ساماندهی ایستگاههای تولید بذر مرتعی کشور ضروری است
سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹ – ۱۴:۳۳ ساماندهی ایستگاههای تولید بذر مرتعی کشور ضروری است
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، وضعیت ایستگاههای تولید بذر و نهال مرتعی در کشور را نامناسب خواند و بر ساماندهی و مدیریت صحیح این ایستگاهها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جنگلها، مسعود منصور در نشست ساماندهی و مدیریت ایستگاه تولید بذر مرتعی خاطرنشان کرد: ایستگاههای تولید بذر سرمایهای است در اختیار سازمان جنگلها و بهرهبرداران و ارزش افزوده آن باید صرف تهیه امکانات و زیرساختهای آن و توسعه فعالیتهای منابع طبیعی قرار گیرد.
وی افزود: سیاستهای اصولی سازمان جنگلها کشت گیاهان دارویی، توسعه زراعت چوب، جنگلکاری اقتصادی و تولید نهالهای مورد نیاز است و این عرصهها باید در راستای نیازهای منابعطبیعی مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گیرد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه این نشست، معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان را موظف کرد در مدت زمانی کوتاه کلیه ایستگاههای تولید بذر و نهال را شناسایی و فهرستی از پتانسیل و توانمندی آن را اعلام کند.
وی تاکید کرد: ایستگاههایی که قرار است برای تولید بذر فعالیت کنند حتماً باید زیرساختهای فنی، علمی و اصولی آن فراهم شود تا تولید بذر به خوبی انجام گیرد.
منصور با بیان این که هرگونه فعالیتهای اقتصادی در ایستگاههای تولید بذر باید متناسب و مرتبط با فعالیتهای منابع طبیعی و بویژه تولید بذر و نهال باشد تصریح کرد: اگر اجرای طرح، احاله مدیریت شد بخشی از درآمد حاصله باید صرف تهیه امکانات و تجهیزات آن شود.
این مقام مسئول همچنین گفت: آن دسته ایستگاههایی که متناسب با شرایط اقلیمی برای تهیه و تولید بذر مناسب نیست باید به فعالیتهای مرتبط با منابع طبیعی و پوشش گیاهی، مثل تولید گیاهان دارویی، زراعت چوب و جنگلکاری اقتصادی اختصاص داده شود.
وی افزود: نظام حقوقی حاکم بر بهرهبرداری از این عرصهها مبتنی بر ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری و همچنین حفظ مالکیت انفالی عرصهها است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: آن دسته از ایستگاههایی که شرایط بهرهبرداری و قابلیت اجرای طرحهای منابعطبیعی را ندارند با صلاحدید کمیتهای متشکل از شورایعالی جنگل، معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان، معاونت حفاظت و امور اراضی، دفتر حقوقی و دفتر امور بهرهبرداری میتواند برای سایر فعالیتها اختصاص داده شود.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۲۲ ایستگاه تولید بذور مرتعی با مساحتی حدود ۶ هزار هکتار در کشور وجود دارد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار