اقتصادی

فقط ۷۰ درصد تراکنش کارتخوان‌ها مشمول مالیات شد

شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

سلام کانال تلگرام
توئیتر

گروه: اقتصادی ساعت: 11:31 منتشر شده در مورخ: 1401/03/31 شناسه خبر: 1877515 برای حمایت از مؤدیان مالیاتی؛ فقط ۷۰ درصد تراکنش کارتخوان‌ها مشمول مالیات شد فقط ۷۰ درصد تراکنش کارتخوان‌ها مشمول مالیات شد مدیرکل حسابرسی و وصول مالیات سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه برای حمایت از اصناف ۷۰ درصد مبالغ وارد شده به حساب‌های مودیان در عملکرد سال ۱۳۹۹ به عنوان حساب تجاری در نظر گرفته شد، گفت: براساس سود واقعی مالیات می‌گیریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاهین مستوفی مدیر کل حسابرسی و وصول مالیات سازمان امور مالیاتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سوالی در مورد شناسایی مودیان جدید با توجه به اقدامات سازمان امور مالیاتی از جمله ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان‌ها و بحث فرار مالیاتی سال‌های گذشته این افراد گفت: اطلاعاتی که در حال حاضر دریافت شده و ملاک عمل ما برای تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۰ است، مربوط به تراکنش‌های بانکی و تراکنش‌های ابزار پرداخت مانند دستگاه‌های کارتخوان می‌شود.
وی افزود: مودیان تا پایان خرداد ماه فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۰ خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند، در نتیجه اگر مودی وجود داشته باشد که براساس اطلاعات تراکنش‌های بانکی که در سال ۱۴۰۰ داشته، تا پایان مهلت قانونی اظهارنامه مالیاتی یا فرم تبصره ماده ۱۰۰ را به سازمان تسلیم کند، قطعا مودی خوش‌حساب محسوب خواهد شد و به عنوان مودی که فرار مالیاتی دارد با او برخورد نمی‌شود.
مستوفی تاکید کرد: اگر افراد فعالیتی مربوط به عملکردهای پیش از سال ۱۴۰۰ داشته و بابت آنها اظهارنامه ارائه نکرده باشند، قطعا بابت عملکرد سال ۱۳۹۹ یا سنوات قبل از آن، با توجه به مهلتی که در قانون برای سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته شده و پنج سال را به عنوان مرور زمان در نظر گرفته است، سازمان امور مالیاتی با توجه به اسناد و مدارک به مودیان مراجعه می‌کند و در صورتی که اسناد درآمدی داشته باشند، نسبت به درآمد مالیات اقدام می‌کند.
وی ادامه داد: به موجب ماده ۲۷۷ قانون مالیات‌های مستقیم شرایط خاصی در نظر گرفته شده است که براساس آن هر جا که تضییع حقوق دولت انجام شود، حتما با رای مراجع قضایی سازمان امور مالیاتی می‌تواند خارج از مهلت پنج ساله نسبت به مطالبه مالیات و حقوقی که از دولت تضییع شده، اقدام کند.
تعیین نسبت ۷۰ درصدی تجاری برای ورودی به حساب‌های عملکرد سال ۱۳۹۹ مودیان
مدیر کل حسابرسی و وصول مالیات سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوالی در خصوص در نظر گرفتن نسبت تجاری ۷۰ درصد برای ورود به دستگاه کارتخوان که برای بررسی عملکرد سال ۱۳۹۹ مودیان، گفت: مودیان ما در جریان نحوه بهره‌برداری از دستگاه‌های کارتخوان بانکی خود نبودند و ممکن است اقداماتی که مربوط به حساب‌های شخصی آنها بوده نیز از طریق این دستگاه‌ها انجام داده باشند. به همین دلیل سازمان امور مالیاتی برای حمایت از اصناف و جلوگیری از تضییع حقوق احتمالی آنها ۷۰ درصد این مبالغ را به عنوان حساب تجاری در نظر گرفت،
اما این مسئله بدین معنا نیست که الزاما این عدد درست باشد و ممکن است برخی اصناف با ارائه اسناد متقن ثابت کنند که اعداد بیشتری مربوط به حساب‌های غیر تجاری آنها است که این موضوع مطمئنا در حسابرسی و کاهش میزان مالیات مورد توجه سازمان امور مالیاتی قرار خواهد گرفت. این مسئله تنها محدود به عملکرد سال ۱۳۹۹ خواهد بود.
پذیرش اسناد ورودی‌های غیرتجاری از سوی سازمان امور مالیاتی/براساس سود واقعی مالیات می‌گیریم
وی گفت: در خصوص سال ۱۴۰۰ و به استناد بند م تبصره ۱۲ قانون بودجه کلیه وجوهی که از طریق حساب شاپرک به حساب مودی واریز شود به عنوان فروش در نظر گرفته خواهد شد، در نتیجه سازمان امور مالیاتی به استناد قانون مکلف است تا این مبالغ را به عنوان فروش در نظر بگیرد.
مستوفی اظهار کرد: با این وجود و به واسطه اینکه اصناف با تکالیف خود آشنا نبودند این اجازه به اصناف داده شده تا اگر مستندات خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کند که اثبات کند این افراد بخشی از ورودی به حساب آنها مرتبط به حساب تجاری نبوده حتما در حسابرسی مورد نظر خواهد گرفت. سازمان امور مالیاتی قرار است بر اساس سود واقعی مودیان مالیات دریافت کنیم و قطعا این موارد به استناد قانون رعایت خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص عملکرد سنتی برخی اصناف و عدم امکان ارائه اظهارنامه از سوی آنها گفت: به استناد ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم همه صاحبان مشاغل تکلیف به ارائه اظهارنامه مالیاتی دارند. در نتیجه اصل موضوع این است که همه باید اظهارنامه ارائه کنند،
اما به سازمان امور مالیاتی اجازه داده شده که بخشی از اصناف که سطح درآمدی آنها براساس قانون تعیین می‌شود(برای عملکرد سال ۱۴۰۰، چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان) را از ارائه اسناد، مدارک و اظهارنامه مالیاتی معاف کند. میزان مالیات مربوط به مشمولان تبصره ماده ۱۰۰ را نیز سازمان امور مالیاتی به صورت مقطوع تعیین خواهد کرد.
مدیر کل حسابرسی و وصول مالیات سازمان امور مالیاتی ادامه داد: اگر این مالیات مقطوع مورد اعتراض باشد، اصناف می‌توانند اظهارنامه مبتنی بر اسناد و مدارک خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. ممکن است بگوییم که برخی اصناف اسناد و مدارک نگهداری نمی‌کنند اما اینگونه نیست که هیچگونه مدرک در خصوص سودشان نداشته باشند.
وی با بیان اینکه گردش مالی حساب‌های افراد مشخص است، گفت: چیزی که ملاک عمل محاسبه مالیات قرار می‌گیرد نیز مشخص است در نتیجه مودیان می‌توانند با توجه به مواردی که خودشان با آن آشنا هستند اسناد و مدارک خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.
امکان کاهش مالیات مقطوع با ارائه اسناد مربوط به ورودی‌های غیرتجاری حساب
مستوفی در خصوص مبنای رسیدگی به اعتراض صاحبان مشاغل گفت: به استناد ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم که وضعیت رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی صاحبان مشاغل را تعیین می‌کند، به سازمان امور مالیاتی اجازه داده شده است که اظهارنامه‌های دریافتی از مودیان را با پایگاه‌های اطلاعاتی خود مطابقت دهد و در صورتی که مغایرتی وجود نداشته باشد، اظهارنامه مورد پذیرش قرار می‌گیرد و سازمان امور مالیاتی نسبت به دریافت مالیات اقدام خواهد کرد،
اگر مغایرتی مشاهده شود قطعا حسابرسی انجام خواهد شد و نسبت به مطالبه مالیات بر اساس مغایرتی که وجود دارد اقدام خواهیم کرد.
وی افزود: در تبصره ماده ۱۰۰ سازمان امور مالیاتی مالیات مقطوع را اعلام می‌کند، در نتیجه اگر اسناد و مدارک مودیان با مالیات تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی مغایرت داشته باشد، اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم می‌کند. سپس سازمان امور مالیاتی اطلاعات را راستی‌آزمایی خواهد کرد.
در حال حاضر با ادارات کل امور مالیاتی هماهنگی‌هایی انجام شده که اگر مودیان به ادارات مراجعه کنند و مدارکی ارائه کنند، دال بر اینکه بخشی از ورودی به دستگاه‌های کارتخوان درآمدی نبوده، در همان چارچوب تبصره ماده ۱۰۰ اصلاحات لازم انجام خواهد شد.
سابقه مالیاتی، فروش ابزاری مودی یا اطلاعات سازمان امور مالیاتی؛ کدام یک ملاک محاسبه مالیات مقطوع است؟
مدیر کل حسابرسی و وصول مالیات سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوالی در مورد نحوه تعیین مالیات مقطوع از سوی سازمان امور مالیاتی گفت: مشمولان ماده ۱۰۰ وقتی برای تکمیل فرم مربوط وارد سایت سازمان امور مالیاتی می‌شوند باید فروش خود را نیز ثبت کنند چرا که نحوه محاسبه مالیات به سه بخش تقسیم می‌شود.
وی ادامه داد: یک بخش بر اساس فروش ابراز شده توسط مودی، یک بخش براساس اطلاعات در اختیار سازمان امور مالیاتی که اطلاعات دستگاه‌های کارتخوان هم بخشی از این اطلاعات است و سومین مورد نیز میزان مالیات سال قبل مودیان که با یک درصد مشخصی افزایش مورد محاسبه قرار می‌گیرد. هر کدام از ارقام مالیات مربوط به روش‌های محاسبه که بیشتر باشد به عنوان مالیات مقطوع مودی در نظر گرفته خواهد شد.
مستوفی گفت: بخشی از مودیان از دستگاه‌های کارتخوان استفاده نمی‌کنند و اساسا نوع شغل آنها به شکلی است که از دستگاه کارتخوان استفاده نمی‌کنند. مالیات این افراد براساس سابقه مالیاتی آنها مورد محاسبه قرار خواهد گرفت. در مواردی نیز مودی خود می‌داند که مبالغی را خارج کارتخوان دریافت کرده است که ممکن است بعدا این مبالغ در اختیار سازمان قرار بگیرد و براساس آن نسبت به مطالبه اقدام کند در نتیجه این دسته از مودیان، در فرم مربوط به تبصره ماده ۱۰۰ این موارد را نیز ابراز می‌کنند که در نتیجه مالیات مربوط نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
وی در پایان گفت: از صاحبان مشاغل درخواست می‌کنیم که تا پایان مهلت قانونی تعیین شده حتما نسبت به انجام تعهدات قانونی خود اقدام کنند تا مشمول جرایم غیر قابل بخشودگی ۳۰ درصدی که نسبت به مالیات متعلقه آنها محاسبه و مطالبه خواهد شد، مشمول این شرایط نباشند.
انتهای پیام/

http://www.dana.ir/1877515 '); d.write(' اخبار مرتبط آخرین اخبار

  • هشت ماه کشور بدون یک ریال استقراض اداره شد

  • زیرساخت حفاظت از کودکان در فضای مجازی آماده شد

  • افزایش ۴ درصدی تولید فرآورده‌های نفتی

  • 15 طرح خارج از قرعه‌کشی خودروسازان اعلام شد+ اسامی خودروها

  • گزارش بانک مرکزی به دولت درباره ساماندهی نظام بانکی و موسسات ناسالم

  • صالح‌آبادی: اصلاح نظام بانکی با ۳ محور اصلی آغاز شده/ نوآوری‌ها در تعامل مشتریان و بانک‌ها باید ادامه یابد

  • انتقال سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات به وزارت راه و شهرسازی

  • رئیس اتاق تعاون ایران به عنوان عضو هیئت مدیره اتحادیه جهانی تعاون انتخاب شد.

  • گزارشی از آخرین تحولات بورس و فرابورس

  • مصرف برق با عبور از ۶۳ هزار مگاوات رکورد زد

  • دو میلیون بشکه دیگر نفت ایران به چین رسید

  • تا تعیین تکلیف کالابرگ، یارانه‌ها مرتب واریز می‌شود

  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی گندم

  • ایران خودرو و سایپا ۵۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند

  • پرونده ۲۲۰ شرکت متخلف حمل و نقل کالا و مسافر به تعزیرات ارسال شد

  • کدام کالاها بیشترین درصد احتکار را به خود اختصاص داده‌اند

  • حل مشکل مسکن با بکارگیری طرحی شبیه به تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی

  • مودیان فریب شرکت‌های صوری را نخورند

  • تصویب کلیات طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای مسکن

  • گزارشی از آخرین پیش‌بینی وضعیت جوی کشور

  • منافع ارز ۴۲۰۰ تومانی به‌دست مردم نرسید/ اصلاح رفتار و طرح‌های حمایتی دولت سیزدهم، ما را امیدوار می‌کند

  • کاهش قیمت سیمان ادامه دارد

  • گزارشی از آخرین تحولات بورس و فرابورس

  • گزارشی از آخرین تحولات قیمت ارز، طلا و سکه

  • هشت اداره پر مصرف برق در تهران معرفی شدند

  • قرارداد بلندمدت اپراتوری بندر چابهار با هندیها تعیین تکلیف می شود

  • تکذیب عقب‌نشینی دولت از وعده ساخت ۴ میلیون مسکن

  • تولید ناخالص داخلی به ۷۵۶ هزار میلیارد تومان رسید

  • درباره کالابرگ الکترونیکی آخر تیرماه تصمیم گریری می‌شود

  • سود وام ودیعه مسکن ۵ درصد کاهش یافت

  • سهمیه بنزین تیرماه امشب واریز می‌شود

  • فقط ۷۰ درصد تراکنش کارتخوان‌ها مشمول مالیات شد

  • نیاز به هیچ ثبت نامی از سوی مردم برای سهام عدالت نیست

  • مخالفت دولت با واگذاری شرکت های دولتی در قالب رد دیون

  • کالاهای اساسی برای سال ۱۴۰۱ کشور تأمین شدند

  • گلایه وزیر اقتصاد از کم کاری بانک‌های خصوصی در اقتصاد

  • روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تزریق می‌شود

  • میزان اصابت یارانه به هدف در روش مستقیم بیشتر است

  • انتشار اسامی ادارات پرمصرف برق بر تابلو اعلانات رسانه‌ها

  • گزارشی از آخرین پیش‌بینی وضعیت جوی کشور

آموزش زبان فرانسه آفر تور کیش بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =

دکمه بازگشت به بالا