اقتصادی

برندگانی که یک شبه صد میلیون تومان از قرعه کشی خودرو می برند/ افزایش روزانه 2200 میلیارد تومانی نقدینگی

سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ – ۰۹:۲۲ برندگانی که یک شبه صد میلیون تومان از قرعه کشی خودرو می برند/ افزایش روزانه 2200 میلیارد تومانی نقدینگی

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: اگرچه درآمد سرانه از سال 90 حدود 30 درصد کاهش یافته است اما شاهد ثبت نام میلیون ها نفر در قرعه کشی ها خودرو هستیم و علت این ثبت‌نام‌ها سودهای میلیونی یک شبه است که به برندگان آن می رسد.

برندگانی که یک شبه صد میلیون تومان از قرعه کشی خودرو می برند/ افزایش روزانه 2200 میلیارد تومانی نقدینگی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس مسعود خوانساری امروز در شانزدهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: نقدینگی مهمترین عامل اخلال در نظام اقتصادی کشور است در چند ماه گذشته نقدینگی رشد 13.8 درصد داشته است و روزانه 2200 میلیارد تومان بر حجم نقدینگی اضافه می شود و در 5 ماهه گذشته 340 هزار میلیارد تومان بر حجم نقدینگی کشور اضافه شده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در صورتی که رشد نقدینگی به این ترتیب ادامه یابد رشد 32 درصدی نقدینگی را خواهیم داشت و در پایان سال 800 هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می شود. این نقدینگی سرگردان هر روز مانند بهمن یک بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و یک روز بر بازار سرمایه تاثیر می گذارد و روز دیگری بازار مسکن یا ارز و در چند روز اخیر هم بازار سکه، خودرو و ارز را مورد حمله قرار داده است و این موضوع واقعا بحرانی است و هر روز صبح که مردم از خواب بیدار می شوند مهم‌ترین مساله آنها این است که تا اخر وقت چه اتفاقی در خصوص قیمت ها خواهد افتاد.

* مردم تحمل گرانی های بیشتر را ندارند

وی افزود: در شرایط تورمی مهمترین بحثی که وجود دارد و دولت باید در خصوص آن اقدام کند این است که از افزایش پایه پولی جلوگیری کند و اخیرا بحث این است که تسهیل دارایی خارجی بانک مرکزی را انجام دهند و یا تزریق منابع به بازار بورس را انجام دهند که انجام هر یک از آنها منجر به افزایش پایه پولی و در نتیجه افزایش تورم افسارگسیخته می شود که تقاضای ما از دولت این است که این اتفاقات رخ ندهد زیرا بعید است که بیش از این مردم تحمل تورم و افزایش قیمت ها و گرانی را داشته باشند.

* مهترین وزارتخانه کشور در سال جهش تولید بدون وزیر مانده است

خوانساری خطاب به رئیس جمهور گفت: بیش از 4 ماه است که مهمترین وزارتخانه کشور یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون وزیر مانده است در حالی که در سال جهش تولید قرار داریم و با توجه به نامگذاری سال با عنوان جهش تولید این انتظار وجود دارد که بتوانیم جهش تولید ایجاد کنیم.

وی با اشاره به تحریم های نفتی و سایر تحریم ها بیان داشت: لذا انتظار می رود تا با توسعه صادرات غیر نفتی زیان تحریم ها جبران شود اما مشاهده می کنیم وزارتخانه مهم کشور بدون وزیر مانده است و تصمیماتی در این وزارتخانه گرفته نمی شود و اگر هم تصمیمی اتخاذ می شود کارشناسی نیست و عملا این موضوع به تولید و صادرات لطمه می زند.

* کاهش 45 درصدی صادرات در فصل اول سال

خوانساری اظهار داشت: در فصل اول امسال 45 درصد کاهش صادرات داشتیم و در مراد ماه نسبت به تیرماه هم کاهش صادرات داشتیم و اگر با این روند ادامه دهیم درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی که می تواند مشکلات اقتصاد را حل کند نیز دچار مشکل خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در مهم‌ترین زمانی که نیاز است مشکلات صادرات حل و فصل شود متوجه می شویم که تمدید و صدور کارت بازرگانی از یک سامانه به سامانه دیگر منتقل می شود و بهتر بود که در شرایط فعلی اقتصاد این کار برای رفع مشکلات احتمالی در یک یا دو استان به صورت ازمایشی انجام می شد و پس از رفع مشکلات در استان های دیگر اجرایی می شد.

خوانساری اظهار داشت: حدود 2 ماه است که واردکنندگان و صادرکنندگان سرگردان مانده اند و روزانه بیش از 100 مراجعه کننده داریم که کالاهای آن ها در بنادر مانده است و به علت مشکلاتی که در تمدید کارت بازرگانی برای آنها بوجود آمده است امکان صادرات و واردات کالاهای خود را ندارند و عملا کسی پاسخگو نیست و اگرچه گفته می شود مشکلی نیست اما آنچه واقعیت دارد در تضاد با گفته ها در مصاحبه ها است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه به دو نامه از مسئولین صنعت استان ها اشاره که به سرقینی سرپرست وزارت صنعت نوشته شده و در آن نامه های به بیان مشکلات صدور و تمدید کارت بازرگانی پرداخته شده اشاره کرد.

گفتنی است در یکی از این نامه ها به مشکلات دپوی کالا در گمرکات به علت مشکلات تمدید کارت بازرگانی در سامانه جدید اشاره شده بود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در شرایطی که نیاز به توسعه صادرات وجود دارد چه نیازی به این اقدام بوده که صدور و تمدید کارت بازرگانی از یک سیستم به سیستم دیگر منتقل شود و به علت عدم تکمیل این سیستم مشکلاتی برای تجار بوجود آید . این کار اگر از روی سهو است چرا و اگر از روی عمد است چرا این برخورد را با دولت می کنند؟

وی بیان داشت: اگرچه سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت پیرو مشکلات یاد شده اعلام کردند که صدور کارت بازرگانی تا رفع مشکلات به صورت موازی از طریق دو سامانه انجام شود اما هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است و کماکان کارت بازرگانی صادر نمی شود و هنوز مشکلات کالاها در گمرکات وجود دارد.

* 3 ایراد بسته مشوق صادراتی

رئیس اتاق بازرگانی تهران در رابطه با بسته مشوق صادراتی بیان داشت: این بسته که بدون مشورت بخش خصوصی تدوین شده دارای سه اشکال است . برای برخورداری از این بسته رفع تعهد ارزی صادرکنندگان طی مدت 4 ماه تعیین شده در حالی که حداقل زمان باید 6 ماه باشد زیرا فرآیند بازگشت ارز صادراتی زمانبر است و ممکن است مدت زمان 4 ماه برای بازگشت ارز پتروشیمی ها زمان مناسبی باشد ما برای صادرکنندگان سایر بخش ها زمان خوبی نیست.

وی اظهار داشت: دومین اشکال حذف واردات در مقابل صادرات برای بنگاه های تولیدی است که به آنها اجازه داده شد که 30 درصد واردات در مقابل ارز حاصل از صادرات خود داشته باشند در حالی با این قانون تولید کنندگان برای تامین نیازهای وارداتی خود در خصوص مواد اولیه باید از طریق صرافی و سامانه نیما عمل کنند که این موضوع هزینه را برای آنها افزایش می دهد ضمن اینکه کاری زمان بر است.

خوانساری در مورد برگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات بیان داشت: در ابتدا مقرر بود که مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان طی مدت یک ماه به صادرکننده باز گردد در حالی که این موضوع منوط به رفع تعهد ارزی شد و از آنجا که سامانه های دولتی در تعامل با یکدیگر نیستند سامانه مالیاتی نمی تواند به صورت برخط رفع تعهد ارزی کند.

* سود 100 میلیونی برندگان قرعه کشی های خودرو

وی با اشاره به ثبت نامه برای قرعه کشی خودرو اظهار داشت: اگرچه درآمد سرانه در مقایسه با سال 90 حدود 30 درصد کاهش یافته است اما مشاهده می کنیم که در ثبت نام خودرو 7 میلیون نفر ثبت نام می کنند که این اتفاق ممکن است یک علت داشته باشد که اگر فردی در این قرعه کشی برنده شود یک شبه صد میلیون تومان سود نصیبش می شود که در هیچ قرعه کشی و در هیچ جایی چنین سود را نخواهد برد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا