اقتصادی

امنیت غذایی جهان در سال 2021/سه عاملی که گرسنگی را بیشتر خواهد کرد

دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۱۵:۴۵ امنیت غذایی جهان در سال 2021/سه عاملی که گرسنگی را بیشتر خواهد کرد

بر اساس گزارش‌های جهانی، جنگ، تغییرات آب و هوایی و ویروس کرونا سه عامل تشدید گرسنگی در جهان که سال 2021 تعداد 142 میلیون نفر را به قحطی خواهد کشید.

امنیت غذایی جهان در سال 2021/سه عاملی که گرسنگی را بیشتر خواهد کرد

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از «کاماندیریم»، در حالی که سازمان ملل متحد پیش بینی کرده بود تا سال 2030 گرسنگی در جهان ریشه کن شود اما جدیدترین گزارش جهانی حاکی است که در سال گذشته تعداد گرسنگان جهان 20 میلیون نفر افزایش یافته است. جنگ، تغییرات آب و هوایی و شیوع ویروس کرونا عاملان افزایش این گرسنگی بوده است. همچنین 155 میلیون نفر در 55 کشور جهان با گرسنگی شدیدی مواجه هستند که از ناامنی شدید غذایی رنج می‌برند.

این گزارش مشترک، سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، اتحادیه اروپا و برنامه غذای جهان(WFP) است.

*افزایش گرسنگان جهان به بیشترین تعداد 5 سال گذشته

بر اساس این گزارش، بیماری پاندمی کووید 19 جنگ و درگیری‌ها و تغییرات آب و هوایی شرایط وخیمی را برای اکثر کشورهایی که در برابر تأمین امنیت غذایی آسیب پذیر هستند، ایجاد کرده است که 155 میلیون نفر در 55 کشور جهان در شرایط سخت ناامنی غذایی به سر می‌برند و میزان گرسنگان به بیشترین میزان 5 سال گذشته رسیده است.

بر اساس توافق «شبکه جهانی برای مقابله با بحران غذایی» و اقدامات بشردوستانه برای جلوگیری از گرسنگی انجام می‌شود، اتحادیه اروپا، سازمان خوار و بار جهانی (فائو) و برنامه غذایی جهانی (WFP) یافته‌های خود را در قالب گزارش جهانی 2021 در زمینه بحران غذایی منتشر کردند.

*بشر فاتح سیارات از سیر کردن شکم خود عاجز مانده

در این گزارش، سازمان خوار و بار جهانی اعلام کرد: بشر اکنون می‌تواند به هدایت‌گر پهپادها باشد و حتی با ترکیب مولکول ها در دورترین سیاره‌ از جمله مریخ اکسیژن تولید کند اما با این وجود هنوز در کره زمین 155 میلیون نفر در بدترین وضعیت گرسنگی به سر می‌برند. این تضاد واقعا حیرت‌آور است و به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.

فائو در ادامه می‌گوید: همکاران ما گزارش سالانه بحران غذایی را از سال 2017 منتشر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، اما گزارش امسال حاکی از وخیم‌ترین ناامنی غذایی در جهان است.

این گزارش حاکی است که تعداد گرسنگان جهان نسبت به سال 2020 به میزان 20 میلیون نفر افزایش یافته است.

*برنامه سازمان ملل متحد برای ریشه کنی گرسنگی عملی نمی شود

فائو در ادامه می‌نویسد: برنامه‌ریزی برای ریشه‌کنی گرسنگی تا پایان سال 2030 که پیش از این برنامه ریزی شده بود به نظر می‌رسد قابل دسترس نخواهد بود؛ چراکه در همین گزارش آمده است 133 هزار نفر در بورکینافاسو، سودان جنوبی و یمن در فاجعه‌بارترین وضعیت غذایی به سر می‌برند که نیاز به اقدام فوری دارند در غیر این صورت مرگ گسترده و فروپاشی خانواده‌ها را شاهد خواهیم بود.

*وضعیت وخیم تغذیه کودکان

علاوه بر این وضعیت زندگی کودکان بسیار آسیب‌پذیر و سوء تغذیه شدیدی دارند. در 55 کشوری که بحران غذایی شدید دارند تقریبا 16 میلیون کودک زیر 5 سال دچار سوء تغذیه هستند و 75.2 میلیون کودک زیر 5 سال به دلیل کمبود مواد غذایی رشد مناسب ندارند. هر چند این شرایط وخیم و دردناک است اما در صورت همکاری و حمایت‌های مالی می‌توان این وضعیت را بهبود بخشید و امنیت غذایی را برای آنها به ارمغان آورد.

رئیس فائو می‌گوید: در حالی که جوامع بشری و بین المللی خود را برای اجلاس غذای ملل متحد در ماه سپتامبر آماده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، مفاد این گزارشات می‌تواند راهنما و راهکاری برای مقابله با بحران گرسنگی در جهان باشد.

وی می‌گوید: امروزه به بخش کشاورزی باید در قالب بازرگانی نگاه شود. علاوه بر این باید سیستم‌های پیش‌آگاهانه در بخش کشاورزی توسعه یابد تا هر خطر و بحرانی پیشاپیش به آنها هشدار داده شود تا قبل از این که شرایط به بحران غذایی کشیده شود، اقدامات پیشگیرانه و آگاهانه برای مقابله انجام دهند.

هنری تافور، مدیر اجرایی بنیاد کودکان ملل متحد هم معتقد است: وضعیت گرسنگی به شدت نگران‌کننده است. بیماری کووید 19 که قرنطینه خانگی و شوک‌های شدید اقتصادی و اجتماعی را باعث شده تغذیه کودکان را به شدت وخیم کرده است.

وی با بیان اینکه در شبکه‌های مجازی هر کسی گزارش امسال غذا را بسیار اسفناک و آسیب‌پذیر برای کودکان توصیف می‌کند، می‌گوید: این کودکان به عنوان عضو جامعه باید در اولویت باشند برای این کار لازم است که در زمینه سیستم‌های اطلاعاتی سرمایه‌گذاری کنیم تا با جمع آوری داده ها، نقاط آسیب‌پذیر همه گروه‌های جامعه را شناسایی کنیم. این اطلاعات برای از بین بردن گرسنگی و تأمین امنیت غذایی به ویژه کودکان و خانواده‌های آنها ضروری است.

وی با بیان اینکه علاوه بر خبرهای ناخوشایندی از وضعیت امنیت غذایی، چشم‌انداز هم بسیار ناامیدکننده است، گفت: تداوم کمبود غذایی تهدیدی است که در برخی از کشورها بحران غذایی را تشدید خواهد کرد.

*بحران غذایی مانند کوه یخی است که کامل دیده نمی شود

در ادامه این گزارش دیوید بیسلی، مدیر برنامه‌‌های غذایی جهانی هم می‌گوید: متأسفانه گزارش امسال غذای جهانی تنها تکه‌ای از کوه یخی است که در اقیانوس دیده می‌شود و بسیاری از ماجرا هنوز پنهان است.

بر اساس پیش بینی این گزارش چالش‌ها و جنگ‌ها همچنان پیشران بحران غذایی در سال 2021 خواهد بود. مشکلات اقتصادی حاصل از بیماری کووید 19 بحران غذایی را به ویژه در کشورهای با اقتصاد شکننده‌ تشدید خواهد کرد و پیش بینی می شود که 142 میلیون نفر در 40 کشور مورد بررسی در بحران غذایی، شرایط اضطراری یا قحطی خواهند بود.

این گزارش می‌نویسد: بیشترین ناامنی غذایی در کشورهایی که به دلیل جنگ‌ها و درگیری‌ها دسترسی کمتری به بخش کشاورزی دارند، ایجاد خواهند شد که بسیاری از مردم بی‌خانمان می‌شوند و در این میان تنها کمک‌های بشردوستانه است که می‌تواند آنها را نجات دهد.

شبکه جهانی علیه بحران غذایی هم می‌نویسد: در حالی که کمک‌های بشردوستانه به شدت نیاز است، اما برای مقابله با بحران غذایی که روز به روز در حال افزایش است، کافی نیست و برای پاسخ به این بحران‌ها نیازمند صلح و امنیت و نیز انتقال سیستم غذایی جهانی به کشورها هستیم.

شبکه جهانی علیه بحران غذایی در ادامه می‌نویسد:ما باید از این فرصت استفاده کنیم و تعداد افرادی که توسط کمک‌های بشردوستانه زندگی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند را کمتر کنیم و همواره به دنبال جامعه عاری از جنگ و به فکر توسعه و امنیت غذایی باشیم.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد سال‌هاست که یک میلیارد نفر شب‌ها گرسنه می‌خوابند. قبل از شیوع ویروس کرونا اعلام شد که نسبت به سال‌های قبل تعداد گرسنگان کمتر شده است، اما پس از شیوع ویروس کرونا که بیش از یک سال است در کل دنیا سایه افکنده، گزارشات جدید حاکی از افزایش تعداد گرسنگان است که تنها در سال گذشته 20 میلیون نفر بیشتر شده است.

به گزارش فارس، اگرچه در سال‌های گذشته سازمان‌های بین المللی شعارهای زیادی برای کاهش فقر داده‌اند، اما بیشتر درگیر کارهای سیاسی شده‌ و از وظایف اصلی خود بازمانده اند. مثلاً صندوق بین المللی پول که با اعتبار کشورهای ایجاد شده تا در شرایط بحران به آنها کمک کند، اما تحت نفوذ آمریکا به ایران تسهیلات نداد در حالی که درخواست ایران در چارچوب مقررات این نهاد بین المللی بود، این اتفاقات بارها در سال‌های گذشته رخ داده که نهادهای بین المللی عادلانه در باره کشورها عمل نمی‌کنند.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون بیمه رازی زمزم بیمه رازی زمزم

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا