متوسط هزینه واردات و صادرات چقدر است/وضعیت تجارت خارجی کشور در 2 سال اخیر+جدول
يکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۴:۳۳ متوسط هزینه واردات و صادرات چقدر است/وضعیت تجارت خارجی کشور در 2 سال اخیر+جدول
گمرک ایران در گزارشی به وضعیت صادرات و واردات از شهریور ماه 98 تا مرداد ماه امسال پرداخت که نشان می دهد تجارت خارجی با کسری 5 میلیارد دلاری روبرو است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس آمارهای رسمی گمرک از وضعیت تجارت خارجی، از شهریور 98 تا مرداد ماه 99 بالغ بر 33.3 میلیارد دلار صادرات و 38.3 میلیارد دلار واردات به کشور ثبت شده است. تراز تجاری کشور منفی 5 میلیارد دلار گزارش شد.
این ارقام در حالی رقم خورده که وضعیت بهتری در مدت مشابه قبل آن وجود داشته و تراز تجاری کشور مثبت بوده است. افت صادرات کشور به دلیل مشکلات ارزی و پس از آن شیوع ویروس کرونا محسوس است.
کاهش صادرات باعث شده بازار داخلی ارز با نوسان قیمتی همراه باشد و این نوسان اثر مستقیم خود را روی قیمت کالا و خدمات می گذارد.
در بخش دیگر شاخص های عملکرد امور گمرکی در تجارت فرامرزی یکی از مولفه های هموار سازی کسب و کار و تجارت است.
طبق جدول ذیل حداقل هزینه تجارت فرامرزی در سال 2018 بیش از 221 ساعت یعنی بیش از 9 روز به طور متوسط به طول می انجامد که هزینه آن 690 دلار است. این رقم و زمان برای سال 2019 به 134 ساعت و 475 دلار کاهش یافته است.
برای سال 2020 نیز زمان انجام صادرات و هزینه آن 475 دلار که اگر با دلار صرافی ملی 23000 تومان حدود 11 میلیون تومان (بازار آزاد با رقم 26370 تومان معادل 12.5 میلیون تومان) متوسط هزینه و 5.5 روز معطلی به همراه دارد.
در واردات موضوع کمی متفاوت است و متوسط هزینه زمان و فرایندهایی که طی می کند 181 ساعت و 750 دلار است.
این اتفاق در حالی است که مسئولان گمرک مدعی هستند 85 درصد کالاهای وارداتی، از جنس کالاهای سرمایه ای، مواد اولیه و واسطه ای بوده و مابقی آن مصرفی محسوب می شوند.
قطعا هزینه های سربار توقف و معطلی ناشی از دریافت مجوزها و استعلامات و ناهماهنگی میان دستگاه ها در کالاهای وارداتی به جامعه منتقل می شود و در کالاهای صادراتی نیز رقابت را با مشکل مواجه می کند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار