اجتماعی

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای دیابتی‌ها از دیدگاه طب سنتی

چهارشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۰ – ۱۲:۱۶ بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای دیابتی‌ها از دیدگاه طب سنتی

دکترای تغذیه در مورد انواع دیابت گفت: دیابت از منظر سنتی به دو دسته گرم و سرد تقسیم می شود. دیابت گرم ناشی از غلبه سودا بر صفرا است و دیابت سرد حاصل بلغم سوخته است که کلیه و سیستم گوارش را درگیر می کند.

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای دیابتی‌ها از دیدگاه طب سنتی

ودود خوش طینت دکترای تغذیه با گرایش طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره انسولین به عنوان ماده ای شاخص در جذب غذاها گفت: غذایی که می خوریم در داخل بدن به موادی قابل جذب برای سلول تبدیل می شود. این غذا در نهایت تبدیل به گلوکز می گردد . گلوکز در سراسر بدن توسط رگ ها به همراه خون می چرخد و در نهایت به وسیله انسولین از رگ ها خارج شده و توسط سلول ها جذب می شود اگر انسولین وجود نداشته باشد این گلوگر داخل خون باقی می ماند بدون اینکه بتواند توسط سلول ها جذب شود.

وی افزود: در طب سنتی دیابت به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شود. دیابت گرم ناشی از غلبه سودا بر صفرا است در این حالت افزایش چربی و غلظت خون اتفاق می افتد و برخی اندام ها سیاهرنگ می شوند و در این حالت باید تصفیه کبد توسط پزشک انجام شود.

خوش طینت درباره علائم دیابت سرد هم اظهار داشت: دیابت سرد حاصل بلغم سوخته است که کلیه و سیستم گوارش را درگیر می کند. در این حالت بیمار یبوست و گزگز بدن دارد و خون به دست و پایش نمی رسد و همیشه از سردی شکایت دارد. در طب سنتی 6 دستور کلی آب و هوا، خواب و بیداری، تغذیه، ورزش، استراحت، انقباض، استفراغ و احتباس و حالات روح را داریم. ما باید به این 6 نکته اصلی دقت کنیم.

وی افزود: در مورد افراد دیابتی باید گفت آب و هوا دست ما نیست. بهترین موقع خواب بسته به فصل سرد و گرم خوابیدن در ساعات 10 یا 11 شب تا اذان صبح است خواب عمیق و یکدست باعث تنظیم هورمون ها می شود. عدم خواب درست در جامعه باعث ایجاد و شدت دیابت می شود. مورد بعدی ورزش است که حتما باید بیماران دیابتی ورزش کنند.

وی ادامه داد: ورزش باید فقط در حد سرخ شدن باشد و موجب تعریق ملایم شود. دیابتی ها نباید ورزش سنگین کنند چون افت قند پیدا می کنند. مورد بعدی حالات روحی است استرس باعث افزایش قند خون می شود بنابراین بیماران دیابتی باید از استرس و خبرهای بد دوری کنند.

خوش طینت خاطرنشان کرد: در مورد احتباس و استفراغ هم ماندن و دفع مواد مختلف غذایی در بدن شاخصی مهم است و در این بین باید حتما از مواد غذایی استفاده کنیم تا دفع مدفوع داشته باشیم و اگر یبوست داشتیم حتما به پزشک مراجعه کنیم و مورد آخر تغذیه است به افراد دیابتی توصیه می شود غذا را به طور کامل بجوند. آنها باید از لقمه های کوچک استفاده کنند. از خوردن آب و مایعات درحین غذا خوردن بپرهیزند. آب یخ ممنوع است و دیابتی ها باید 6 تا 7 وعده غذایی کوچک مصرف کنند و از مواد غذایی مثل هندوانه که قند خون را بالا ببرند بپرهیزند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

هفت گردون

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون هتل پرشین بیمه رازی لاستیک بارز دانشکده هتل پرشین بیمه رازی لاستیک بارز دانشکده

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 19 =

دکمه بازگشت به بالا