدن گاز طبیعی به این کشور است.
وی بیان داشت: عامل موثر دیگر بر کاهش صادرات، دو ماه بسته شدن مرزهای بسیاری از کشورهای همسایه بر کالاهای وارداتی به علت شیوع کرونا است که هنوز این محدودیت در واردات کالا به ترکمنستان ادامه دارد.
زادبوم اظهار داشت: علاوه بر این، بعد از بازشدن مرزها، به علت تراکم کامیونهای حمل بار در مرزها با کندی در صادرات مواجه شده ایم که البته ممکن است هنوز هم در برخی مرزها شاهد این کندی باشیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اگر وضع تجارت خارجی و صادرات به همین شیوه ادامه داشته باشد، میتوان امیدوار بود که صادرات کشور نسبت به نیمه اول سال بیشتر شود.
وی افزود: ظرفیت ۱۲۵ میلیارد دلاری صادرات به ۱۵ کشور همسایه، به این معنی است که ظرفیت و یا سابقه صادرات کالاهای مورد نیاز کشورهای همسایه را داشته ایم.
محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات نیز در این برنامه به ظرفیتهای بالای کشور در صادرات اشاره و تاکید کرد: با فراهم شدن زیرساختهای لازم و دستیابی به ابزارهای مهمی مثل حمل و نقل و نظام بانکی نوین، ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به کشورهای همسایه محقق خواهد شد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار