هشدار توقف تولید برخی قطعات خودرو/ خودروسازان قرارداد قطعه سازا ن را به روزرسانی کنند
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۲:۰۹ هشدار توقف تولید برخی قطعات خودرو/ خودروسازان قرارداد قطعه سازا ن را به روزرسانی کنند
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو با هشدار نسبت به احتمال توقف کامل تولید برخی قطعات خودرو، گفت: قیمت تولید برخی قطعات حدود 80 درصد افزایش یافته و این در حالی است که خودروسازان هنوز رشد قیمت ارز را در قراردادهای قطعه سازان اعمال نکرده اند.
فرهاد بهنیا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: علی رغم وعدههای خودروسازان برای به روزرسانی قیمت خرید قطعات، در حال حاضر با مشکلات و تأخیر در این زمینه روبهرو هستیم.
وی با بیان اینکه خودروسازان فقط قیمت ارز را برای قطعهسازان بابت سه ماهه چهارم سال 98 از 11 هزار تومان به 13 هزار و 100 تومان تغییر دادهاند، گفت: این در حالی است که حتی بهمن سال گذشته قیمت دلار 14450 تومان بود و در اسفند ماه نیز به 15100 تومان رسید. به این ترتیب اختلاف 2 هزار تومانی بابت محاسبه هر دلار در قیمتگذاری خودروسازان و نرخ ارز در سه ماهه چهارم سال گذشته وجود دارد.
بهنیا ادامه داد: البته همین تغییر نرخ نیز برای قطعهسازانی که ارزبر هستند لحاظ شده و در مورد قطعهسازانی که تولیداتشان بر مبنای ریال صورت میگیرد تاکنون تغییر قیمتی از سوی خودروسازان اعمال نشده است.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که برای سه ماهه پایانی سال 98، به همان اندازه که افزایش قیمت دلار را برای قطعهسازان ارزی لحاظ کردهاند، برای قطعهسازان ریالی نیز این رشد قیمت اعمال شود که حدود 18 درصد میشود.
به گفته وی، روال معمول برای بازنگری در قیمت قطعات، سیکل پیچیدهای دارد که زمانبر بوده و نیازمند برگزاری جلسات مختلف و توافقات مدیریتی است که حدود 3 تا 4 ماه وقت میبرد، به همین دلیل پیشنهاد ما این است که فعلاً میانگین رشد قیمت قطعهسازان ارزی را برای قطعهسازان ریالی نیز لحاظ کنند.
به گفته بهنیا، 80 درصد قطعهسازان کشور از نظر تعداد، تولیدشان بر مبنای ریال است و از نظر ارزش تولیدات نیز حدود 60 درصد قطعهسازان، تولید ریالی دارند که البته مؤلفه نرخ ارز باز هم بر قیمت مواد اولیه این دسته از قطعهسازان که از بورس کالا خرید میکنند، تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: خودروسازان برای محاسبه قیمت تولیدات قطعهسازان نیز تعهد کرده بودند که در سال 99، قیمتها را مطابق با نرخ تورم تعیین کنند که این مسأله نیز عملی نشده است. پیشنهاد ما این است که برای سه ماهه اول و دوم امسال نیز میزان تورم موجود در بازار را حداقل در مورد قیمت ارز محاسبه کنند و این مسأله در مورد قطعهسازان ریالی و ارزی عملی شود.
بهنیا با بیان اینکه در سال جاری هیچ قطعهسازی از ارز نیما برخوردار نشده است و همه از ارز اشخاص استفاده میکنند، گفت: ارزی که در اختیار قطعهسازان قرار میگیرد ارز با قیمت بازار آزاد به اضافه یک و نیم درصد هزینه امتیاز خرید ارز است.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت دلار بیش از 23 هزار تومان است که اگر این مبلغ در قرارداد قطعهسازان اعمال شود، قیمت خرید قطعات حدود 80 درصد افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: هم اکنون قطعهسازان با بحران مالی روبهرو هستند و خودروسازان برای به روزرسانی قیمت قطعات، از قطعهسازان آنالیز قیمت میخواهند که بررسی این آنالیزها نیز زمانبر است و با توجه به اینکه کلیت قطعهسازان مشمول افزایش قیمت تولیدات شدهاند، سیکل بررسی این درخواستها سنگین میشود. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که درصدی از افزایش قیمت برای قطعهسازان اعمال شود تا قراردادهای مربوطه سر فرصت بررسی شوند.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو با بیان اینکه در حال حاضر 60 تا 70 درصد ظرفیت صنعت قطعهسازی فعال است،گفت: خطوط تولید برخی قطعات در بعضی کارخانهها تعطیل شده و تولید این قطعات به صورت تک سورس (تک منبع) صورت میگیرد که اگر این خطوط متوقف شوند تولید این قطعات به طور کامل قطع میشود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار