اجتماعی

تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و کاهش ۲۵ درصدی واردات

سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۱:۲۸ تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و کاهش ۲۵ درصدی واردات

مدیرعامل بنیاد برکت از هدف گذاری برای تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و کاهش ۲۵ درصدی واردات آن خبر داد.

تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و کاهش ۲۵ درصدی واردات

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس امیرحسین مدنی مدیرعامل بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) صبح امروز در مراسم رونمایی از سه طرح بزرگ بنیاد برکت گفت: بنیاد برکت در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای تولید اشتغال و محرومیت زدایی شکل گرفته است.

وی ادامه داد: در این سالها کارهای بزرگی در کشور و توسط بنیاد برکت و ستاد اجرا شده است که در موضوعات متنوعی از جمله مدرسه سازی و بیمارستان سازی ورود کرده است.

مدنی گفت: تا پایان سال ۲۵۰ مدرسه در کشور افتتاح خواهد شد که ۱۵۰ فقره آن تا مهر ماه به بهره برداری خواهد رسید و وارد چرخه آموزشی کشور می شود.

مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: بیش از هزار مجتمع فرهنگی در سراسر کشور ساخته شده و به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: این در حالی است که به بیش از ۱۰۰۰ روستا آب رسانی شده است و حتما شما می دانید که آبرسانی به یک روستا چقدر اهمیت دارد.

مدنی ادامه داد: ما در سراسر کشور ۲۴۰ مرکز جامع سلامت ساخته ایم و دوازده بیمارستان با دو هزار تخت خواب در سراسر کشور به بهره برداری رسیده است

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: یکی از دغدغه های ما موضوع مسکن محرومین بوده است که قرار داد ساخت آن هم منعقد شده است و به زودی شاهد ساخت و تکمیل آن خواهیم بود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دغدغه های مهم ما موضوع اشتغال زایی بوده است که از ۱۱ سال قبل این موضوع کلید خورده است و باید بخش خصوصی پای کار بیاید.

مدنی گفت: ۱۱۰ شرکت خصوصی وجود دارد که بنیاد برکت کمتر از ۵۰ درصد سهام آن را به خود اختصاص داده است و البته ما از ۲۵۰ شرکت هم خروج کرده ایم و همه سهام را به بخش خصوصی که خود مردم هستند واگذار کرده ایم.

مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: یکی از موضوعات این بوده است که باید تولیدات روستایی از جمیع جهات مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: ما در گذشته ۷۰ درصد جمعیت روستایی داشتیم که روستاییان هم برای خودشان تولیداتی داشتند و هم به شهرها تولیداتشان را واگذار می کردند.

مدنی ادامه داد: این موضوع امروز کاملا به شکل عکس خود درآمده به گونه ای که امروز ۷۵ درصد جمعیت شهرنشین شده و تنها ۲۵ درصد روستایی هستند.

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: در این شرایط دیگر روستاها حتی تولیدات مورد نیاز خودشان را هم ندارند چه برسد به رفع نیاز شهرنشینان و این امنیت غذایی کشور را حتما دچار مشکل خواهد کرد.

وی افزود: از سه سال قبل به موضوع تولیدات خانه ای و اشتغال زایی برای روستاییان توجه شده و طرح های این حوزه توجه شد که در سال ۹۷ بیش از ده هزار طرح خانگی به اجرا در آمد.

مدنی ادامه داد: این عدد در سال ۹۸ به ۴۰ هزار طرح خانگی رسید و تلاش شد در سال ۹۹ با توجه به نامگذاری سال جهش تولید این عدد افزایش چشمگیری پیدا کند و امسال می خواهیم به اجرای ۶۰ هزار طرح تولید خانگی برسیم.

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: اگر با هر طرح تنها سه تا ۴ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار بشوند گره اشتغال حدود ۴۰۰ هزار نفر در مجموع این سه سال رفع شده و باری از مشکلات مردم برداشته شده است.

وی گفت: تنها در سال ۹۸ توانستیم در حوزه تامین پروتئین اقدام به تولید ۱۶ هزار تن گوشت قرمز کنیم که مستقیم از همین تولیدات و طرح های خانگی به وجود آمده است.

مدنی افزود: ما در هر سال حدود ۱۶۰ هزار تن گوشت قرمز وارد می کنیم که ما تنها در سال ۹۸ توانستیم ده درصد واردات را کاهش بدهیم.

وی ادامه داد: در سال جدید تلاش ما این است که عدد تولید گوشت قرمز را از ۱۶ هزار تن به ۴۰ هزار تن برسانیم یعنی واردات گوشت قرمز را حداقل ۲۵ درصد کاهش دهیم.

مدنی تصریح کرد: سرانه مصرف آبزیان در کشور ما ۱۲ کیلوگرم است در حالی که مصرف جهانی حدود ۲۲ کیلوگرم است در حالی که کمتر کشوری این خط ساحلی بزرگ را دارد که بتواند اقدام به تولید انبوه آبزیان کند.

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: یکی دیگر از مشکلات کشور ما این است که در کشورهای دنیا ۶۰ درصد از پروتیین مصرفی آبزیان از طریق پرورش ماهی و آبزی پروری تامین می شود و فقط ۴۰ درصد از طریق صید محقق می شود در حالی که در کشور ما عکس این موضوع است.

مدنی ادامه داد: ضروری است با توجه به وجود سدهای بزرگ در کشور و منابع بزرگ آبی در رودخانه ها به موضوع آبزی پروری توجه شود ما دو شکل برای این اقدام در نظر گرفته ایم.

وی افزود: ما به هیچ عنوان به هیچ طرحی که یک طرف آن مردم نباشند ورود نمی کنیم. در حوزه آبزیان تلاش می کنیم که پنج هزار تن تولید آبزیان را از طریق همین مشاغل خرد و خانگی تامین کنیم و پنج هزار تن هم از طریق بنگاه های کلان تولید شود.

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: باید حلقه های یک زنجیره کنار هم دیده شود و به طور پیوسته با یکدیگر ارتباط مستمر داشته باشند و یک نکته مهمتر این است که باید یک فرد دانا بالای سر این کار باشد تا کار را به خوبی بفهمد.

مدنی گفت: این ده هزار تن تولید پروتیین آبزیان به مشورت عمومی گذاشته می شود و ایده های کارآفرینان شناسایی شده و بعد از موفقیت در توجیه اقتصادی به اجرا در خواهد آمد.

وی ادامه داد: ۵ درصد از ۴۰ هزار طرح دو سال گذشته در حوزه تولید منسوجات بوده است که لباس های عمدتا محلی تولید می کردند. حوزه پوشاک حوزه بزرگ و عجیب و غریبی است.

مدنی گفت: یک خانوار در هر سال یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان مصرف پوشاک دارد که این در حوزه روستایی به ۸۵۰ هزار تومان می رسد.

مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: یعنی در سال ۲۸ هزار میلیارد تومان در کشور پوشاک خرید و فروش می شود که یک سوم آن حتما واردات است که عمده این واردات هم قاچاق است و در کنار ارز بر بودن آن قاچاق هم هست.

وی افزود: حضرت آقا یکی از تاکیداتشان همین موضوع پوشاک بود که در بنیاد برکت برای تولید پنج میلیون دست لباس هدف گذاری شده است و تلاش می کنیم تا هم به صورت خرد و خانگی و هم در حوزه بنگاه های بزرگ کار تولید به ثمر برسد.

مدنی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع کولبری در سه استان غربی کشور اشاره کرد و گفت در ابتدا فکر می کردیم که کولبران درآمد فوق العاده زیادی دارند اما وقتی به سراغ آنها رفتیم دیدیم عدد خیلی کمی درآمد دارند.

وی افزود: از این رو طرح کاک برکت را کلید زدیم تا از این مسیر بتوانیم برای کولبران در همان استان خودشان طرح های اقتصادی را ایجاد کنیم تا اصلا به سراغ کولبری نروند.

مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: باور کنید که اگر کولبران بتوانند درآمدهایی در حد دو تا سه میلیون تومان در ماه داشته باشند اصلا به سراغ کولبری نخواهند رفت.

مدنی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما کیلومترها مرز و نقاط مرزی داریم اما به هیچ عنوان مهارت استفاده از این مرزها را نداریم و امروز مرزهای ما از جهت اقتصادی رها شده است.

انتهای پیام/

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا بنر k م

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هفت =

دکمه بازگشت به بالا