اجتماعی

ساخت موزه ای برای کودکان در پایتخت/مصوباتی که اجرایی نشد

يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ – ۰۰:۲۵ ساخت موزه ای برای کودکان در پایتخت/مصوباتی که اجرایی نشد

مصوبه شهر دوستدار کودک در تهران به درستی اجرا نشد اما قراراست به گفته عضو شورای شهرموزه ای برای کودکان در پایتخت ایجاد شود.

ساخت موزه ای برای کودکان در پایتخت/مصوباتی که اجرایی نشد

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، مصوبه شهر دوستدار کودک حدود یازده سال پیش توسط شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید و روند اجرایی آن طبق آئین‌نامه اجرایی و مصوبه شهر دوستدار کودک از سال 94 آغاز شد.

مصوبه ای که به درستی اجرا نشد/وعده استفاده از نظرات کودکان

سالها از این موضوع می‌گذرد و هنوز این مصوبه به درستی در تهران اجرایی نشده است. البته هرازچندگاهی خبر می‌رسد که قرار است پارک کودک و یا مکان‌های ویژه‌ای برای کودکان درنظر گرفته شود، اما هنوز این مصوبه به درستی در تهران اجرایی نشده است.

مدیران بارها تأکید کردند که تهران باید به شهر دوستدار کودک تبدیل شود و باید از نظرات کودکان و گروه‌های سنی مختلف در اداره شهر استفاده شود.

مجتبی دانشور مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران در این باره می‌گوید: کودک در شهر دو حق اساسی دارد، یکی حق و حقوق در فضای کالبدی و فیزیکی شهر و دوم، در حوزه فرهنگی – هنری که باید به هر دو نیاز توجه خاص و ویژه‌ای شود.

اجرای آزمایشی طرح در برخی مناطق/شناسایی ظرفیت مناطق

وی با تأکید بر این موضوع که به دلیل گستردگی جغرافیایی و تراکم جمعیت امکان اجرای طرح دوستدار کودک به طور همزمان در همه مناطق پایتخت وجود ندارد، گفت: برای اجرای بهتر این طرح، مناطق به طور آزمایشی انتخاب می‌شوند و در گذر زمان به سایر مناطق تسری پیدا می‌کنند.

قرار است در طرح دوستدار کودک ظرفیت‌های مناطق شناسایی شود و فضاهای بازی در بوستان‌ها با نظرات خود کودکان انجام شود. به طورکلی قرار بود که تهران به شهری تبدیل شود که کودکان در آن به راحتی بتوانند از امکانات بهره‌ مند شوند.

البته گفته می‌شود که این طرح به صورت پایلوت در برخی مناطق اجرایی شده است اما خروجی مناسبی نداشته است.

تحقق الگوهای شهر دوستدار کودک در شهری با پیچیدگی‌های پایتخت کار سختی است

الهام فخاری رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران درباره طرح دوستدار کودک می‌گوید: تحقق الگوهای شهر دوستدار کودک در شهری با پیچیدگی‌های تهران که تضادهای پررنگی دارد، کار سختی است. البته باید کل شهرداری این الگو را باور داشته باشند و مدیران و شهرداران مناطق نیز به تحقق الگوها باور داشته باشند.

به گفته عضو شورای شهر تهران، الگوی شهر دوستدار کودک دارای کمیته است که در کمیته اجرایی، مسئولان شهرداری حضور دارند و ریاست آن برعهده معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران است و یک عضو شورا هم در آن کمیته عضویت دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر این موضوع که اداره‌کل آموزش شهروندی متولی تحقق شهر دوستدار کودک است، گفت: مسئولیت این اداره متنوع است و بودجه و ساختار اداری محدودیت دارد، با توجه به این مشکلات، الگوی گسترده شهر دوستدار کودک نیز بر عهده این اداره‌کل گذاشته شده است.

تهران شهری برای مردان بالغ و سالم است

وی در ادامه گفت: تهران شهری برای مردان بالغ و سالم است، اما باز هم سعی کردیم تهران را برای کودکان، سالمندان و افراد کم‌توان‌تر مهربان‌تر کنیم.

معتقدم که می‌شود طی یک‌سال باقی‌مانده روند سریع‌تری داشته باشیم

عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تحقق الگوی شهر دوستدار کودک گفت: باید کل شهرداری این الگو را باور داشته باشند و باید مدیران و شهرداران مناطق نیز به تحقق الگوها باور داشته باشند و معتقدم که می‌شود طی یک‌سال باقی‌مانده روند سریع‌تری داشته باشیم به گونه‌ای که انتظارات نهادها و انجمن‌های کودک محقق شود.

کودکان تهرانی صاحب موزه می شوند/ مصوباتی که به درستی اجرا نشد/کارکرد موزه ها متفاوت است

قرار است طرح موزه کودکان در دستورکار شورای اسلامی شهر تهران قرار گیرد تا کودکان تهرانی صاحب یک موزه شوند. ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: طرح موزه کودکان شهر تهران در دستورکار قرار دارد، البته تأکید می‌کنم که کارکرد موزه‌ها متفاوت است. همه فکر می‌کنند که موزه یعنی چهار چیز قدیمی بگذاریم، اما کارکرد موزه‌ها در حال حاضر متفاوت است.

کاری برای کودکان نشده است

عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر این موضوع که در چند دهه گذشته هیچ کاری برای کودکان نشده است، گفت:‌ نه پارک استاندارد و نه مراکز فرهنگی درست ویژه کودکان داشته‌ایم. حتی کودکان ما یک سینمای ویژه هم ندارند.

ارتقای مهارت یادگیری در کودکان

خداکرمی ادامه داد:ما می‌خواهیم که موزه کودکان را در تهران احداث کنیم و این موزه بیشتر با هدف مؤسسه‌ای از مسیر نمایشگاه‌ها، برنامه‌های دیداری، شنیداری، حسی و حرکتی و زمینه ارتقای مهارت یادگیری را در کودکان را فراهم کنیم. در تمام دنیا به موزه‌های این‌چنین نگاه می‌کنند.

وی افزود: ما می‌خواهیم یک ارتباط دوطرفه بین محیط و کودکان ایجاد کنیم و مکانی متفاوت برای بالندگی بچه‌ها ایجاد کنیم تا کودکان بتوانند به صورت پرتحرک در این مکان‌ها حضور داشته باشند و ضمن آشنایی با فرهنگ کشور، نگاه به آینده آنها هم تقویت شود.

به شهرداری تکلیف می کنیم/ منطقه ۲۲ مکان مناسبی برای این کار است

وی تأکید کرد: به شهرداری تکلیف می‌کنیم که مکان مناسبی برای این کار درنظر گیرد و فکر می‌کنم یکی از مکان‌های مناسب در منطقه 22 شهردار تهران است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مصوبات شهر دوستدار کودک گفت: تاکنون این مصوبه به درستی اجرایی نشده است و ما هم به مصوبات قبل استناد می‌کنیم و به دنبال این هستیم که اقداماتی برای کودکان در شهر انجام دهیم. حال می‌توان اسمش را موزه نگذاشت و یا. چیز دیگر گذاشت، حالا تصمیم داریم این اقدامات را برای کودکان انجام دهیم.

خداکرمی بیان داشت:البته اظهار نظرهایی از سوی برخی مدیران ایجاد شده است، اما ایجاد موزه کودک یک حمایت کلی از سازمان‌ها و نهادهای ذیربط می‌ طلبد که به شهرداری کمک کنند تا بتوانیم یک مکان خوب برای رفع نیازهای کودکان ایجاد کنیم.

براساس این گزارش، مصوبه شهر دوستدار کودک در شهرداری تهران به درستی اجرا نشده است و سالهاست که مدیران وعده اجرای این طرح را می‌دهند. حال مدیران شهری تصمیم دارند که موزه‌ای برای کودکان در تهران تشکیل دهند، اما برای انجام این کارها نیاز به حمایت سازمان‌ها و نهادهای ذیربط وجود دارند. حال باید دید با وجود عدم مدیریت یکپارچه شهری آیا انجام این کار در تهران شدنی است و کودکان تهرانی می‌توانند صاحب موزه‌ای شوند؟

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

بیمه معلم

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز رسپینا هتل تارا م

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =

دکمه بازگشت به بالا