دولت قانون هستهای مجلس را که یک ماده آن درباره خروج از پروتکل الحاقی است اجرا میکند
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ – ۱۰:۵۱ دولت قانون هستهای مجلس را که یک ماده آن درباره خروج از پروتکل الحاقی است اجرا میکند
رئیسجمهور گفت: قانونی که مجلس درباره هستهای تصویب کرده دولت قانون را اجرا خواهد کرد؛ یکی از مواد آن میگوید از ۵ اسفند از پروتکل الحاقی خارج شویم و بین ما و آژانس آنچه اجرا میشود براساس پادمان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (چهاشنبه) در نشست هیات دولت ضمن تقدیر از حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22بهمن و گرامیداشت روز 29 بهمنماه اظهار داشت: اگر قیام 29 بهمن نبود این قیام بزرگ منقطع شده بود و کار تبریز اتصال حرکت بود و مردم تبریز اربعین را درست کردن چون 29 بهمن اربعین 19 دی بود و مبتکر اربعینها مردم تبریز بودند. قیام مردم تبریز موج بلندی در نهضت اسلامی ایجاد و رژیم را مایوس کرد و اگر قیام مردم تبریز نبود شاید به آن صورتی که در 22بهمن سال بعدی پیروز شد، دست نمییافتیم.
وی افزود: همیشه حرکت تبریز سرنوشتساز و تاریخ ساز است و یکی از پشتوانههای مردم ایران مردم تبریز و همه آذریزبانهایی هستند که در شمال غرب کشور تلاش و ایستادگی میکنند.
روحانی ضمن تشکر از مجلس به دلیل تصویب اصلاحیه بودجه سال1400 گفت: همه میدانیم که بودجه یکی از لوایح بسیار مهم سالانه دولتهاست و امسال ویژگیهای خاص خود را دارد، چون آخرین سال این دولت و اولین سال این مجلس است و همچنین در آستانه سال 1400 و پایان قرن هستیم و بنابراین مهم است که بودجه را به سامان برسانیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تغییرات گسترده غیرقابل قبول از نظر دولت در کمیسیون تلفیق به وجود آمد و خوشبختانه این نظر دولت را مجلس هم تایید کرد و مجلس هم گزارش کمیسوین تلفیق را رد کرد، گفت: در دولت بار دیگر بررسی کرده و به نظرات کمیسیون تلفیق هم توجه کردیم و با هماهنگی رئیس مجلس قرار شد هیات کوچکی بین مجلس و دولت با هم بنشینند و اصلاحیه به گونهای باشد که هم مورد قبول دولت و هم مورد تایید مجلس باشد و این کار صورت گرفت.
*** امیدواریم تغییرات در لایحه بودجه، شاکله آن را به هم نزند
وی با اشاره به اینکه برخی از اصلاحات مهمی که خود کمیسیون تلفیق انجام داده بود مورد توجه دولت هم قرار گرفت و در نهایت لایحه بهصورت جدید تنظیم و اصلاحیه تقدیم مجلس شد و دیروز مجلس با رای قاطعی کلیات لایحه اصلاحی دولت را تصویب کرد، اظهار داشت: امیدواریم باقی کارهایی که باید در کمیسیون انجام گیرد نهایی شود و به صحن علنی مجلس بیاید و امیدواریم آنچه در مجلس تصویب میشود، با این اصلاحیه اخیر دولت که تعاملی با مجلس کار کردیم، به همان صورت و با تغییرات جزئی تصویب شود و تغییراتی حاصل نشود که شاکله به هم بخورد و ما به شورای نگهبان بگوییم قابل قبول نیست.
روحانی ضمن تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس طبق قانون اساسی به گونهای عمل کنند که در آخر به عنوان لایحه مصوب دولت باشد نه به عنوان طرح نمایندگان، خاطرنشان کرد: امید ما این است که دولت و نمایندگان تلاش های خود را ادامه دهند و این بودجه در اسرع وقت ممکن در مجلس نهایی شود تا آخر سال بودجه را دریافت کنیم؛ گرچه علاقهمند بودیم در بهمنماه بودجه را دریافت کنیم و آیین نامههای آن را در اسفند ماه بنویسیم.
*** در برنامه دفاعی ما جایی برای سلاح کشتار جمعی و بهخصوص هستهای وجود ندارد
رئیس جمهور با اشاره به موضوع هستهای گفت: در موضوع هسته ای به چند نکته مهم اشاره می کنم و اول اینکه همانطور که بارهای گفتهایم در برنامه دفاعی کشور ما جایی برای سلاح کشتار جمعی و بخصوص هستهای وجود ندارد و نخواهد داشت و این تصمیم قاطع نظام است.
وی خاطرنشان کرد: جمهور اسلامی ایران نمی خواهد دارنده و نگه دارنده سلاح هسته ای باشد و نمی خواهد از آن استفاده کند و از سال1370 بارها خدمت مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی رفسنجانی و در شورای عالی امنیت ملی صحبت کردیم و همیشه نظر واحد بوده که دنبال سلاح هسته ای نخواهیم بود اما دنبال فناوری های صلحآمیز هسته ای خواهیم بود و این حق ما هست.
روحانی افزود: ما عضو NPT هستیم و با آژانس بصورت پادمان قرارداد داریم و پادمان را اجرا کردهایم و میکنیم و نمیخواهیم فعالیت مخفی هسته ای داشته باشم و آمریکا، اروپا و سازمان ملل بخواهند یا نخواهند این تصمیم قاطع جمهوری اسلامی ایران است و اگر همه دنیا هم بگویند ایران سلاح هسته ای داشته باشد، نظر ما تغییر نمی کند و نظر ما نظری است که مقام معظم رهبری به عنوان فتوا صادر کردهاند و این همان عهدی است که در ان پی تی و پادمان بسته ایم و از این عهد خارج نخواهیم شد.
وی با تاکید بر اینکه برجام حاصل تلاش پیگیر ماهها بین ایران و 6 کشور بزرگ بوده و این کار به سادگی به دست نیامده است، گفت: مذاکرات فراوانی از سال 82 با اروپا و 3+3 شروع کردیم و سالها طول کشید و در سال 92 با رای مردم وارد تعامل شدیم و رای سال 92 بر مبنای «تعامل سازنده» و «اعتدال» بود و این قابل تغییر نیست، چون مردم به این دو اصل مهم رای داده اند و خود مقام معظم رهبری هم فرمودند اعتدال، متن قرآن است و برجام در سایه این سیاست با مذاکرات و شکل جدیدی از سال 92 شروع و در سال 94 امضا شد و چیزی که 23 تیر 94امضا شده غیرقابل تغییر است و به آن دست نمی زنیم.
رئیسجمهور افزود: ما برجام را به همانه شکل 2015 قبول داریم و برجام به شکل 23تیر 1394را تغییر نمیدهیم و بر تعهد خودمان هم ایستادهایم.
رئیس جمهور خطاب به کشورهای اروپایی اظهار داشت: وقتی ترامپ با فشار اسرائیل و عربستان و تندروهای آمریکا از برجام خارج شد، در آخر شهریور به سازمان ملل رفتیم و اولین روز اجلاس مجمع عمومی، ترامپ بعد از اولین نطقش 8 بار به من پیغام داد که میخواهد ملاقات کند و به هر قیمتی باید این ملاقات انجام شود و ما همه این 8نوبت را رد کردیم.
وی ادامه داد: شبش رئیس جمهور فرانسه آقای مکرون به من زنگ زد و گفت من الان پیش ترامپ بودم و میخواهم قبول کنید که ملاقاتی سه نفره، دو نفره یا چند نفره برگزار کنید و من رد کردم. چندین رئیس جمهور در هتل محل اقامت من پیشنهاد کردند و گفتند «ترامپ میگوید دو کلمه درون برجام بگذاریم تا من همین الان برجام را قبول کنم و به آن برگردم و آن دو کلمه این هست که راجع به مسئله موشک و منطقه بعدا مذاکره می کنیم» و روز بعد آقای مکرون این پیام را از طرف ترامپ آورد.
وی افزود: من گفتم به هیچ عنوان برجام به هیچ وجه یک کلمه اضافه و کم نمی شود. رئیس جمهور فرانسه گفت قبول کنید در مورد این دو مسئله مذاکره شروع شود و حال ممکن است این مذاکره چندسال طول بکشد و من گفتم ما اصلا مذاکره ای نداریم و در مورد موشک، دفاعی و منطقه با امریکا و 5+1 مذاکرهای نداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قانونی که مجلس درباره هستهای تصویب کرده چون امروز به صورت قانون هست، دولت قانون را اجرا خواهد کرد، یکی از مواد این قانون بند ۶ این قانون هست که میگوید از ۵ اسفند ما از پروتکل الحاقی که داوطلبانه قبول کرده بودیم خارج شویم و بین ما و آژانس آنچه اجرا میشود براساس پادمان خواهد بود.
روحانی تصریح کرد: نه تنها بازرسان آژانس را بیرون نمیکنیم حتی مدیرکل آژانس هم گفته میخواهد به تهران بیاید.
ادامه دارد …
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار