اجتماعی

آرزوی 30 ساله وزیر بهداشت برآورده می‌شود

يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۹ – ۰۳:۲۹ آرزوی 30 ساله وزیر بهداشت برآورده می‌شود

پابه عرصه گذاشتن طب نوین آرام آرام مراجعه به عالمان کهنه کار طب سنتی را کاهش داد. تا مدت ها بیمارستان‌ها، اتاق‌های جراحی و آزمایشگاه‌ها به عنوان تنها مرجع تشخیص بیماری و بهبود علائم درد و التهاب و عوارض امراض مختلف شناخته می‌شدند. دیگر کسی روی نسخه‌های بی‌بدیل طب بوعلی و طب مکمل گیاهی حساب باز نمی‌کرد. تا این که استفاده از این شاخه علم پزشکی در اسم و رسم‌دار ترین دانشگاه‌های معتبر غرب باب شد. دانشمندان برای تمرکز بر روی درمان ریشه‌های امراض و پیشگیری از بروز دوباره آن‌ها روی این نسخه‌های خاک گرفته تمرکز کردند. نتیجه درخشان بود.کار به جایی رسید آنچه از علم طب شرق ربوده بودند را در قالب داروهای گران قیمت تحریم شده در بازار سیاه با رقم‌های نجومی به خود ما غالب می‌کردند و شد آنچه نباید می‌شد. آنچه خود داشتیم را ز بیگانه طلب می‌کردیم…

آرزوی 30 ساله وزیر بهداشت برآورده می‌شود

گروه سلامت خبرگزاری فارس- اواسط دهه هفتاد بود که با تلاش عده‌ای از متخصصان دوباره تمرکز بر شاخه‌های گوناگون علم مکمل به دانشگاه‌های مان راه باز کرد. اما دوباره همان گارد قدیمی فرصت شکل‌گیری پیدا کرد. طب مدرن و داعیه دارانش در مقابل این علم کهن سرسختی نشان می‌دادند و همین استفاده از آن و کاربردی شدن رسمی‌اش را روی دور کند انداخته بود. با این تفاسیر این شاخه از پزشکی به اقبالی نمی‌رسید و راه به جایی نمی‌برد. تا این که با بروز بیماری کرونا مجالی برای آشتی همگانی با این شاخه علم پزشکی پیش آمد.

به طوری که حالا به همت متولیان وزارت بهداشت کارگروه ویژه‌ای در نهاد نظام سلامت شکل‌گرفته و کار آن کاربردی کردن و پروانه دادن به داروهایی است که با پشتوانه این طب به تولید رسیده‌اند. وزیر بهداشت در دهمین جلسه ائمه جماعت اعلام کرد که آرزوی دیرینه‌اش آشتی دادن این دو مقوله در پزشکی بوده است و حالا اقدامات میدانی برای این امر مبارک در وزارت بهداشت اجرایی می‌شود.

***راه طب سنتی از خرافه گرایی جداست

وقتی از طب سنتی سخنی به میان می‌آید ابتدا وظیفه بر این است که دو مقوله از هم جدا شود. وزیر بهداشت و درمان کشور در دهمین گردهمایی ائمه جمعه کل کشور با بیان این که دو جریان همواره باعث صدمه زدن به طب سنتی ارزشمند ما شده‌اند، ادامه داد: «مقوله طب سنتی ما از خرافه‌گرایی و اساسا نظرات غیرعالمانه‌ای که در برخی از عطاری‌ها در جریان است، جدا می‌شود. این نوع طب سال هاست که از سوی دو جریان در حال صدمه دیدن است. نخست مقاومت متخصصانی از طب مدرن ما که هیچ آگاهی از طب سنتی ندارند و سپس سوء استفاده گروهی که هیچ نگاه عالمانه‌ای به این مقوله ندارند و صرفا آن را وسیله‌ای برای بهره‌برداری‌های نادرست ویژه خودشان قرار داده‌اند.»

***ماجرای یک آرزوی 30 ساله

سکان‌دار هدایت وزارت بهداشت در این روزها از آرزویی سخن می‌گوید که حالا عمری بیشتر از 3 دهه دارد: «آرزوی دیرینه‌ام آشتی دادن طب سنتی و طب مدرن‌مان بوده است. بیش از 30 سال است که در عرصه پزشکی و نظام سلامت مشغول خدمت هستم و در این مدت متوجه آسیب های این حوزه شده‌ام. به همین دلیل یکی از نخستین کارهایی که در وزرات بهداشت به آن اهتمام شد این بود که کارگروه و کمیته‌ای برای پرداختن به این امور این حوزه تشکیل شد. افراد حاذق و متخصصی از این رشته را به سمت مدیریت این بخش منسوب کردیم و حالا مفتخر به این هستیم که راه برای فعالیت تخصصی و عالمانه این حوزه در وزارت بهداشت باز شده است. حالا خوشبختانه شاهدیم که در همین زمان شیوع کرونا تعدادی از داروهای تولید شده با نظارت این بخش پروانه اخذ کرده‌اند و این روند ادامه‌دار خواهد بود.»

***نیازمند استفاده از این ظرفیت بی بدیل هستیم

وزیر بهداشت به بهره‌بردن دیگر کشورها از طب گیاهی و طب مکمل اشاره کرد و گفت معتقد است که ما نیز باید نگاه ویژه ای به این طب ارزشمند داشته باشیم: «اگر آن مقوله‌های غیرعالمانه و خرافه‌گرایی از این عرصه کنار گذاشته شود مقاومت در برابر آن نیز از بین خواهد رفت. همه تلاش ما در این راستا بوده به گونه‌ای از این طب استفاده شود و برای داروهایی پروانه صادر کنیم که در نهایت باعث نزدیک شدن طب مدرن به طب سنتی شویم و همه این‌ها در کانالی قرار بگیرد که متخصصان دانشگاهی عزیز ما نیز در این مملکت آن را بپذیرند. ما از نظرات عالمانه در این عرصه استقبال می‌کنیم و برای بهبود وضعیت سلامت در جامعه‌مان لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد.

***ارمغان طب سنتی

استفاده به جا و درست از طب سنتی می‌تواند جامعه‌ای که اصل خویش را فراموش کرده را به رفتارهای هنجار و اصیل خود برگرداند. سعید نمکی بزرگ‌ترین هدیه طب سنتی را بازگشت جامعه به رفتارهای هنجارمند دانست و ادامه داد: «بزرگ‌ترین هدیه‌ای که طب سنتی می‌تواند به جامعه امروز ما بدهد این است که باعث بهبود سبک زندگی شود. یعنی این طب در خود روش‌هایی دارد که رفتارهای نا به هنجار را به رفتارهایی به هنجار و معتدل تبدیل می‌کند و امروزه این نیاز برای بهبود سلامت جامعه احساس می‌شود. امید ما این است که بتوانیم از این ظرفیت بی بدیل و ارزشمند نهایت استفاده درست را ببریم و از این مسیر به جامعه سالم تری برسیم.»

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe هفت گردون زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا سفر می ایران فان بیمه البرز هفت گردون زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا سفر می ایران فان بیمه البرز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + بیست =

دکمه بازگشت به بالا