اتفاقات چند سال اخیر نقش گسترده رئیسجمهور در مسائل مختلف را نشان داد
پنجشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ – ۱۴:۰۴ اتفاقات چند سال اخیر نقش گسترده رئیسجمهور در مسائل مختلف را نشان داد
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: تجربه های عینی و ملموس چند سال گذشته نشان داد که ریاست جمهوری نقش بسیار گستردهای در مسائل گوناگون کشور به ویژه معیشت مردم، اقتصاد، تولید، اشتغال جوانان و… دارد و همه این حوزهها می توانند از نوع انتخاب ما متأثر شوند.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام ابراهیم کلانتری رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی ایران و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در پنجمین نشست از سلسله نشستهای موسوم به «انقلاب اسلامی، انتخابات 1400» که با موضوع بررسی ابعاد و ویژگی های انتخابات ریاست جمهوری 1400 برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: امروز به دلیل وضعیت قرمز کرونایی این نشست را به صورت مجازی برگزار می کنیم. دوستان متعددی از سراسر کشور در این نشست حضور دارند و در حقیقت موضوع نشست گفت و شنودی است در باب اهمیت انتخابات 1400 و وظایفی که نیروهای ارزشی و مؤمن به آرمان های انقلاب اسلامی در قبال این انتخابات دارند.
وی ادامه داد: حساسیت و اهمیت انتخابات ریاست جمهوری از آن روست که طی آن قرار است عالی ترین مسئول اجرایی کشور برای چهار سال آینده انتخاب شود. عالی ترین مسئول اجرایی کشور یعنی کسی که همه نظام و سیستم اجرایی شامل همه وزارت خانه ها، سازمان ها، مراکز مهم تولیدی، صادراتی و وارداتی و همه مدیران ارشد، میانی و عملیاتی کشور که حدود ده هزار مدیر است و همچنین همه منابع مالی و بودجه کشور به مدت چهار سال در اختیار و تحت مدیریت او خواهد بود.
کلانتری تاکید کرد: شاید پیش از این، بسیاری باور نمی کردند اما تجربه های عینی و ملموس چند سال گذشته نشان داد که ریاست جمهوری و هیأت دولت منتخب او نقش بسیار گسترده ای می توانند در مسایل گوناگون کشور به ویژه معیشت مردم، اقتصاد، تولید، اشتغال جوانان، فرهنگ و سایر حوزه ها داشته باشند و همه این حوزه ها می توانند از نوع انتخاب ما متأثر شوند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره جایگاه ریاست جمهوری گفت: مقام معظم رهبری در بیانات اولین روز سال جدید جایگاه رییس جمهور و ریاست جمهوری را اینگونه تشریع کردند: « رئیسجمهور[ی] یکی از پُرمشغلهترین و پُرمسئولیّتترین دستگاهها است؛ یعنی نمی شود گفت «یکی از»؛ رئیسجمهور از همه مدیریّتهای کشور پُرمشغلهتر و پُرمسئولیّتتر است؛ تقریباً همه مراکز مدیریّتی کشور در اختیار رئیسجمهور است؛ یعنی فرض کنید که قوّه قضائیّه یا دستگاههای نظامی خب مدیریّتهایی دارند؛ اینها در قبال مدیریّتهایی که در قوّه مجریّه هست یک اندکی بالاتر از صفرند یا چند درصدِ مختصرند. عمده نزدیک به همهی مدیریّتهای کشور که هزاران مدیریّت است، در اختیار رئیس قوّهی مجریّه است. همهی بودجه مصوّب کشور در اختیار رئیسجمهور است، چون رئیس [سازمان] برنامه و بودجه معاون رئیسجمهور است و مستقیم زیر نظر ریاست جمهوری است. امکانات حکومتی کشور هم همین طور، اکثر و اغلب در اختیار رئیسجمهور است. بنابراین، مدیریّتهای دیگر در جنب قوّهی مجریّه در واقع چیزی نیستند».
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در حوزه روابط خارجی نیز این نقش بسیار برجسته است و تکاپوی برخی از دولت های غربی برای به سامان رساندن مسایل مربوط به برجام در این دقایق پایانی از عمر دولت دوازدهم بیانگر اهمیت انتخابات ریاست جمهوری ایران برای غربی هاست. اگر چه چنین کاری در عرف سیاسی جهان نوعی دخالت در امور داخلی سایر کشورها شمرده می شود و کاری مذموم است.
کلانتری ادامه داد: جای بسی تعجب است که کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان طی چند سال گذشته با عهد شکنی آشکار، زیر پا گذاشتن برجام و جنگ اقتصادی علیه ایران با قلدر مآبی و وحشی گری سخت ترین ضربات را بر پیکر مردم ایران زده اند اما اکنون در آستانه انتخابات با چهره ای مهربان در صدد حل مشکلات برجام برآمده اند تا بدینوسیله بتوانند بر انتخابات تأثیر بگذارند. البته مردم ایران مردمی با هوش، میهن دوست، انقلابی و دشمن شناس هستند و در این انتخابات انتقام سختی از دشمنان خواهند گرفت.
وی گفت: به اعتقاد بنده سه مسأله مهم در باب انتخابات ریاست جمهوری آینده باید مورد توجه جدی قرار گیرد، مسأله اول حضور جدی و پرشکوه مردم در انتخابات و برگزاری یک انتخابات حداکثری است. انتخابات با شکوه و حداکثری سنگین ترین ضربه ای است که مردم می توانند بر پیکر دشمنان لجوج، مستکبر و زیاده خواه میهن اسلامی وارد سازند.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی تاکید کرد: مردم به خوبی دانسته اند که ریشه اصلی عموم مشکلات اقتصادی و فرهنگی و امنیتی به رژیم مستکبر آمریکا و پیروان اروپایی اش و صهیونیزم بین الملل باز می گردد. البته ضعف مدیریتی و نگاه اشتباه برخی از مسئولان کشور به همین دشمنان پست بر شدت مشکلات افزوده که در انتخابات این مشکل نیز با اراده مردم قابل حل است.
کلانتری گفت: در نظام اسلامی مردم رکن و اصل ثابت نظام و منبع اصلی قدرت بشمار می آیند و موفقیت های چشمگیر نظام اسلامی در چهار دهه گذشته همه مرهون حضور و رشادت های بی نظیر مردم در صحنه های گوناگون است.
وی تاکید کرد: مسأله دوم این است که افرادی که قرار است خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند باید به رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری در آغاز سال جدید توجه جدی داشته باشند. مسئولیت ریاست جمهوری مسئولیت کوچکی نیست مسئولیت بسیار بزرگ و گسترده ای است. هر کس به مجرد یک احساس مسئولیت فردی نمی تواند در این عرصه سخت گام بگذارد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در توصیه به این افراد فرمودند: « به آن کسانی که داوطلب ریاست جمهوری می شوند – حالا شروع شده دیگر؛ الان مدّتی است که افراد پیدرپی اعلام می کنند که می خواهند شرکت کنند- می خواهم به آنها بگویم انتظار داریم سنگینی کار را بدانید؛ شما که داوطلب شدهاید، بدانید چه چیزی را می خواهید بر دوش بگیرید، چه بار سنگینی را می خواهید بر دوش بگیرید؛ این را بدانید. اگر دیدید می توانید، خیلی خب، وارد کارزار انتخاباتی بشوید؛ امّا این جور نباشد که سنگینی کار را ندانید».
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی تصریح کرد: افرادی که احساس مسئولیت می کنند اگر به اطمینان کامل رسیده اند که می توانند از عهده این کار سنگین برآیند و از شرایط لازم قانونی برخوردارند می توانند به این عرصه ورود کنند. اما اگر واجد شرایط نیستند و یا نمی توانند از عهده این بار سنگین برآیند نباید با ورود خودشان جامعه را گرفتار تشتت و اختلاف کنند.
وی اظهار داشت: مسأله سوم انتخاب اصلح است. مقام معظم رهبری در همان بیانات روز اول نوروز مجددا شرایطی را برای رئیس جمهور خوب برشمردند که لازم است همه ما بدون تکیه بر حب و بغض های سیاسی به احراز این شرایط در منتخب خود توجه داشته باشیم. آن شرایط عبارتند از با کفایت بودن، با ایمان بودن، عدالت خواه بودن، ضد فساد بودن، دارای عملکرد جهادی و انقلابی بودن، به توانمندی های داخلی معتقد بودن، به جوانان معتقد بودن، مردمی بودن، امیدوار بودن، به آینده بد بین نبودن.
قطعا ریاست جمهوری در نظام اسلامی یک مسئولیت سنگین است و کسی می تواند این مسئولیت سنگین را بردوش بگیرد که واجد همه این شرایط باشد.
این استاد دانشگاه گفت: به نظر می رسد عمده ترین کارهایی که نخبگان دانشگاه و حوزه می توانند تا زمان برگزاری انتخابات انجام دهند تلاش تبیینی و تبلیغی و روشنگری صادقانه در همین مسایل سه گانه است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار