اقتصادی

مخالفت کمسیون ماده یک با افزایش تعرفه پنبه/پتروشیمی ها به جای تامین نیاز نساجی ها صادر می کنند

چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ – ۰۴:۳۰ مخالفت کمسیون ماده یک با افزایش تعرفه پنبه/پتروشیمی ها به جای تامین نیاز نساجی ها صادر می کنند

تولید کنندگان پنبه می گویند: پتروشیمی ها مواد مورد نیاز نساجی ها را صادر می کنند و نیاز داخل تامین نمی شود، وزارت جهاد هم به دنبال افزایش تعرفه واردات پنبه است که صنعت نساجی را در تنگنا قرار داده است.

مخالفت کمسیون ماده یک با افزایش تعرفه پنبه/پتروشیمی ها به جای تامین نیاز نساجی ها صادر می کنند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در برنامه گفت گوی ویژه خبری امشب که با حضور نماینده وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صمت، تولید کنندگان، پتروشیمی و بورس برگزار شد به مشکلات تولید پنبه و صنایع نساجی کشور اشاره شد.

در این برنامه نمایندگان صنایع از کمبود مواد اولیه یعنی پنبه و نیز مواد پتروشیمی اشاره کردند که تولید پنبه در داخل کافی نیست و برای واردات هم تعرفه بسته می شود همچنین پتروشیمی هم به جای تامین نیاز صنایع، مواد اولیه نظیر پلی استر را صادر می کنند.

نماینده وزارت صمت هم از تلاش وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تعرفه واردات پنبه به رغم گلایه تولید کنندگان و نیز مخالفت کمسیون ماده یک با افزایش تعرفه در جلسه دیروز خبر داد.

افسانه محرابی مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت در ابتدای این برنامه با اشاره به اینکه تولید پنبه کشور ناکافی است، گفت: سال گذشته 98 هزار تن واردات پنبه داشتیم و 60 هزار تن در داخل تولید شد بنابراین بخش تولید داخل باید تلاش بیشتری در این زمینه بکند.

علیمردان شیبانی عضو هیئت مدیره صنایع نساجی هم درباره اینکه چرا تولید پنبه از مسیر دهه های رشد خود عقب نشینی کرده گفت: سالانه 270 هزار تن پنبه صادر می کردیم اما اکنون تولید پنبه در بهترین حالت 50 تا 60 هزار تن است و مسئولان وزارت جهاد باید توضیح دهند که این عقب ماندگی به چه دلیلی بوده است.

ابراهیم هزار جریبی مجری پنبه کشور که نماینده وزارت جهاد در این برنامه بود در باره دلیل عقب ماندگی تولید و افزایش واردات گفت: میانگین واردات کشور 60 هزار تن است و در سال گذشته به دلیل پیش بینی مسائل تحریم افزایش واردات داشتیم.

وی واردات، نگاه به خارج به جای داخل و نبودن حمایت ها از این محصول استراتژیک در سال های گذشته را اعامل اصلی کاهش تولید خواند و گفت: اکنون اتفاقات خوبی در این محصول صورت گرفته و سطح زیر کشت به 70 هزار هکتار رسیده و در حقیقت کاهش سطح کشت متوقف شده است و برنامه ریزی برای تولید در وزرات جهاد کشاورزی وجوددارد.

هزار جریبی با بی ان اینکه حرکت رو به رشد در تولید پنبه آغاز شده است گفت: تولید پنبه که به 40 هزار تن هم رسیده بود اکنون به 70 هزار تن رسیده و پیش بینی تولید هم 80 هزار تن در سال جاری است و سطح کشت هم قرار است به 120 هزار هکتار برسد.

علی جدی نایب رئیس کمیسیون صنایع ومعادن هم درباره کمبود پنبه داخل کشور گفت: برنامه حمایتی برای تولید پنبه از تولید کنندگان وجود ندارد و به همین دلیل کشاورزان رغبتی برای تولید ندارند.

کیفیت پنبه داخل مناسب نیست؟

جدی در باره کیفیت پنبه داخلی هم که گفته میشود کیفیت خوبی نداردگفت: پنبه داخل ایران به راحتی قابل مصرف است شاید مشکلاتی در باره طول الیاف وجود داشته باشد اما اینطور نیست که این تولیدات در داخل استفاده نشود.

کمیسیون ماده یک درخواست افزایش تعرفه واردات پنبه را رد کرد

شیبانی تاکید کرد که خواسته صنعت نساجی این است که مواد اولیه این صنعت را تامین کنند اما متاسفانه باگذاشتن تعرفه مشکل تامین مواد اولیه را بیشتر می کنند اما کشورهای رقیب ما با تعرفه صفر وارد می کنند.

محرابی مدیرکل صنایع نساجی وزارت صمت تصریح کرد که اتفاقا وزارت جهاد کشاورزی به دنبال افزایش تعرفه واردات است و امروز هم درکمیسیون ماده یک مطرح شد و ما مخالفت کردیم.

مصرف پنبه در وزارت دفاع/ تولید داخل با تعرفه تقویت شود

هزار جریبی تصریح کرد: تعرفه اتفاقا یکی از مسیرهای حمایت از وزارت جهاد کشاورزی است، اگر این را در داخل تولید کنیم مواد دیگری مانند کنجاله برای خوراک دام و روغن و حتی لینتر برای مواد اولیه در وزارت دفاع خواهیم داشت.

شیبانی که به عنوان نماینده تولید کنندگان صحبت می کرد گفت: اگر وزرات جهاد کشاورزی تولید کند دستش را هم می بوسیم اما در حالی که شما تولید کافی ندارید دست ما را با تعرفه می بندید.

نماینده وزارت صنعت در این جلسه با افزایش تعرفه مخالفت کرد و گفت: اتفاقا صنایع به دنبال تامین نیاز خودشان از داخل است و واردات برای آنها گرانتر است ولی متاسفانه در داخل تولید کافی نیست.

هزار جریبی در پاسخ به اینکه شما کی می توانید نیاز نساجی را تامین کنید گفت: برنامه ما خود اتکایی در سال 1404 است اما صنعت ما عجله دارد و برای این کار تعرفه گذاری و نیز کشاورزی قراردادی می تواند این مسیر را هموار کند.

جدی هم با مخالفت تعرفه گذاری واردات گفت: مشکل ما در زمان و میزان واردات واردت پنبه است و باید این مسئله رعایت شود و دولت باید این مسئله را برطرف کند.

کمبود مواد پتروشیمی در صنایع نساجی/پتروشیمی ها صادر می کنند

در این نشست به کمبود موادپلیمری و پلی استری و تامین نشدن این مواد مورد نیاز در صنایع تاکید شد که باید تامین داخل باید به صادرات اولویت داده شود، تولید کنندگان گفتند که پتروشیمی ها به اندازه نیاز در بورس عرضه نمی کنندبه طوری که قیمت یک مواد اولیه در طی یکسال 400 درصد رشد کرده است.ضمن اینکه قیمت هایشان با نوسان ارز بالا و پایین می شود در حالیکه اینها تولید داخل است و ربطی به نوسان ارز ندارد.

سید رضا قاسمی شهری مدیرعامل شرکت پتروشیمی شهید تند گویان گفت: 394 هزار تن داشتیم که بیش از 400 هزار تن به بورس عرصه کردیم یعنی 104 درصد عرضه شد اما صنایع پایان دستی نیاز را تعیین می کنند.

محرابی مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: طرح افق راه اندازی شده که تولید کنندگان و خریداران این مواد اولیه آنجا نیاز خود را تامین می کنند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون هفت گردون بیمه رازی زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا ایران فان هفت گردون بیمه رازی زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا ایران فان

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + هفت =

دکمه بازگشت به بالا