سیاسی

رستمی در جمع دانشجویان ایرانی خارج کشور: امام حسن (ع) شجاع و دارای اندیشه بلند امامت بود

جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۰۸:۵۶ رستمی در جمع دانشجویان ایرانی خارج کشور: امام حسن (ع) شجاع و دارای اندیشه بلند امامت بود

رییس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: برخی به دنبال این بودند که بین روش امام حسن (ع) و امام حسین (ع) تفکیکی را قائل شوند، تا از یک سو قیام امام حسین در مقابل یزید را تقطیع کنند و از یک طرف صلح امام حسن با معاویه را رویکرد مسالمت جویانه ای جلوه دهند.

رستمی در جمع دانشجویان ایرانی خارج کشور: امام حسن (ع) شجاع و دارای اندیشه بلند امامت بود

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، جشن میلاد با سعادت کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی (ع)، به همت اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا و با همکاری مجمع انجمن های اسلامی دانشجویان منطقه بریتانیا و انجمن های اسلامی دانشجویان مسکو، ایروان و وین به صورت مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این مراسم ضمن اشاره به فضائل و کرامات امام حسن مجتبی (ع)، سیره و منش این امام در امورات اجتماعی را صاحب ارزش و مقام دانست و تاکید کرد: وظیفه شیعیان الگو برداری از شیوه و روش امام حسن مجتبی (ع) در برخورد با مردم و جامعه است.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود: امام حسن مجتبی (ع) در خصوص ماه مبارک رمضان می فرماید: إنَّ اللهَ جَعَلَ شَهْرَ رَمَضانَ مِضْمارا لِخَلْقِهِ، فَیَسْتَبِقُونَ فیهِ بِطاعَتِهِ إِلی مَرْضاتِهِ. خداوند ماه رمضان را میدان بندگان قرار داده و در این میدان، بندگان با همدیگر مسابقه دارند و با اطاعات از خداوند تلاش برای رسیدن به رضایت خداوند می کنند.

وی ادامه داد: در سیره امام حسن (ع) آمده که حضرت در مقام عبادت متحول می شد. وقتی وارد مسجد می شد یا نماز می خواند یا محرم می شد برای حج و وقتی در حالات ورود به عبادت بود، حضرت رنگ چهره شان می رفت و نگرانی در وجود او نقش می بست و گاهی نقل کردند که دستانشان می لرزید.

حجت الاسلام رستمی افزود: امام حسن مجتبی علیه السلام آمدند تا در تمام ابعاد این نگاه کوتاه مدت را منقطع و دید بلند را به ما عنایت کنند.

رستمی گفت: یک نفر به امام حسن مجتبی (ع) گفت چرا مرگ را دوست نداریم. حضرت گفت چون این دنیا که می خواهید ترک کنید را آباد کردید و در آن سرایی که می خواهید در آن زندگی ابدی داشته باشید کاری آنجا انجام ندادید. کسی که برای دنیا خودش کار می کند مثل کسی است که در زمین شخص دیگری شروع کرده به بنا ساختن.

نماینده رهبر انقلاب در دانشگاه ها با اشاره به رفتار امام حسن مجتبی (ع) با مردم افزود: نقل شده که امام حسن مجتبی (ع) در مجلسی نشسته بود و کسی آمد در کنار او نشست. امام به او گفت موقعی که تشریف آوردی می خواستم بروم، اکنون اجازه می دهید که بروم؟ اجازه مرخصی به من می دهید؟

وی ادامه داد: نقل شده که یک نفر نزد امام حسن مجتبی (ع) گفت نیاز مالی دارم. امام گفت بنویس چقدر و به من بده. شخص نوشت. امام گفت مقداری بیشتر از درخواستش بهش بدهید. افرادی که اطراف امام بودند گفتند خیلی نامه با برکتی بود طرف یک درخواست کرد و شما چند برابر درخواستش به او دادید. امام گفت اگر بدون اینکه درخواست کند به او کمک می کردم کار خوبی بود، اما الان درخواست داده و آبرو گذاشته و کلی فکر کرده که درخواست بکند یا نکند. پس حداقل کاری که در مقابل آبرویی که ایشان گذاشته میت وانستم انجام بدهم را انجام دادم.

حجت الاسلام رستمی ادامه داد: امام حسن (ع) حتی با معاویه برخورد خشن که از عدم کنترل نفس سر زده باشد نداشت. روایت داریم که معاویه بالای منبر به امیر المومنین توهین کرد. امام حسن مجتبی (ع) فرمود که آقایی که داری صحبت می کنی، این را بدان که روز قیامت علی را اگر ببینی، خواهید دید که دامن همت بالا زده و منافقان را از صحنه دور می کنند.

وی گفت: در جایی معاویه باز به امیرالمومنین توهین کرد. امام حسن فرمود که: معاویه از علی به من بد گفتی. تو معاویه هستی و من حسن ام. پدر من علی است و پدر تو ابو سفیان. جد من پیامبر است و جد تو حرب مادر من فاطمه است و مادر تو هند. مادر بزرگ من خدیجه است و مادر بزرگ تو قبیله. خداوند لعنت کند کسی را که آن کسی که طایفه پست تر و گناهکار تر پیش خدا داشته باشد. یعنی امام حسن (ع) بر جریان نفاق اشاره می کند.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها سپس نکاتی در خصوص رویکرد اجتماعی امام حسن مجتبی (ع) بیان کرد و گفت: بعضی ها به دنبال این بودند که بین روش امام حسن (ع) و اما حسین (ع) تفکیکی را قایل شوند. تعبیرشان این هست که حسن بن علی فرد صلح طلبی بود و به دنبال جنگ و تنش نبود. دنبال آرمش بود و حسین بن علی آدم زود رنج و تندی بود که اهل درگیری بود.

وی ادامه داد: با این تفکیک که انجام می دهند از یک طرف قیام امام حسین در مقابل یزید را می خواهند تقطع کنند و از یک طرف صلح امام حسن با معاویه را رویکرد مسالمت جویانه ای از کسی که دنبال آرامش در جامعه بود جلوه دهند، بدون اینکه اشاره ای کنند به اینکه امام حسن (ع) در چه شرایطی حاضر شد حکومت را واگذار کند.

رستمی گفت: امام حسن و حسین (ع) در طول ۴۷ سال زندگی امام حسن (ع) با هم زندگی کردند و امام حسین (ع) ۱۰ سال بعد از شهادت امام حسن (ع) نیز زندگی کرد. وقتی با هم بودند هر دو مانند هم عمل کردند. در زمان دفاع که امکان دفاع و ضرورت دفاع از حق بود بی تردید مدافع بودند.

وی تصریح کرد: امام حسن (ع) وقتی حق حضرت فاطمه (س) غصب شده بود و امیر المومنین (ع) خانه نشین شده بود وارد مسجد شد و به خلیفه وقت که بالای منبر بود گفت از منبر جد من پایین بیا. در زمان خلیفه سوم وقتی حضرت ابوذر تبعید شد، چند نفر به دستور خلیفه بی توجهی کردند امیر المومنین پسرانش، عمار و اندکی دیگر از این دسته از افراد بودند. یعنی همین امام حسن (ع) به دستور خلیفه بی توجهی کردند و به ابوذر می گفت عمو جان و قرنطینه سیاسی عثمان را رعایت نکرد. همین امام حسن (ع) در جنگ جمل سردار جمل بود.

حجت الاسلام رستمی افزود: ابو موسی اشعری خلیفه باقی مانده از عثمان بود که امیر المونین (ع) هنوز او را عزل نکرده بود. وقتی بیعت شکنان در بصره شورش کردند و طلحه و زبیر عایشه را با خودشان همراه کرده بودند. بیت المال بصره را تصرف کرده بودند. خیلی از کارگزاران امیر المومنین (ع) را کشتند. بصره دست شورش گران افتاد. امیر المومنین (ع) در مدینه بود و نامه ای به مردم کوفه زد که طلحه و زبیر بیعت شکستند و مردم را دعوت کرد که بیایید این شورش را سرکوب کنیم و آرامش را به کشور برگردانیم. ابو موسی اشعری رفت بالای منبر و گفت علی مارا دعوت کرده که یاری اش کنیم. اما آن طرف طلحه و زبیر و عایشه هستند. من جای شما باشم می نشینم سر جای خودم و در این جنگ داخلی دخالت نمی کنم. کوفه زمین گیر شد.

وی افزود: سپس امام علی (ع) امام حسن (ع) و عمار یاسر را فرستاد. امام حسن (ع) خطبه غرا را خواند و بعد عمار یاسر و کوفه قیام کرد برای یاری امام علی (ع). که بعد از جنگ، امام علی (ع) این خطبه زیبا را برای مردم کوفه خواند. یعنی امام حسن (ع) بیسج عمومی را برای پدرش امام علی (ع) فراهم می کند.

رستمی اضافه کرد: همچنین در جنگ جمل امام حسن (ع) بود که در مقابل دفاع شتر عایشه قرار گرفت و شتر را کشت و سپاه دشمن نابود شد. امام حسن (ع) سردار جنگ سفین است. تا جایی که امام علی (ع) می گفت نگذارید آنقدر این دو پسر حسن و حسین در دل دشمن روند، نگران نسل پیامبر (ص) هستم. این نقل ها نشان می دهد که امام حسن (ع) بسیار شجاع بود، مومن، فداکار، سخنور، غیور و دارای اندیشه بلند امامت بود.

براساس این گزارش در بخش پایانی این مراسم که با مولودی خوانی مرتضی اسماعیلی همراه بود، دانشجویان در یک رقابت به مجموع ۳۰ پرسش که شامل سوالات مربوط به وقایع تاریخی_ اجتماعی و همچنین سوالات مربوط به حوزه معرفت شناسی و حدیث شناسی بود، پاسخ دادند.

این مراسم با قرائت فرازهایی از دعای توسل و همچنین قرائت دعای فرج توسط مهدی بهرامی دبیر انجمن اسلامی گلاسگو خاتمه یافت.

محمد حسین عطایی دولت آبادی دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا هم در بخشی از برنامه گفت: گرچه نشست سالانه اتحادیه امسال به صورت حضوری برگزاری نشد و شیوع ویروس کرونا اکثریت برنامه های انجمن ها را به بستر مجازی محدود کرده اما این گونه برنامه ها که با همکاری انجمن های مختلف برگزار می شود میتواند کمی این خلا را پر کند.

وی افزود: همچنین همکاری چند انجمن با همدیگر جهت اجرای برنامه به مهارت های اعضا در کار تیمی و تشکیلاتی کمک می کند.

عطایی تاکید کرد: مسابقه ای که در انتهای برنامه برگزار شد ابتکار نوآورانه و خلاقی بود از سمت شورای مرکزی اتحادیه که جذابیت برنامه های مجازی افزایش پیدا کند و هم روشی برای افزایش صلاحیت های علمی و اسلامی باشد. ان شاء الله که در برنامه های پیش رو از این ابتکار بیشتر استفاده خواهد شد و همچنین شاهد همکاری های بیشتری بین انجمن ها باشیم."

انتهای پیام/

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون بیمه رازی زمزم بیمه رازی زمزم

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + هفده =

دکمه بازگشت به بالا